• c89

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Jag är gravid i vecka 30 nu (29+3) och väger för närvarande 118kg. Startvikt var 108. Är 170 lång så jag ligger ju en bra bit över fetmagränsen enligt BMI. 
    De flesta tippar nog dock på att jag väger lite över 90 skulle jag gissa och jag känner mig stark och frisk i mig själv i övrigt.
    Tog sig också redan på tredje försöket och jag har aldrig varit orolig över vikten direkt. Har perfekta blodsockernivåer, alltid bra blodtryck osv. Barn järnbrist jag besväras av.

    Försöker simma emellanåt nu under graviditeten då det känns mest skonsamt då jag börjat få rejäla sammandragningar av längre promenader och har skadade knän sedan fotbollstiden (som ligger till grunden för hur jag blev överviktig öht).

    Man är ju trots allt nojig över förlossningen när alla säger att det är så fruktansvärt jobbigt efter en viktuppgång, i synnerhet om man är stor sedan innan. Hur tänker ni andra kring det? Kommer vi orka tror ni?! Cool 

     



    Bild från vecka 28+0 - 117,5 kg!

  • c89
    Hs78 skrev 2012-07-24 18:09:28 följande:
    Fin bild, mitt tips inför förlossning är att få i dig vätska med socker jag fick bara vatten så när det va över hade jag ingen energi kvar piggnade till först när jag fick ett glas yoghurt, jag är som nämnt väldigt överviktig och hade inte fått röra mig särskilt mycket i slutet av grav, så kondis Noll, så fixar jag fixar alla;)
    Tack så jättemycket för alla fina kommentarer! Jag är stor, men har också mest fett i bröst och rumpa så att proportionerna lurar ögat lite Flört

    Okej, det låter betryggande. Nu är det förvisso lite mer än 10 veckor kvar till BF, men funderingarna börjar ju komma nu, om det verkligen är så tungt som alla säger bara för att man är överviktig. Det är väl egentligen enda orosmomentet jag känner nu.

    Håller med många andra på tidigare sidor i tråden om att det ändå blir dags för en viktnedgång efter att bebis kommit. Började faktiskt precis med lchf för andra gången två veckor innan jag blev gravid, men har kräkts till vecka 22 och lchf-kosten har helt enkelt inte fungerat under graviditeten, men är sugen på att hoppa på det, eller något mellanting åt GI-hållet efteråt också.
    Även om jag själv mår bra just nu och själv inte mår dåligt psykiskt av att vara tjock så vill jag ändå känna att jag verkligen orkar leka med mitt barn och hålla igång som alla som är slankare Glad Känns som en bra motivation också när man gör det för barnets skull, då kan jag nog hålla mig till det, annars har jag inte så bra självdisciplin Flört
  • c89
    Längtanefterenliten skrev 2012-07-24 23:04:32 följande:
    Här är en till tjockis! Väntar första barnet och är i v 20+3. Har tre missfall bakom mig och blir gravid superlätt!!

    Denna gång tog det sig på första försöket. Väger nu 94-95 kg och är 166 cm lång. Mår EXTREMT dåligt över min vikt och hur jag ser ut. Strax innan jul så gick jag ner till 79 kg. sen gick jag upp och jag tror jag låg på 87 kg innan jag blev gravid. 

    Fyfan vad äcklad man känner sig över sig själv. Blir ju inte direkt bättre av att man äter som en gris..sugen på mat hela tiden och godis ska vi inte ens prata om....

    Min största rädsla är att jag när lillan kommit ut (ja det är en flicka=)) kommer att fastna på 90-100 kg och vara för lat för att gå ner i vikt...

    Har typ lyckats att gå ned i vikt 2 gånger av 200 så det är inte ofta jag har gått hela vägen så att säga. 

    Hoppas jag får vara med här och få lite stöd!!!

    Här kommer en bild på magen idag (tagen på kvällen!!) v 21 (20+3) och sedan en bild tagen för några dagar sedan i liggande läge. Står era magar också upp sådär å¨morgonen?:O

     


     


     


     


    Åh, tråkigt att du känner så! Hur är din partner? Också stor eller är han normalviktig? Annars kanske ni kunde sporra varandra efter graviditeten och båda använda barnet som motivation? 

    För min del är det lite svårt då min sambo är pinnsmal och kan äta hur mycket som helst utan att gå upp ett gram medan jag lägger på mig av samma sak Tungan ute Förvisso tycker han att jag är vacker som jag är och det betyder såklart mycket. Är säker på att din partner känner likadant för dig! 

    Har du provat lchf då? Jag körde i två veckor och gick ner 6kg på den tiden, men led av en otrolig huvudvärk som inte släppte för att jag slutade lite för tvärt med kolhydraterna.
    Tog ett uppehåll och började sedan trappa ner på kolhydraterna och hade kört strikt i en vecka och gått ner 3kg då jag fick plusset. Kommer helt klart återuppta det efter graviditeten igen eftersom att man ju trots allt får äta sig mätt och ändå gå ner i vikt Glad
    Idag säljer ju de flesta stormarknader färdigt lchf-bröd och så finns ju lchf-pasta och så också vilket underlättar när man saknar kolhydraterna Flört
  • c89
    madde90 skrev 2012-07-27 07:30:07 följande:
    Här kommer veckans magbil.. Tagen igår.. V.12 (11+3)

     


    Vilken söt liten kula! Solig
  • c89
    Sagolina skrev 2012-07-28 13:32:07 följande:
    Inga kul nyheter på ultraljudet igår. Bm hittade inget hjärtljud och fostret var i storlek med 9v, då jag borde vara i v12. Missfall som ännu inte kommit ut...
    Igår fick jag ett piller som förbereder kroppen på att få ut fostret och imorgon skall jag ta de piller som sätter igång att allting kommer ut.

    Nu blir det att vänta på att kroppen återhämtar sig och samtidigt ta tag i vikten, sen skall vi försöka igen!   
    Jag beklagar otroligt! Kan inte tänka mig värre än MA, känns värre än MF på många sätt Rynkar på näsan 
    Får onekligen hoppas att allt går vägen nästa gång! Det är ju trots allt många som får missfall och sedan flera stycken helt friska barn!
  • c89

    Bild från idag efter ett simpass på en kilometer. Började duktigt men har inte simmat på 4 veckor nu när sambon haft semester. Skön och skonsam gravidträning helt klart!

    Vågen visar nu mitt på dagen 118,6kg (antar att jag väger mindre på morgonen när jag inte precis tryckt i mig middag Tungan ute Upp 10,6kg sedan inskrivningen då jag vägde prick 108kg.

    Vecka 31 (30+2) idag!


     

  • c89

    Lillen som växer i min mage (första) blev en "tredje gången gillt" Glad

  • c89
    thebigmamma skrev 2012-08-01 13:35:38 följande:
    Hoppar in jag med:)
    Med första barnet blev jag bara gravid så vet inte om det varit svårt. Med andra nu var jag nervös över att "försöka på riktigt" men nät jag skulle räkna efter mensen för att se när ägglossningen skulle komma då vart det ingen. Var redan gravid. Så har haft turen att sluppit MF.

    Väntar nu vårt andra barn och är nu i v 34. Vägde 137 vid inskrivning (är lång) och gått upp kanske 6 kilo.
    Första barnet gick jag totalt upp 13kg tror jag. Vägde 15 kilo mindre vid den inskrivningen
    Så skönt, vi har inte heller behövt uppleva något missfall, men är ju bara första barnet än så länge. Lider verkligen med alla som behöver gå genom det, även om det är vanligt med tidiga sådana.

    Vikt är så lustigt, vissa ser inte alls att väga så pass mycket som de skriver, medan andra ser större ut än siffran på vågen, så längden är ju högst relevant. Sedan tycker jag dock att man ska fokusera mer på hur man MÅR och inte just på vad vågen visar Solig 
  • c89
    madde90 skrev 2012-08-03 19:43:14 följande:
    Ja bor i oskarshamn.. Inte långt ifrån Kalmar.. Glad
    Så kul!
    Vore ju roligt om några bodde nära så kunde man kanske styra upp någon träff med andra som är lite mer i samma sits som en själv Tungan ute 
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.