• Themis

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Delia skrev 2012-07-15 12:24:53 följande:
    Vad menar du med att dom bör bjuda på mat om bröllopet håller på till 01? Dom bjudet ju på smörgåstårta, är inte det mat?

    Och nej det här är verkligen ingenting jag bara tycker i ett forum.
    Har du verkligen missat att de flesta äter ett ordentligt mål på kvällen?

    Och nej, alla tycker inte att kallskuret/smörgåstårta är "riktig mat" heller för den delen, även om jag tycker det är helt okej till dop eller andra aktiviteter som tar slut ca kl 16 på dagen, så man kan ta sig hem och äta ordentligt efteråt.

    Hur funkar en människa som äter "lunch" i form av smörgåstårta kl 15 på dan och sen festar hela kvällen utan att äta nåt mer? Jag känner inte en enda som lever så faktiskt och jag skulle inte åka på det här bröllopet.

    Men det enda man behöver göra är ju som tur är att tacka nej.
    Aut viam inveniam, aut faciam.
  • Themis
    Anonym skrev 2012-07-15 16:44:48 följande:
    Men åk inte på bröllopet då eftersom det inte passar din magsäck eller traditioner.
    Du vet väl att det är fullkomligt livsfarligt att göra något man inte är van vid?
    Det som ingen verkar ha tänkt på är att det kanske finns gäster som inte har så stora plånböcker heller?

    Och kanske inte har råd att komma för att brudparet kunde gift sig hemma (TS och hennes man bor ju på samma ort som dem), men väljer att gifta sig så att alla får 40 mil enkel väg att köra, och man sedan inte ens får vettig mat?

    Så ja, det är väl en avvägning, att dels se till att man själv har råd med bröllopet och att även gästerna har råd att komma på det?
    Aut viam inveniam, aut faciam.
  • Themis
    Anonym skrev 2012-07-15 16:52:36 följande:
    Det är kanske möjligt att tacka nej. Om man nu inte står sig på smörgåstårta och måste äta dyrt på restrang för att kompensera bristen på orrrrdentligt lagad mat.

    Jag fattar inte vad din ekonomi har med bröllopsparets val att göra och varför du tror att du kan styra deras val med att lägga an martyrskap. Man kan lika gärna tänka på de obligatoriska svältande barnen i afrika och servera ett  glas  varmt vatten.

    Blir du glad då? när man så uppenbart tänker på de som har det sämre och anpassar bröllopet till alla-som-inte-har.
    Som jag redan skrivit får alla göra som de vill, och passar inte galoscherna så tackar jag nej bara- men det är inte jag som ska på bröllop så du kanske ville diskutera med TS istället?
    Aut viam inveniam, aut faciam.
  • Themis
    Anonym skrev 2012-07-15 17:01:16 följande:
    Precis DET jag ville att DU skulle inse. Passar inte galoscherna så tackar du nej men att ha åsikter att  brudparet väljer som de gör utan tanke på fattiga släkten är absurt.D
    Det hade jag redan skrivit tidigare i tråden men det läste visst inte du då.

    Jag försökte bara tänka lite från båda sidor. Om man som brudpar är så fattiga att man inte har råd att bjuda på mat eller en ordentlig fest, varför ska man inte ta hänsyn till fattiga gäster då- det blir ju hyckleri om något?

    Begär inte av andra vad du inte kan leverera själv, skulle man kunna säga...Drömmer

    Har t ex en kollega som är bjuden på bröllop putomlands nästa år, och eftersom det då bestämmer den familjens semester för året så är det inte med helt glad min han planerar för det.

    Och ducka kan han inte eftersom det är en nära släkting. Jag säger att det är okej att bjuda till bröllop i hotahejti men då får man kanske låta bli att sura om en familj väljer att inte betala 40 000 och bränna sin resechans det året för att delta.
    Aut viam inveniam, aut faciam.
  • Themis
    Delia skrev 2012-07-16 16:44:26 följande:
    Så bara för att det är smörgåstårta så äter man bara en liten bit? Man kan nog bli betydligt mättare på smörgåstårta än på en trerätters med korslagd sparris och en skiva oxfilé...
    Men jag och många andra mår inte alls bra av smörgåstårta. För mycket vitt bröd, för mycket klägg, grädde och majonnäs, hjälp!

    Jag mår faktiskt ungefär lika illa om jag äter en gräddbakelse till middag, och det är inget som jag normalt brukar göra. Att äta fler gräddbakelser eller mer smörgåstårta löser inte problemet då man förvisso blir mätt men mår bedrövligt dåligt i sin stackars mage. Så dåligt att det ingenstans är värt det, faktiskt.

    Varken min man, min svärmor eller min mor kan äta smörgåstårta som enda middag, då allt utom en pyttebit förvisar dem till toan eller sängen för resten av kvällen. Kul fest?

    En trerätters där man kan välja att inte ta mer av feta såsen eller fettigaste potatisgratängen ger fettkänsliga lite mer chans att överleva kvällen.
    För övrigt anser jag att anonyma i trådar om harmlösa ämnen bör ignoreras.
  • Themis

    Det känns som om vi mest tuggar om den här tårtan nu tycker jag.... Flört


    För övrigt anser jag att anonyma i trådar om harmlösa ämnen bör ignoreras.
  • Themis
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-17 19:09:35 följande:
    Inbjudningskorten damp ner i veckan, så nu är det tydligen en snackis på jobbet... Blivande maken hade tydligen velat ha det annorlunda, men frun sa att hon avskyr snofsbröllop och att smörgåstårta är lagom en kväll. Skönt att se att jag inte är ensam iaf :)
    Men hallå i lådan, smoking är ju den mest jobbiga och urban-pretto klädkoden av alla?!

    Fult som fan och inte många har en. Som student har man frack, det vet jag många som har och har ärvt, men smoking är det typ 2% som har ungefär.

    Människor! Obestämd
    För övrigt anser jag att anonyma i trådar om harmlösa ämnen bör ignoreras.
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??