• Mandel

    Kunniga LCHF:are - jag behöver er hjälp!

    Bästa Majonnäsen!

    1 ägg
    1 tsk vitvinsvinäger
    1 krm salt
    malen vitpeppar efter smak. Typ några varv med kvarnen
    1-1½ tsk dijonsenap
    2-2,5dl rapsolja

    Häll allt i en skål och ställ ned stavmixer (rör den ej). Kör full fart i några sekunder och sedan börjar du röra på mixerstaven tills allt är blandat. Några sekunder till...
    Står sig i kylen 1 vecka om man förvarar den i tät burk.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    J a d e d skrev 2012-07-10 13:09:34 följande:
    Nejnej. Här är det bästa majonnäs-receptet.

    2 hårdkokta äggulor
    2 råa äggulor
    1/2 tsk salt
    2 tsk stark senap (typ Colemans)
    1/2 l rapsolja
    ca en halv pressad citron/lime

    Man ska typ mosa de kokta äggulorna med en gaffel, sedan på med de råa, och senapen, saltet och lite lite lite av oljan medan man vispar utav bara helvete, man ska märka på en gång att det "går ihop", därefter tillsätter man resten av oljan lite i taget tills det har en majonnäs-konsistens. Sist i med citronen/limen.

             

     
    Bästa? Nja, först måste du koka 2 ägg och vad gör du med den kokta äggvitan? Sedan ska du ha 2 färska äggulor och vad gör du med de vitorna?
    Känns som om denna tar längre tid och kräver mer planering
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Kunniga LCHF:are - jag behöver er hjälp!