• Anonym

    Snart adoption. GRAVID!

    Soetkorv skrev 2012-07-11 18:18:34 följande:
    Ett biologiskt barn väger inte alltid tyngst. Jävla bullshit din ignoranta människa. Däremot kan jag förstå varför man inte vill gå igenom en abort! Varför skulle man vilja det om man nu är gravid?! Det är inte det biologiska som väger tyngst utan att TS inte vill göra abort. Jag förstår varför man inte vill göra abort. Men jag kan också förstå sorgen av att inte få fullfölja adoptionen. Så jävliga folk är här inne egentligen. Att utan erfarenhet eller förståelse rakt av nedvärdera ett adopterat barn och de band man får till det, för att det inte kommer ur ens egen kropp.

    För många gör det dessvärre det. Har du bevis för allt detta som du häver ur dig? Har du statistik på att det du säger är riktigt? Du svamlar en massa goja!
  • Anonym
    Seven Costanza skrev 2012-07-11 18:19:47 följande:
    Håller med. Vet inte om det är oss två exempelvis som TS menar med de som är negativa eller bara de som skriver helt fruktansvärda saker om att "släppa/strunta i adoptivbarnet, att det aldrig blir detsamma som med biobarn, att det är naturligt att sätta biobarnet främst blablabla. Hoppas de senare. Jag är inte helt negativ men med förbehållet att man ska vara ärlig och göra upp en plan för hur man ska lösa detta så bra som möjligt, till exempel att pappan är hemma med adoptivbarnet och mamman jobbar deltid om de har råd under sista halvåret av graviditeten (när det är ett halvår kvar till BF får man ju arbeta mindre med bibehållen SGI). På så sätt träffar adoptivbarnet båda föräldrarna ganska mycket men pappan blir hennes primära anknytningsperson och finns där hela tiden även när biobarnet kommer. Om båda är medvetna och lyhörda för adoptivbarnets behov och är vaksamma på att inte sätta biobarnet först jämt för att det är så litet, då tror jag att det kommer gå bra. Jag är bara inte för att gå bakom ryggen på myndigheterna, det tror jag skapar stor oro.  

    Har du tänkt på en sak? Det är rätt många här inne som tycker att TS ska släppa adoptionen och välja det egna barnet? Eller läser du inte vad folk skriver?!
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 18:28:05 följande:
    Nä men du är nog ett undantag. Alla som jag känner till ser ju föräldrnas biologiska barn som sina syskon. Kanske beror det på att ni inte har samma mamma? Om de var biologiska till båda dina föräldrar så kanske ni skulle kännas mer som familj.

    Och det vet du naturligtvis? Om du läser i adoptionstrådarna får du snart en annan bild. Ja, om du öppnar ögonen om du orkar. Jag skulle däremot känna mig mer som en del av en familj om jag såg svensk ut, om vi såg ut att ha samma ursprung. Hur kan du av alla personer veta vad jag känner?
  • Anonym
    Anonym (solklart !) skrev 2012-07-11 20:11:39 följande:
    TS, det här borde vara ett helt solklart beslut. Självklart ska du behålla ditt riktiga barn! Du kan ju inte döda ditt egna barn. Flickan i Thailand kan få andra föräldrar som inte kan få riktiga barn och då kan de älska henne istället. Jag lovar att du kommer älska ditt riktiga barn mer, hur mycket PK-maffian än hävdar att man minsann älskar adoptivbarn som sina egna. Visst, om man inte har riktiga då... Men man kan aldrig veta hur fantastiskt det är att få föda sitt barn och hur mycket man älskar det redan från första början om man inte har varit med om det.  Nej ring adoptivbyrån och säg som det är. Och fokusera på ert barn istället. Massa grattis och lycka till !!!!!!!! 

    Håller med om allt!
  • Anonym
    Agpreg96 skrev 2012-07-11 20:12:46 följande:
    Behåll båda. Inget illa menat nu men det biologiska kan avslutas som ett missfall, FÖRLÅT men riskerna är ganska stora. Och om båda kommer till dig så är det bara kul med syskon, belive me. Ge inte upp något av dem. Berätta inte för nån. Sen om soc kollar hur länge du varit gravid, vissa märker inte förren 4 månader efter de är med barn. Lyssna på mig och behåll båda om det är det ditt hjärta säger. Ge inte upp adoptivbarnet förren det biologiska är livstedo, 22 veckor minst. Kram

    Gör inte det. Om du skulle få missfall.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 20:29:31 följande:
    Vadå riktiga barn?? Är adopterade låtsasbarn eller?

    Eller så är det falskt eller finns inte. Hi, hi.
  • Anonym

    Förstår er fullt och fast att ni väljer att behålla barnet som växer i din mage.Lycka till med livet som blivande 2 barns föräldrar

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 20:56:26 följande:
    Var det där en pik till de som inte kan få biologiska barn? Dåså fortsätt att sätta "egna" barn till världen, men uttala dig inte om hur andra människor känner och kommer känna för sina barn, adopterade som biologiska. kan du förklara varför det finns så många familjer med biologiska band är splittrade och där föärldrar inte älskar alla barn? Lev i din inskränkta värld men tracka inte på andra dina fanatasier.

    Men det är ju bara fakta och dessutom sanningen.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 21:01:10 följande:
      Bergriper du inte att när du säger EGNA barn kränker och sårar du både adoptivföräldrar och adopterade. Att adoptera betyder att uppta som sitt eget. Men sen att du inte ser det så är en anna sak för du verkar vara korkad.

    Nej vi är många som inte begriper det. För ett adopterat barn är inte samma sak som att få ett eget.
  • Anonym
    Anonym (samma som #18) skrev 2012-07-11 22:13:28 följande:
    Fast det är ju en persons erfarenhet... Jag har 3 kompisar som är adopterade från utlandet, samtliga ser sina föräldrar som just föräldrar. Samma med ev syskon. En av dem har ett syskon som är biologiskt barn till föräldrarna, samt ytterligare två adopterade syskon. De ser sig som syskon allihop, och inget barn är mer eller mindre värt än övriga. Eller mer eller mindre älskat... Angående adoption och "välgörenhet" så var det litet så förr, att man ansågs var en god människa som idkade välgörenhet, om man adopterade barn. Jag har träffat på många som har det synsättet....

    Många har de synsättet ja. Även på arbetsplatser. Skänk pengar till välgörenhet är mitt tips.
Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!