Inlägg från: CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE |Visa alla inlägg
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE

    Kan jag anmäla honom för våldtäkt?

    Anonym skrev 2012-07-14 16:35:40 följande:
    Men varför fantiserar man om våldtäkt?? Jag fattar INTE varför man gör det! Man borde gå till nån psykolog och analysera sig själv i stället för att berätta om sin (sjuka) fantasi för en karl.
    Behöver du förstå det då?

    Det är inte en sjuk fantasi när det handlar om att man under kontrollerade former vill bli "våldtagen". Att på riktigt vilja bli våldtagen och anstränga sig för att det ska hända är ett självskadebeteende. Men de båda är inte samma sak. På samma sätt är inte infantilism och pedofili samma sak alls.
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    LillGris skrev 2012-07-14 19:56:15 följande:
    Att tvinga sig in i en tjej som skriker och försöker putta bort är våldtäkt i alla lägen utom ett - om det är ett rapeplay som båda är med på.
    Det är liksom så enkelt.
    Absurt att ts råds att prata med honom, och att inte anmäla. Om samma sak hade hänt fast ute på gatan, atr någon hade överfallit henne och fortsatt trots att hon skrek och värjde sig hade väl samtliga varit överens om att det var en våldtäkt och att det bör anmälas. Eller? ENDA skillnaden är att detta skedde i hemmet och av en person som hon litade på. Det är förfan inte en förmildrande omständighet, det är sju resor värre!
    Nej, det är inte riktigt den enda skillnaden. Det finns också en skillnad i att hon sagt till honom att hon fantiserade om det och han missförstod antingen av misstag eller med vilje. Killen har handlat fel, det är (nästan) alla överens om. Men som jag skrev i mitt ursprungliga inlägg så löser en omedelbar inte nödvändigtvis något alls. Givetvis så ska TS göra det om hon verkligen känner att hon vill och måste men det är inte så självklart som du vill få det till.
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    LillGris skrev 2012-07-14 20:42:30 följande:
    Fast jag tycker faktiskt inte att det har med saken att göra vad hon har fantiserat om. För mig är det precis så självklart.
    Men jag inser också att jag är färgad av att ha varit med om liknande saker i ett tidigare förhållande och ser antagligen inte nyanserna. Jag blir bara så illa berörd av att man inte kan se det för vad det är - en våldtäkt. Givetvis är det upp till ts att anmäla eller ej, men jag tycker det är konstigt att avråda från det. Han HAR ändå begått ett brott.
    Det hon fantiserat om är givetvis en del i det hela, det är inget frikort överhuvudtaget men det är ju förmodligen det som ledde in honom "på den vägen" men det är absolut ingen ursäkt. Det är därför inte helt jämförbart med en överfallsvåldtäkt av en främling.

    Dessutom är det bara ett brott om TS anser det vilket förstås är en intressant del i det hela. Vill TS inte prata med honom (som hon klargjort att hon inte vill) så ser jag inga hinder för en anmälan, det jag förespråkar är kommunikation först.
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    elitae skrev 2012-07-14 20:49:07 följande:
    Nej för att fantisera om att bli våldtagen är ju så mycket normalare.... Nu kanske hon inte fantiserar om något så fruktansvärt längre i alla fall, grattis till henne.
    Ja, det är "normalare". Dessutom vanligt. Och man fantiserar vanligen inte om att bli våldtagen utan om att bli "våldtagen". Mycket stor skillnad där, det senare är en vanlig och harmlös fantasi, det förra kan vara ett tecken på gravt självskadebeteende.
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    elitae skrev 2012-07-14 21:08:28 följande:
    Hur ska jag kunna veta om hon menar vårldtagen, våldtagen, våldtagen eller våldtagen ? När hon inte förklarar vad hon menar med ordet ? Jag tar det som att hon helt enkelt fantisterar om att vi VÅLDTAGEN, så som ordet betyder eftersom ingen annan förklaring till ordet. Och ja, jag tycker det är onormalt o lite tragiskt att man kan fantisera om något enligt mig sjukt...
    Du missar helt poängen, den absoluta majoriteten som fantiserar om det här fantiserar om "våldtäkt". Alltså att under mer eller mindre kontrollerade former bli tvingad till sex av olika slag. Det är inte samma sak som en våldtäkt där en person tvingar sig på en annan person utan att den senare har något att säga till om.

    Att fantisera om det senare är i sig ganska normalt men att vilja att det ska bli verklighet är väldigt mycket på gränsen till vad som kan kallas friskt.

    Att fantisera om att bli våldtagen under kontrollerade former (rape play) är närmast att betrakta som vaniljsex om man med det räknar med lättare lekar med tvång eller hårdhänthet.
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    elitae skrev 2012-07-14 21:18:36 följande:
    Så om man inte menar våldtäkt så är det okej att använda ordet våldtäkt för att sedan säga att det har en HELT annan innebörd? Har hon sagt att hon inte menar våldtäkt så som ordet betyder eller gissar du bara lite ?
    Hon pratar om en fantasi om våldtäkt, jag generaliserar utifrån den kända bild av dessa fantasier vi har. Var det oklart på något sätt?

    Hade TS faktiskt velat bli utsatt för en våldtäkt hade väl inget problem funnits, eller hur?
    Nice Girl Wrong Place skrev 2012-07-14 21:20:21 följande:
    Nja, det där är nog väldigt relativt.

    I min erfarenhet så handlar fantasier om och utagerat rape play, ofta om ganska grova saker. Man vill att det ska bli och vara så riktigt som möjligt, utan att vara det.
    Men jag kanske hänger i extrema kretsar haha...  
    Som sagt, om man räknar in de lättare formerna så är det vanligt. De mer extrema formerna är mer ovanliga förstås, av naturliga skäl.
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    elitae skrev 2012-07-14 21:26:25 följande:
    Fast egentligen vet du ju inget om vad hon menar. Du kanske ska fråga henne vad hon menar exakt, istället för att gissa. Tycker fortfarande det är onormalt även om det är vanligt med den fantasin. Bara för något är vanligt betyder inte det att det är normalt.
    Som sagt så pratar jag generellt, inte om TS. Du vet inte heller men det rimliga är väl ändå att anta att hon inte ville bli våldtagen, särskilt med tanke på hennes reaktion efteråt.

    Vad är då normalt? Kan du definiera det?
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    elitae skrev 2012-07-14 21:36:59 följande:
    Nej, det kan jag faktiskt inte nu. Men jag tycker inte att vanligt automatiskt betyder normalt.
    Hur kan du överhuvudtaget kalla något för normalt om du inte ens kan definiera normalt?
    Nice Girl Wrong Place skrev 2012-07-14 21:37:48 följande:
    Jag är väldigt osäker på var man skulle dra den gränsen faktiskt, men det är väl en helt annan diskussion. och en fråga om definition. 
    Ja, jag är inte heller helt säker, det jag vet är att en stor del personer är intresserade av våld av olika slag när det kommer till sex. Och det gäller både män och kvinnor.
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    Anonym skrev 2012-07-14 21:39:57 följande:
    Det har ju ingen betydelse om det rimliga är att hon inte ville bli våldtagen, inte när det gäller att avgöra huruvida killen visste att han begick en riktig våldtäkt eller trodde att det var ett rollspel.
    Jag har inte påstått något sådant heller. Men det är bra att vi är överens där.
    sporadiskatankar.blogspot.com -- Uppdaterad 8 maj.
Svar på tråden Kan jag anmäla honom för våldtäkt?