Inlägg från: AnitaAndersson |Visa alla inlägg
  • AnitaAndersson

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Hej Tjejer!
    Den här tråden har jag letat länge efter :) Men inte hittat. Jag skapade en egen tråd förut men det hände inget på den. Men nu hänger jag med här istället! :) 

    Jag är 28år och väntar mitt andra barn den 16:e januari. Vid inskrivningen vägde jag 126kg(!) och nu har jag kommit upp till 132kg i vecka 25 ... alltså 6kg upp. Helt okej för min del med tanke på att jag gick upp oftanligt många kilo med första barnet. Gick från 94kg till ca128kg! Men ändå mådde jag SUPER och hade inga komplikationer, jättebra förlossning och en tös kom på 3,8kg.

    Det enda som var jobbigt var hela tiden min BM som va rätt trevlig men ändå påtalade VARJE gång om min vikt ( som om jag inte visste om att det va dåligt redan! ).
    Denna graviditet har jag valt att gå privat , till barnmorskegruppen. Jag har super bemötande trots min vikt, dom koncentrerar sig på att jag mår bra och att alla värden ser bra ut. Än så länge har jag inte stött på några problem förutom liiiite högt blodtryck i början, men inget stort problem.

    Jag har däremot möte med narkosläkare i november när jag är i v.32 för att snacka om sövning i fall det blir aktuellt.

    Jag har än så länge mått rätt bra och kommer jobba fram till jag är i vecka 32.

    Har inte hunnit läsa igenom alla sidor här på tråden men hoppas komma med lite än då :)              

  • AnitaAndersson

    Tack  :D va glad jag blir när ni säger så ;) ... Jag har mycket kilon på rumpa och lår som kanske döljs av bilder. I verkligeheten ser jag nog "värre" ut :)

    Men jag har alltid sett ut att väga mindre än vad jag ser ut. Innan jag blev gravid då jag vägde över 90kg trodde folk jag vägde 70kg. Så det kanske har hjälpt ;) jag vet inte.

     

  • AnitaAndersson
    slemtorsk i din bralla skrev 2012-09-28 22:23:27 följande:
    Anita..där går jag oxå. Åker från vårgårda för att gå där, mannen jobbar ju i Göteborg o jag pluggar där så vi är ju där ändå en del. Gick där för 8 år sedan oxå när jag väntade sonen....vilken bm har du ?



    Kul! Hoppas du också tycker det är bra. Jag blev inskriven hos en som slutade innan jag hade mitt 2:a besök så nu har jag en ny bm som jag baravträffat en gång, ska dit på måndag igen. Får se om hon är lika trevlig ;) jag tror hon heter Lena Nordlander om jag inte minns helt galet. Har ju bara träffat henne en gång :)

    Vilken bm har du? Vilken vecka är du i?
  • AnitaAndersson

    Då ligger vi nästan samtidigt i graviditeten :) jag har bf 16 jan. Det närmar sig med stormsteg. Över 60% är redan färdigt av tiden :) nu räknar jag ner mina arbetsveckor, jobbar till 16 nov.

  • AnitaAndersson

    Tänkte höra med er tjejer hur ni gör med att äta.

    Kör ni stenhårt på "dieter" eller rekommendationer och inte äter/dricker nå sött alls?

    Jag har jättesvårt att hålla mig till något speciellt för att inte få i mig onödiga kalorier. Jag äter nästan det jag vill men inte i några mängder, sen rör jag mig väldigt mycket i jobbet vilket e toppen!

  • AnitaAndersson
    Yarrow skrev 2012-09-29 17:15:21 följande:
    Här en fråga till alla er lyckligt gravida :) När började er mage att synas?

    Plussade själv för några veckor sedan (vecka 8 nu), har 36 i BMI men känner mig redan uppsvullen..



    För mig syntes det nig inte förrens i vecka 12 ungefär, men har ju ordentligt med övervikt också.
  • AnitaAndersson

    Vilken tur jag har då som hatar cola och dricker knappt kaffe nu då jag inte alls gillar det sen jag blev gravid. Däremot finns det andra söta saker som är svårt att hålla sig ifrån.

    Crunchy Corn Marabou och snickers... Mm!

  • AnitaAndersson

    Grattis Ingrid! Va härligt att se att kilona har försvunnit. Jag längtar också dit och till en liten plutt i famnen!

    I eftermiddag är det besök hos barnmorskan och är lite nervös. Vågen stod nu på +6kg vilket är helt okej men ändå mycket då man har övervikt. Jag hoppas verkligen att alla värden är bra! Första sf-måttet ska tas idag också. Hur har den kurvan sett ut för er andra? Har den varit mycket över det normala?

  • AnitaAndersson

    Då var dagens besök över. Bra gick det :)

    Är i vecka 25 nu (24+4). Vikt 132kg (6kg upp sen inskrivning). P-gl va bra. Hb va bra. Sf-mått 26. Hjärtljud på bebis 140. Blodtryck lite högt 140/80, men inget hon oroade sig för.

    Jag mår bra och bebis lever rövare i magen :) så det känns skönt att allt e ok.

Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.