Inlägg från: Anonym (olycklig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (olycklig)

    Vad er är mörkaste hemlighet?

    Har väl inga större hemligheter men jag är väldigt olycklig som människa. Fick mitt barn i ung ålder och barnet har funktionshinder. Mitt gamla ex skyllde det på mig (han är väldigt okunnig), att det var mitt fel osv. Självklart visste jag att det inte var det men det gjorde så ont att jag inte kunde leva med honom längre. Han är visserligen aktiv i barnets liv till och från idag, men jag glömmer inte de hårda orden.

    Det har gått många år sen barnet fick diagnosen men jag är fortfarande så olycklig. Jag gråter mig till sömns nästan varje kväll och jag är väldigt ensam. Folk som känner mig skulle aldrig tro detta om mig, jag uppfattas snarare som en väldigt arrogant och nonchalant  person. Jag har ingen ork för människor idag. Och det är synd. Jag var inte sån innan, det var mycket liv i mig.

    Många sk vänner har svikit mig när jag mådde som sämst (dvs tiden jag höll på att gå i väggen efter att ha fått diagnosen) och jag tänker mycket på det nu. Jag var så svag och jag önskar att jag var starkare. Detta har resulterat i att jag har svårt att bjuda in människor i mitt liv. Har min familj men jag vill inte belasta de, jag berättar inte allt för de heller.

    Jag kan tycka att livet hade vart lättare om mitt barn kunde prata med mig eller kanske hämta ett glas vatten till mig... Har avlastning men det är inte lätt att släppa iväg barnet varje gång heller.

    Det handlar inte om att jag inte har accepterat funktionshindret, tvärt om, jag har gett honom hela mitt liv och jag gör det en gång till men det är det att jag inte kan acceptera att mitt liv är så ensamt. Att jag är så isolerad. Trodde aldrig att jag kunde vara så här utmattad och jag är inte gammal!

    Det är ok om jag inte får fler barn, vill inte det heller. Skulle inte ha nån ork, men jag blir helt gråtfärdig när jag tänker på de äldre åren och på mitt barn. Så mycket jobb framför mig...
    Behövde bara ventilera mig lite...

  • Anonym (olycklig)
    Anonym (sorgligt) skrev 2012-07-09 20:28:14 följande:
    så sorgligt att läsa! vad hindrar dig från att söka hjälp? sådär ska man inte behöva ha det år efter år! kram!
    Jag är rädd att jag kommer verkligen att gå in i väggen om jag sätter mig ner och släpper ut allt. Jag tror inte att det skulle hjälpa mig... Det jag vet att jag behöver är nånstans att gå varje dag, ett arbete. Haft det svårt med att behålla arbeten pga mitt barns sömnbesvär. Är du arbetsgivare och du ser mitt CV med mitt ålder kommer du förmodligen inte vilja läsa hela. Men jag kämpar, det gör jag. Vissa dagar är det bara så fruktansvärt mörkt. Och det har varit många sådana dagar nu.

    Tack för din omtanke, kram!
Svar på tråden Vad er är mörkaste hemlighet?