• Anonym

    Snart adoption. GRAVID!

    Anonym (Tina) skrev 2012-08-08 11:02:08 följande:
    Det är inte ofta man gör KUB v 13 och VUL i v11. Där jag bor gör man endast ett RUL i v17-19 och that´s it.. Vad är meningen med att skriva att man inte tror på det? Då risken finns att man sårar TS..      

    Jag är lite äldre än er. Fick ett VUL i v. 11 och blev sedan erbjuden KUB i . 13. Dock stämmer det som du säger. Händer inget oförutsett är RUL första ultraljudet.
  • Anonym
    Guld Nougat skrev 2012-08-08 11:50:58 följande:
    Anonym (familjehem) om båda bebisarna skriker och a-barnet visar att de vill ha närhet då gör samma sak som om det varit tre biobarn. Ena föräldern tar tvillingarna och den andra koncentrerar sig på det andra barnet. Svårare än så är det inte.

    Delar denna uppfattning även om jag tror att TS historia är fiktion. Adoptivbarnet är ju dessutom flera år ! Är inte värre än att ha en ettårig och få tvillingar vilket har hänt i verkligheten. Förstår inte problemet. Jag känner en person som fick 4-lingar. Det har gått alldeles utmärkt. Så allt går att lösa.
  • Anonym
    Emeli skrev 2012-08-08 14:06:28 följande:
    Tidsangivelserna stämmer inte. Ja, i sällsynta fall kan ett foster skymma ett annat, men om man gör ultraljud i v. 16-17 är det foster man ser, inte små embryon där man förhoppningsvis kan urskilja ett litet pickande hjärta. Ethi har förklarat detta utförligt. TS skrev "Vi satt som mållösa när vi såg två hjärtslag på senaste ultraljudet". Hjärtslag, förresten, vi får innerligt hoppas att det var fler än två för annars hade det varit kris, milt uttryckt. I Finland är det inte socialtjänsten som beslutar om man får adoptera eller inte. Där måste man ha " tillstånd för internationell adoption av nämnden för internationella adoptionsärenden i Finland (adoptionsnämnden)" (Källa: Interpedia)

    Jag gjorde ultraljud i v. 18 vilket är första i normala fall om inga komplikationer innan. Det som däremot gör mig förbryllad är att TS tidigare angivit att hon var i v. 13 och att hon redan gjort ultraljud. Inte trovärt att läkaren har missat detta. Man ser också två foster, hjärtslag ser man i v. 7. Redan v. 11 såg vi en liten figur som vinkade till oss !
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-08-08 18:21:44 följande:
    Jag gjorde ultraljud i v. 18 vilket är första i normala fall om inga komplikationer innan. Det som däremot gör mig förbryllad är att TS tidigare angivit att hon var i v. 13 och att hon redan gjort ultraljud. Inte trovärt att läkaren har missat detta. Man ser också två foster, hjärtslag ser man i v. 7. Redan v. 11 såg vi en liten figur som vinkade till oss !

    Förlåt jag skrev fel. Menade att v. 18 är första för många. Såg hjärtslag redan i v. 7.
  • Anonym

    En sak undrar jag över. Ställer dessa länder samma höga krav på föräldrarna om barnen adopteras inom barnens hemland. Uppriktigt sagt känns det bara besvärligt efter det Emeli skrev i sitt långa inlägg, som var väldigt klokt. Men det lätt som det bara var besvär och problem, helt meningslöst ! Att föräldrar ska ha viss årsinkomst, vara akademiker, vara helt friska, vara under en viss ålder etc. Jag har en årsinkomst strax under 800 000 kr, min sambo 600 000 kr, tillsammans 1 200 000 kr. Vi är båda högutbildade och jag har ett högstatusjobb. Nu ska vi inte adoptera även om vi är barnlösa och har försökt få barn i flera år. Men det känns som att länderna bara har krav och vi inga rättigheter eller att våra önskemål inte alls hade beaktats. Vi har inget att säga till om alls utan får bara krav på oss. Först ska man tvingas till en utredning där de vänder och vridet på en som många tycker är jobbig. Man kan verkligen ställa sig frågan om barnet adopteras i landet, ställs det då krav på att föräldrarna ska ha en årsinkomst på 1 200 000 kr och dessutom vara högutbildade och ha högstatusarbeten ? Bara undrar alltså, inget illa menat.

  • Anonym
    AlexandraViberg skrev 2012-08-08 20:48:10 följande:
    Just ja, uttalar mig inte om adoption situationen utan enkom om det inlägget om att barnlösa inte förstår att det är jobbigt osv. Att det bara kommer bli jobbigt för TS+make. Men folk överlever ju trillingar och sexlingar. Så ur den aspekten är det ju bara ett idiotisk påstående, men angående att adoptivbarn behöver mer, det kan jag förstå och säger ingenting om :)
    Är det idiotiskt att vilja ha ut mer av spädbarnstiden än att bara överleva?
  • Anonym
    TantForm skrev 2012-08-08 22:02:01 följande:
    Jag undrar över hur du annars tycker att adoptionsprocessen ska se ut?

    Frågan var väl om det ställs samma krav om adoptionen sker i hemlandet? Varför ska det vara högre krav om den sker utomlands? Vad är orsaken att IVF behandlingarna ska vara avslutade som det står på hemsidorna vid utredningen? Vad är anledningen till dessa omfattande utredningar? Har inte dessa par haft det tufft nog än att dessutom konfronteras i jobbiga personliga utredningar. Inte konstigt att det blir å jobbigt att folk kliver av.
  • Anonym
    Anonym (snart a-mamma) skrev 2012-08-08 22:16:06 följande:
    Man behöver verkligen inte tjäna så mycket pengar! Jag och min man tjänar tillsammans drygt 500 000 om året och det räckte gott. Högutbildade är bara vissa länder som kräver oftast räcker det med gymnasieutbildning.  Vad gäller ekonomi skulle jag säga man behöver båda helst ha fast jobb, åtminstone mannen. Man behöver god ekonomi, men det betyder inte att man måste tjäna över miljonen om året, utan det handlar väl om hur man spenderar sina pengar. Man ska ju ha råd till en adoption som i dagsläget kostar mellan 2-300 000 kr.  

    Finns väl de som får låna till adoption för att ha råd. Jag och min man tog ett lån på SEB och det hade utredaren inget att invända mot. Vi hade inte så mycket pengar helt enkelt.
  • Anonym
    TantForm skrev 2012-08-08 22:20:43 följande:
    Det är väl inget konstigt alls. Inkomsterna i födelseländerna är ju oftast betydligt lägre. Skulle man ha samma inhemska krav så skulle knappt några inhemska adoptioner förekomma, och inhemska adoptioner är att föredra för barnet. Att folk kliver av adoptionen för att utredningen är för jobbig är inget problem. Det går en massa sökanden på varje adopterbart barn. Det enda som kanske skulle hända om det blev färre ansökande är att köerna och därmed eventuellt att väntetiderna skulle minska lite. Anledningen till de omfattande utredninganra är ju att säkerställa att barnen verkligen kommer till föräldrar som är kapabla att ta hand om ett adopterat barn och som har störst möjligheter att hantera de problem som kan komma att uppstå.

    Fast jag kan tycka att det är rätt märkligt att utsätta ett par som redan har haft det tufft under åratal för allt detta. För att inte tala om föräldrautbildningen. Vi ville inte sitta och lämna ut oss på detta sätt för helt främmande människor och tala om hur många IVF försök vi hade gjort. Detta är vår ensak. Visst förstår jag att vissa saker som utdrag ur belastningsregistret måste få förekomm men inte att arbetsgivaren kontaktas eftersom jag inte hade velat att någon skulle veta. Och inte att utredaren började gräva i mina personliga förhållanden. Vissa av frågorna är väl personliga och helt och hållet vår ensak. Vet inte riktigt hur långt tid en utredning tar och hur många gånger man träffas, men jag läste i en artikel att kraven inte alls var de samma vid en inhemsk adoption. Att föräldrarna kunde besöka barnhemmet och välja ut ett barn de fattade tycke för i form av kön och ålder. Kanske därför de yngsta barnen redan har blivit valda av inhemska adoptanter och därför det är svårare att få en flicka. Läste också att inhemska adoptanter inte alls hade så omfattande utredningar utan hade mycket större frihet att välja. Vet inte om det stämmer i alla länder. tror också att TS är en bluff.
  • Anonym

    Finns TROLL på riktigt alltså?! Vi har 2 som bor hos oss i Bromma.

  • Anonym
    Anonym (P-medel) skrev 2012-08-09 00:37:18 följande:
    Jag tror jag har läst alla inlägg men en sak blir jag inte klok på och jag kan heller inte se att det kommenterats:
    ts skriver att hon "erkänt för" adoptionsorganisationen (antar jag att hon menar).
    Däremot har hon inte kontaktat socialtjänsten (hon har inte "hunnit").
    Min fråga: Följer inte adoptionsorganisationen upp detta? Med socialtjänsten? Det krävs väl nya papper?
    ts skrev:
    "Nu har vi ringt och "erkänt" De lät inte glada direkt men de ska sköta kontakterna och sen får vi besked i nästa vecka eller veckan där efter om hur det blir. Vi sa att vi väldigt gärna ville åka."
    "Skämt och sido. Idag ringde de och frågade hur det var med oss. Det var snällt att de brydde sig! Hon vi pratade med berättade att ingenting var klart men att hon förstod våran situation och att det hade varit jättebra att vi berättade!"



    Nej det hon inte har "hunnit" berätta är att det är tvillingar.
  • Anonym
    Anonym (P-medel) skrev 2012-08-08 23:39:02 följande:
    Jag tyckte också att utredningen kändes integritetskränkande. Innan vi gjorde den. Väl där tyckte jag frågeställningarna var rimliga och så här i efterhand tycker jag att utredarna kunnat vara "tuffare", d v s ställt ännu mer ingående frågor.

    När det gäller kraven på föräldrar vid inhemsk adoption har du i stort sett rätt  -  även om det finns variationer mellan länder och inom ett och samma land.
    Men generellt sett: Utredningar, i den mån de förekommer, är grundare. Man har större möjlighet att välja och de flesta väljer de ljusaste, yngsta och friskaste barnen. That´s the truth.
    Jag tror man kan säga att många av adoptionerna påminner om hur adoption gick till i Sverige på låt säga 60-talet. Medvetenheten är inte särskilt stor, många föräldrar mörkar adoptionen.
    Så att nationell adoption alltid  är att föredra framför internationell är en ganska trubbig regel. Men jag förstår varför den finns. Och de inhemska adoptivföräldrarna blir med tiden mer och mer pålästa och allt grundligare utredda.

    Emelie eller adoptionsorganisationen som är insatta:

    Varför är det så vid inhemsk adoption att kraven är helt andra? Jag börjar förstå varför de flesta barn som kommer är äldre än 2 år och pojkar. Inhemska föräldrar har "valt" ut de barn de helst vill ha och lämnat dem som "blivit över" till internationell adoption.

    Såg ett program på TV från USA. Barn fanns tillgängliga för adoption med bild på internet, kläddes upp och gjordes söta och visades upp för potentiella adoptivföräldrar. Hade man tur blev man adopterad. Några av barnen hade varit med flera gånger utan att bli "utvalda". Hu vad hemskt att hantera barn på detta sättet?

    Hur stämmer detta överens med barnens bästa?

    Detta stämmer även överens med Rysslandsartikeln. De barn som hade tur blev adopterade, föräldrarna fick komma till barnhemmet och "välja ut" det barn de ville ha. i 99 fall av 100 så var det små barn.   

    Har bekanta adoptanter som hade gått en föräldrakurs som uppgav att många känner sig kränkta av att behöva gå en utredning och bli utredda på sätt som sker. Angående föräldrautbildningen ska paret verkligen behöva sitta och lämna ut sig och förklara för helt främmande människor varför de inte kan få barn och hur många IVF paret har gjort. Är det inte upp till var och en? Är ju ingenting som man springer och berättar på en arbetsplats ens. Är det verkligen rimligt att tvingas lämna ut sig så för att få adoptera? Adoptanten kanske inte vill att alla ska veta om det är något fel på maken?

    Bara ett konstaterande för er som är insatta.         
  • Anonym
    Anonym (familjehem) skrev 2012-08-09 21:21:19 följande:
    Jag gick föräldrautbildningen inför adoption 2006 då jag planerade att adoptera som ensamstående. Jag känner inte alls igen att man var tvungen att lämna ut sig, berätta varför man inte kan få barn och hur många IVF man gjort. I mitt fall som ensamstående hade det väl i så fall handlat om att jag skulle sitta och berätta varför jag var singel och inte lyckats hitta mig en karl. Men som sagt var, så var inte fallet. Kan inte minnas att det togs upp överhuvudtaget. Däremot skulle vi prata om saker som varför man ville ha barn, vilka behov ett adoptivbarn har, hur samhället ser på adoption osv och det är klart att där "lämnade man ut" sina tankar och värderingar, men jag tror ingen tyckte det var hemskt på något sätt. Fanns det något man inte ville dela med de andra lät man ju bara bli att berätta det. Jag och de andra kursdeltagarna tyckte tvärt om att det var en väldigt bra kurs där man fick ventilera sånt som kändes väldigt aktuellt för en med andra som var i samma situation.  Jag gjorde också en hemutredning. Var nervös före men det var inte alls så farligt tyckte jag. Jag kände att hemutredaren "var på min sida" redan från början och jag upplevde det mer som intressanta samtal. Det jag tyckte var värst var nätverksträffen då personer som fanns i mitt nätverk skulle komma hem till mig samtidigt som utredaren. Som ensamstående måste man ju visa upp att man har folk omkring sig som finns där för en och barnet.  

    Vad intressant ! Hur har det gått sedan när ni kom hem? Hoppas allt förlöper bra. Kan du inte berätta lite om hur utredningen går till? Hur många gånger träffas man och hur långt tid?
  • Anonym
    Anonym (familjehem) skrev 2012-08-09 22:44:00 följande:
    Det blev ingen adoption för min del. Jag träffade en man precis när utredningen var klar och har nu biologiska barn med honom. Det var faktiskt en viss process att ställa om från adoption till biologiska barn men nu är jag förstås oändligt tacksam för mina barn, och min man också för den delen. Det har ju blivit allt svårare att adoptera som ensamstående så det hade säkert varit en lång väg till ett barn om jag inte träffat min man. Jag tror jag träffade utredaren fyra gånger. Vi gick igenom alla punkter som ska vara med i en utredning (bakgrund, ekonomi, livsåskådning. bostad osv, du kan hitta mer info om det på hemsidor om adoptionsutredning), hon skrev ihop, jag fick läsa igenom och komma med synpunkter. En av träffarna var nätverksträffen då hon tittade hur jag bodde och träffade lite vänner och familj till mig.

    Oj! Allt kan tydligen hända! Så du hade kommit en bra bit in i utredningen när du träffade din man. Med tanke på barnlösheten så är det skillnad att berätta för utredaren eller 2 personer än 30 personer på en föräldrakurs, som inte alls har med saken att göra. Är inte alls så märkligt att adoptanten inte vill att kreti och pleti inte ska veta varför man är barnlös!
  • Anonym
    Emeli skrev 2012-08-09 23:51:42 följande:
    Du behöver inte berätta det du inte vill när du går utbildningen. Det viktiga är att du är med på alla sammankomsterna och är med och diskuterar och reflekterar kring barnen och adoptionen. De grupper jag har hållit i har inte haft så många deltagare som 30, men det kan naturligtvis se olika ut beroende på var man bor och vem som arrangerar utbildningen.

    Kul att du är så intresserad och bra med en person som har personlig erfarenhet för det har inte alla som håller utbildningar i adoption.
  • Anonym

    Jag hoppas verkligen att ert biologiska barn inte kommer att bli lidande för att ni tagit hand om ett annat barn också. Ett litet biobarn behöver så mkt närhet, och om då mamma hela tiden försöker kompensera det andra barnet för bristfällig omsorg i början av livet kan det lilla biobarnet må väldigt dåligt och få en taskig start i livet. Jag hoppas verkligen att ni förmår ta hand om båda nu när ni satt er i den här sitsen. Det är lätt hänt att biobarnet glöms bort. Man tänker att "Jamen, hen har ju fått en så bra start i jämförelse med adoptivbarnet!". Men det innebär ju inte att biobarnet är en robot som bara kan ligga i vagnen utan uppmärksamhet. Hud mot hud är viktigt. Lycka till och hoppas att ni fixar detta, för allas skull. 

  • Anonym
    LinnVirvelvind skrev 2013-01-06 15:26:15 följande:
    Det har löst sig för TS, till det bästa :)
    Är du säker på det? 
Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!