• Faber

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    "Hur kan man stå sig i flera timmar på enbart smörgåstårta? Vigseln börjar ju 14..."

    Är du ett fetto?


    *Politiskt korrekt sidfot*
  • Faber
    slemtorsk i din bralla skrev 2012-07-16 11:38:57 följande:
    jag är ett fetto... och står mig alldeles utmärkt på smörgåstårta som serveras vid 15-16 (vigseln är ju åtminstone en timma plus transfer till festlokal och lite mingel)

    Jag förstår verkligen inte tjafset om att man ska gå hungrig. OM man inte gillar smörgåstårta är ju en sak- har varit på bröllop där maten inte varit god och man blir lite småhungrig men att smörgåstårta inte skulle räcka utan det ska kompletteras med massa nattamat.. jag fattar inte hur mycket folk äter?!?!?!?!?!

    Dessutom så stod det ju att det serverades kaffe och då brukar det ju vara någon kaka eller kanske till och med (troligtvis) bröllopstårta...
    Det stämmer, själv kan jag gå utan mat i tolv timmar eller mer om det krävs men på OP låter det ju som om denne skulle falla ned avsvimmad av näringsbrist  vilket jag reagerade på.
    *Politiskt korrekt sidfot*
  • Faber
    Tom Araya skrev 2012-07-16 11:51:33 följande:
    2 eller fler om vi ska vara petiga.
    Eller inga, äter aldrig mellanmål.
    *Politiskt korrekt sidfot*
  • Faber
    MrsMcC skrev 2012-07-16 12:01:19 följande:
    Smörgåstårta är gott, väldigt mättande och faktiskt inte alls billig mat. Faktum är att jag klurar på om det inte kostar lika mycket per kuvert som Nobellaxen som serverades på vårt bröllop...
    Paret har kanske valt just smörgåstårta för att det är det godaste de vet, eller för att det betyder något speciellt för dem.

    Jag begriper inte inställningen att allt skall vara så überflott, att det skall kosta och glänsa som kattguld...
    Bröllop handlar om att fira två personers kärlek till varandra och att få äran att bevittna deras löften inför människorna (och gud om de så vill).

    Det är en ära att bli inbjuden och chockerande ofint att gnälla om den förtärning som bjuds. Take it or leave it!  

    Vad gäller att ni inte brukar ta med barnen, det är väl ingen som tvingar er att göra det nu heller? Packa maken i bilen dagen innan, ta in på hotell i närheten och gör en romantisk helg av det hela! 
    Allt skall vara så märkvärdigt nuförtiden och ja det är till största delen kvinnornas fel för det är oftast dem som kollat på TV och läst tidningar om hur det skall vara för att vara perfekt, vare sig det gäller bröllop, barndom eller hus&hem. Är det inte det så passar tidningarna på att ge tips om hur man ändrar det läs var man kan köpa lyckan. Det har förvandlats till någon sorts industri som säljer drömmar och folk sväljer det med hull och hår. Då har jag inte ens nämnt tävlingsmomentet.
    *Politiskt korrekt sidfot*
  • Faber
    KimPossible skrev 2012-07-16 16:18:50 följande:
    Enligt Ts skulle de inte bjuda på något mer öht, alltså inte ens snacks.

    Nu ser jag inte smörgåstårta som "lagad mat", även om det kan vara nog så mättande, men jag klarar mig inte till nästa morgon bara på en lite tårtbit från kl 17 nej.  Eller, klarar mig gör jag ju, i betydelsen att jag inte svälter ihjäl, men ska jag vara vaken (och förväntas hålla igång och dansa dessutom) till 01 så behöver jag något mer.

    Jag ser faktiskt inget konstigt med det.
    Men fixa hämtpizza eller liknande.
    *Politiskt korrekt sidfot*
  • Faber
    Lillave skrev 2012-07-16 17:51:27 följande:
    Håller med dig TS, smörgåstårta känns riktigt B. Som en nödlösning. Det finns så mkt annat gott och billigt att bjuda på.
    Låt mig gissa du är en sådan som läser varje tidskrift du kommer över så att du kan få tips om det perfekta livet, hur barnen skall uppfostras, vad som är inne resp. ute och hur stor altanen skall vara och i vilken färg?
    *Politiskt korrekt sidfot*
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??