• Paradigm

    Kunniga LCHF:are - jag behöver er hjälp!

    Halloj,

    Jag undrar om det verkligen är okej att äta majonnäs vid strikt LCHF kost - vad jag kan läsa så innehåller den socker...(?).

  • Svar på tråden Kunniga LCHF:are - jag behöver er hjälp!
  • Paradigm
    MSörensen skrev 2012-07-09 15:47:41 följande:
    Äkta majonäs får man äta :)
    Märke? För den jag äter påstår sig vara äkta, men när man kollar på innehållsförteckningen så står det ju faktiskt socker.
  • Paradigm
    stjierna skrev 2012-07-09 15:55:15 följande:
    Findus innehåller 2 gr KH, tror jag. Godast (bäst) är ju annars att göra majonnäs själv :)
    Inget socker?
  • Paradigm
    MSörensen skrev 2012-07-09 15:56:36 följande:
    konstigt... Jag har Findus Original, den med grön etikett, vilken har du?

     
    Findus och Kavli.
  • Paradigm
    MSörensen skrev 2012-07-09 15:58:24 följande:
    Men såg nu i innehållsförteckningen att den innehåller socker!
    Ja!
  • Paradigm

    Då får man vara händig och göra det själv då. :D

  • Paradigm
    Haushinka skrev 2012-07-09 16:00:23 följande:
    Det är ju jätteolika beroende på vilket märke du syftar på. Kolla alltid näringsinnehållet på etiketten! Skulle det nu stå socker i innehållsförteckningen men det inte är mycket kolhydrater är det ju ändå ok.
    Dessvärre så är inget socker tillåtet. :)
  • Paradigm
    MSörensen skrev 2012-07-09 16:03:16 följande:
    Hehe nä inte gjort själv nån gång men såg sveriges mästerkock sigrid göra i nyhetsmorgon och det tog 2 sekunder!! =)
    Jamendåså! Då är det bara att inhandla grejerna och börja vispa. :)
  • Paradigm
    stjierna skrev 2012-07-09 16:15:34 följande:
    Alla är ju olika liberala inom LCHF, vissa utesluter ALLA spår av snabba KH, och då är ju inte majonnäsen ok. Men om man går efter totala KH/100 gr och inte bryr sig om VAD det är, så är köpt majonnäs ok :)
    Det beror ju på hur strikt man är.
  • Paradigm
    Matilda03 skrev 2012-07-09 16:25:36 följande:
    Mest rätt enligt LCHF är väl att göra sin egen majonäs. Jag har inte lyckats få till den så bra men jag vet andra som tycker det är rätt enkelt att göra, testa det om du vill.
    Man måste vispa som en tok, enligt min man som tydligen har gjort det när han tidigare ägde en restaurang. :)
  • Paradigm
    MSörensen skrev 2012-07-09 16:32:55 följande:
    Jag tänker iaf använda gamla Findus idag, orka gå till affären och göra egen *latmask* =)
    Antar att det funkar ganska bra för dig ändå? I sådana fall gör det väl inte så mycket. Jag tänkte iaf köra hårt nu, se hur man mår, men iofs tror jag inte att det är hållbart för mig i längden. Jag menar - studier, jobb och barn (make också) tar sin lilla tid. :)
  • Paradigm
    J a d e d skrev 2012-07-09 18:02:47 följande:
    Egen majonnäs är lätt att göra, iallafall om man har en elvisp eller en matberedare (använder den senare själv). Min fråga är mer hur länge skiten håller i kylen då den är inte fulltankad med de trevliga hållbarhetsämnena som köpt är?
    Det var en väldigt bra fråga! Tills den luktar skumt, kanske?

    Jag har ingen aning...
  • Paradigm
    J a d e d skrev 2012-07-09 18:06:28 följande:
    För man gör ju inte bara en deciliter åt gången liksom ;)
    Kan vara bra att veta hur länge det håller, såå kul är det inte att göra majonnäs att man vill göra det flera gånger i veckan om man tänker sig nån slags majonnäs-diet Solig

    Det är ju ändå frågan om ägg, vilket väl är lite känsligt.

    Men iallafall, hemmagjord majonnäs är bra och enkelt att göra. Har ett recept efter min f d svärmor om du är intresserad?      
    Nej, precis. Det blir väl ganska mycket när man väl gör det.

    Ägg har ju en längre hållbarhetstid än vad man tror. Jag såg något program där de bland annat tog upp det. Jag minns dock inte vilket. Minns bara att jag blev chockad över hur länge ägg faktiskt håller. Fan. ;)

    Absolut, jag vill ha. Give me, please.
  • Paradigm
    stjierna skrev 2012-07-09 18:08:54 följande:
    Fattig student: det var ju det jag började meningen med?
    Och det var väl det som jag liksom tryckte på i TS. Så att jag också upprepade mig gjorde väl inte så mycket. ;)
  • Paradigm
    MSörensen skrev 2012-07-09 18:06:59 följande:
    Varför skulle det inte vara hållbart menar du? Tidsmässigt eller ekonomiskt eller hur menar du? :) 

    Jag har börjat med att göra som middagsförslag på sistone och planerar in lite hur vi ska äta och det tycker jag underlättar en del!  

     Just nu kör jag bara kolhydratsreducerat (fått med min man och bonusson nu också) eftersom jag är gravid och vill inte vara så strikt då men innan jag blev gravid åt jag enligt LCHF och gick ner 19 kg på 7 månader :)

      
    Tidsmässigt. Inte just gällande bara majonnäs, utan mera allt i sin helhet.

    Oj, 19 kg på 7 månader! Det var en hel del. :)
Svar på tråden Kunniga LCHF:are - jag behöver er hjälp!