• Emmaosv

    Vi som är överviktiga & gravida.

     Det skiljer inte jätte många cm från när jag blev gravid..Bild 1 Från när jag plussade ca v 5-6. De andra två från vecka 27( 26+0) Tungan ute Min Bm har inte mätt sf mått ännu, men ska dit nästa vecka och då kommer hon göra det antar jag. Hade ett BMI på 32 vid inskrivningen (179 cm lång) och har gått upp 3 kg sen dess. 




     


    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    Nu är jag i vecka 27 och bebis rör sig ordentligt i magen. Nog kände jag "något" kring v 18.. Men med all säkerhet att det var bebis var v 21 ungefär, i vecka 22 kunde jag känna en spark med handen utanpå magen också. Det här är min första bebis Solig


    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    ÅÅ Suck!! Den berömda foglossningen som jag trodde att jag klarade mig ifrån har betat sig fast i mitt bäckenben (heter det så?=P) och mina stackars ljumskar! Hur klarar ni andra er från foglossningen? Jag är i vecka 28 nu..


    BF 19/11 <3
  • Emmaosv
    prickig katt skrev 2012-08-23 07:56:26 följande:



    Samma här :( kvällar och nätter är hemska! Och då är det tre mån kvar!!!! ;'(
    Ja och 1 månad kvar att jobba, som det känns idag fattar jag inte hur det ska gå till! :/ Hur går det för dig och jobb?
    Tigerkakan skrev 2012-08-23 10:09:19 följande:
    Jobbigt!
    Jag har tack och lov klarat mig hittills denna gång. Fick det nästan direkt förra gången och nu är jag i v 14. Får se hur det blir när jag går tillbaka till jobbet nästa vecka efter föräldraledighet... Men kommer nog använda bälte lite förebyggande...
    Hoppas att det inte blir värre!..

    Hmm har funderat på det där och bälte.. alltså hur skjutton sitter ett sånt på en rundare kropp?? Det kommer ju liksom "klämma ihop" alla extra kilon kring höfterna?? Kan ju knappast vara bekvämt eller snyggt någonstans.. hehe..  Några fler med erfarenhet? Jag har som sagt aldrig testat ett.. 
     
    BF 19/11 <3
  • Emmaosv
    Tigerkakan skrev 2012-08-23 18:07:29 följande:


    Det är inte så obekvämt när man står och går men inte skönt att sitta i tycker jag.. Sen är det väl inget man vill ha på galamiddag iom att det klämmer ihop.. Man får lite extra handtag om man säger så, så tighta kläder är inte art rekommendera..
    Misstänkte det.. Lika bra att hålla sig till vila så mycket det går istället.. 
    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    Jag och min mage tagen i förr går 28+0 :) Mår oförskämt bra nu Glad




     
    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    Memphis : Grattis till plusset ! Du ska se att det går bra Glad 


    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    V 29+0 idag och äntligen börjar min mage också bli riktigt bebisrund! =p  Trodde aldrig att den skulle komma. Första barnet för mig också..




     
    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    För mig är det helt sjukt.. Senaste veckorna verkar min sambo fått upp ögonen mer än någonsin för mig .. haha.. Han säger hela tiden hur fin han tycker att jag är och vill mysa till det.. :) Jag trodde det skulle bli mindre sånt ju längre graviditeten gick, men helt tvärtom !! Jag är nu i vecka 30 + 0


    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    c89 ! Syns verkligen ingenstans att du skulle ha så högt BMI.. Jättefin mage föresten :) snart dags nu då


    BF 19/11 <3
  • Emmaosv
    TantS:

    Jag är 178 cm lång och drar i normala fall L/XL på toppar och ca 48/50 i byxor.

    Gravid i v 35 och jag har använt hms Mam kläder hela graviditeten. Deras leggings räcker gott och väl med storlek L !  Hms mam byxor kommer jag dock inte i alls!

    Mam topparna är  gigantiska i blusar  och de "lättare" materialen, men i längre t shirtar och "basplagg" funkar XL utmärkt! Jag har även den svarta parkasjackan med guldiga knappar i XL som nog egentligen känns lite stor, men blivit en favorit. Finns fortfarande myycket plats för magen ! 

    Till Leggingsen har jag använt långa toppar och klänningar från alla möjliga märken som inte vart för gravida, vilket funkar utmärkt :)

    Lycka till !

     
    BF 19/11 <3
  • Emmaosv
    Blåbär02

    Jag kan tipsa dig om att ellos säljer jackor i märket ÁHKKÁ i storlekar upp till 60 ! Jag köpte min vinterjacka där förra året (ej gravid) i storlek 50 och provade den här om dagen ( Nog för att jag hoppas bebis kommer ut innan vinterkylan kommer, men ändå) :) Och den satt jätte bra nu!

    Blev inte att använda den förra året så mycket då den kändes alldelens för stor, men behöll den av ren lathet om jag ska vara ärlig. 

    I övrigt är jackan jättefin och lagom varm, inte för tjock och klumpig om man säger så :)

     
    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    Mysanpysan86 34 i vecka 33 låter ju helt normalt. Hur har du legat innan? Kan det vara så att din bm tycker att du ökat lite snabbt med tanke på förra gången som hon mätte?

    Jag har legat på 27 cm i vecka 27+0 32 i vecka 32+0 osv och nu i vecka 36+ har jag legat på 36 cm .. 


    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    Hej tjejer! Det var ett tag sedan jag skrev här ! Måste bara kika in och berätta att i måndags 5/11 tittade min älskade lilla prins Charlie ut :) Graviditetsvecka 37+6

    Jag har en del övervikt sedan innan förlossningen och trodde att jag skulle gå upp massor som skulle bli omöjligt att bli av med, men bara tre (!) dagar efter förlossningen så kan jag säga att min kropp är snudd på återställd sedan innan ( Gick upp ca 12-13 kg) Jag kan använda mina vanliga byxor och kläder igen! Känns så skönt då man vart orolig, men det var alltså helt i onödan :) 

    Under min graviditet har jag ätit ganska som vanligt. Har inte haft några cravings men sista veckorna har jag nog ätit mer skräp. Så mitt tips till er som oroar er över vikten: Försök bara att inte ändra för mycket i kosten och ät regelbundet och från alla näringskedjor. Och är ni toksugna på något, ja men ät det direkt istället för att få ångest och ett ännu större sug!Motion har föresten inte vart att tala om senaste 2,5 månad pga foglossning.

    Lycka till aliihopa med era graviditer, oroa er inte för mycket!  Nu ska jag mysa med min bebis !!

    Här har ni min vackra prins föresten Hjärta



     
    BF 19/11 <3
  • Emmaosv

    Hej tjejer! jag brukade skriva här en hel del för några månader sedan! Hoppas att ni alla mår bra och GRATTIS till er som fått bebis!! :)

    Min prins blir 3 månader idag och jag har knåpat ihop min förlossningsberättelse. Ni får väldigt gärna läsa! Jag hade en jättebra förlossning och det var inte alls så farligt som jag föreställt mig!

    Stor kram på ! 

    Min berättelse:

     www.familjeliv.se/Forlossningsberattelser/Forlossning/en-fantastisk-upplevelse-som-gick-snabbt-1759


    Charlie 5/11 2012 <3
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.