• Sparriss

    Marsbebis 2013

    Hej alla! :) Jag följer också med från förra tråden. Har inte skrivit aktivt med följt er en del, men tänkte bli lite mer delaktig. Det är ju så roligt att hitta så många i samma sits som en själv på ett och samma ställe :)

    Här kommer en liten rapport från mig till er som orkar läsa ;)

    Idag gick jag in i vecka 7 dvs 6+0. Har bf den 16e. Jag mår konstant illa, så dethär med "morgonillamående" som det ska heta när man är gravid vet inte jag vad det är. Utan det håller i sej från morgon till kväll. Det hjälper dock lite när jag går och smuttar på avslagen cola :) Jag är trött och grinig så jag tycker lite synd om min sjövilda 7 månaders som jag har lite dåligt tålamod med emellanåt....:( Det är dock sååå skönt att slippa gå till jobbet när man mår som man mår eftersom jag fortfarande är mammaledig! Inte alls fel faktiskt :)

    Än så länge vet bara mina föräldrar, min sambos mamma och min bästa vän.. men det kommer inte vara så lätt att hålla hemligt då magen redan börjar synas! Jag har en del mage kvar från min förra grav så det syns antagligen fortare denna gången, men ibland undrar jag vilken vecka jag är i! :)

    Ja, det var lite från mig! Hoppas ni kan sova gott inatt,även ni som mår "nattilla", har vilda drömma etc Glad

  • Sparriss

    ...och en sak till. Har ni testat den här "pojke eller flicka"-uträknaren (eller vad man ska kalla den) här på FL? :) Ni med barn sedan innan, har ni testat efter att barnet/barnen är födda? Det hade varit så roligt att se om det stämmer lite eller bara är en rolig grej (som det absolut troligast är, haha). Det stämde på mig och min lille pojk när jag testade i efterhand men det är säkert bara ren flyt :)

  • Sparriss

    Mixxa: Ja, exakt på dagen! :) Men åh så tråkigt att höra om din förra grav! :( Vet man vad det var som gick fel? Men gjorde du då UL i v18-19 o allt var okej o sen MA i 20? (svara bara om du vill). 
    Ja, herregud! jag undrar också vart det ska sluta! hur ser vi då ut i 8e mån, haha. Tänke också att det måste vara för den inte har hunnit återhämta sej riktigt.. Men när du börjar jobba så kan du ju se hur många det är som kollar och hur många av dem som faktiskt vågar fråga! detdär är ju så känsligt om personen man frågar inte är gravid! :)

  • Sparriss

    Mixxa: Tack för att du delar med dig av din tragiska historia! Det måste vara jättetufft att ta sig igenom något sådant och repa sig efteråt.. Jag sörjer med dig. Men nu håller vi alla våra tummar för att det går bra denna gången! Det är ju väldigt häftigt ändå att kroppen kan ställa om sig så fort, nu är du gravid igen och inget som säger att samma sak händer igen. Men jag förstår verkligen att du är nervös (jag själv hade varit livrädd!). Det ska bli roligt att följa dej!


     


    Neah: Grattis och välkommen!


     


     

  • Sparriss

    Hute: Så spännande. Kanske stämmer lite den där ändå ;) Det är ju fler som det har stämt på... Haha, ska bli roligt att se. Enligt den väntar vi en pojke till :)

  • Sparriss

    Delfinis: Det är ett test här på FL där man skriver in sitt eget födelsedatum och datum för ÄL. Könet är bestämt så fort spermien har trängt in i ägget, är det en Y-spermie blir det en pojke, en X-spermie en flicka :)

  • Sparriss

    Fridzl: Grattis och välkommen! Visst kan man berätta per telefon men man ser ju inte riktigt reaktionen då som i alla fall jag inte vill missa :) sen får man ingen kram heller :) men träffas man inte så ofta är det såklart svårt att hålla sej.. det är ju en trevlig nyhet i vilket fall som helst!
    Lycka till hos Bm idag!

  • Sparriss

    Fridzl: Ja, tar det så långt tid lär hon ju verkligen smälla av när hon ser dej :) Första gången man är hos BM brukar man mest gå igenom vad man ska äta och inte äta, kolla sjukdomar inom familjen och lite sånt, typ hälsosamtal. Du kan ju berätta hur det gick när du varit där :)

  • Sparriss
    Eimi skrev 2012-07-24 09:06:41 följande:
    Usch idag vad jag tvungen att sjuka mig. Mår så illa. Och det värsta är att jag inte kan äta nåt. Kan inte heller spy. usch usch usch!
    Och i natt drömde jag nåt skumt. Kommer dock inte ihåg drömmen...

    Har ni fler barn? Om allt går som det ska hur långt tid kommer det vara mellan era barn?
    Vet hur du känner! Mår också sååå illa konstant! Ni andra som mår illa, har ni hittat några knep? Jag står snart inte uuuuut!
    Jag har en son på 7 månader så han hinner nästan bli 15 månader när nästa plutt kommer :) Hur gammal är din, var det son?
  • Sparriss
    satirnine skrev 2012-07-24 10:56:57 följande:
    Ni som är illamående, vilken vecka är ni i nu?
    Jag är i 6+2... Undra om det ska vara såhär till v12!!! ?
  • Sparriss
    alltiiiing skrev 2012-07-24 12:25:55 följande:
    Jag kan rekomendera åksjukebanden på apoteket de hjälper väldigt bra mot illamående.

    Själv har jag inte behövt använda det under graviditeten, men det finns andra som jag känner som rekomendera de. Och det bästa av allt man slipper tabletter :)
    Jag har varit och köpt de sk. "Sea-band"-en idag. Funkar lite faktiskt. Man känner liksom att illamåendet finns där någonstans men det är inte så påtagligt. Skönt att slippa ta läkemedel. 
  • Sparriss
    älskarlivet81 skrev 2012-07-24 13:27:48 följande:
    Ni som mår så illa, har ni fler barn? Jag själv har en tvååring och det är riktigt jobbigt..
    Jag har en liten på 7 månader och mår dåligt av att inte kunna ta hand om honom så bra som man vill...:( ens tålamod är ju inte på topp direkt... Kan heller inte vara lätt med en 2åring som väl är full av energi?
  • Sparriss
    älskarlivet81 skrev 2012-07-24 15:22:58 följande:
    Min man börjar sin semester på fredag. Jag räknar ner dagarna! Sen har vi två veckors semester ihop innan jag börjar jobba igen (är lärare) och dottern skolas in. Känns konstigt att hon skolas in nu men vi har ändå varit hemma med henne totalt sett i 2 år och 2 månader.
    Förstår att du längtar tills ni är två om dagarna! Har haft min sambo också hemma ett par veckor nu, annars hade jag varit totalt slut! Men det ska förhoppningsvis vända om några veckor....? Vad lyxigt för henne att få vara hemma med sina föräldrar så länge. Det är inte alltid så lätt att få ihop annars. Min önskan har också varit att vara hemma med sonen tills han är ca 2 år, så nu när det verkar komma en liten till blir det ju enklare eftersom man har stora killen hemma när man är mammaledig för den andra :) 
  • Sparriss
    leksakslådan skrev 2012-07-24 15:30:14 följande:
    Hej alla!

    Jag har följt tråden att tag och hoppar gärna in här. Jag är gravid i vecka 7+6. Är jätteglad över att vara gravid, det blir andra barnet, har en dotter som snart blir 2,5.

     Tyvärr mår jag förskräckligt dåligt, mår så illa och är helt sängliggande sen snart två veckor tillbaka. Jag var dock förberedd på att det kunde bli såhär då jag hade hyperemesis i min förra graviditet och var sjukskriven en stor del av tiden, åt mediciner och var inlagd i omgångar för dropp. Denna gång har jag sluppit sjukhuset än så länge för jag har fått starka mediciner, zofran, som tar bort mycket av kräkningarna. Känns inte så kul att ta tabletterna men jag känner att jag inte har något val, fick äta dem hela förra graviditeten.

    Till er andra som mår illa så finns det andra mediciner att ta än postafen (hjälper inte mig ett skvatt). Lergigan verkar hjälper många, väldigt beprövat och helt ofarligt för bebis som jag förstått det. Krävs dock recept.

    Jag vill att tiden ska gå fort nu, bebis är så mycket trevligare ute än i magen. Jag hade sett fram mot vul som jag skulle göra nästa vecka, men nu är min läkare sjukskriven så det blir inte förrän den 13e. Längtar så efter att få se att allt är okej. 

    Spännande med alla nya små bebisar som är på gång! Ska bli kul att följas åt.
    Grattis och välkommen! Oj, det låter inte som du har så trevliga graviditeter... Det har som tur ett fantastiskt slut :) Tack för tipset om Lergigan... kanske man ska prova...
  • Sparriss
    Dahlén skrev 2012-08-14 21:53:38 följande:
    Ser att vissa inte har berättat om graviditeterna ännu...är det bara jag som ser ut att vara i typ v 20 redan (10+4) Helt sjukt vad jag blivit stor fort! Börjar fasen misstänka tvillingar snart asså! :-S hjälp!!

    Nej, du är inte ensam! Är i 9+2 och skulle lätt kunna vara i 4-5 månaden :) Också lite nervös för att det är twins, vi har det i släkten lämligen. Men vill det komma två får det väl göra det :)
  • Sparriss
    tilj75 skrev 2012-08-14 22:32:42 följande:
    Jag har oxå redan en stor mage och jag är faktiskt lite nervös att det ska bli två. Igen.
    Jag kände ingen skillnad när jag väntade tvillingarna och fick reda på det på RUL i v 20. Men stor var jag, vi skämtade om tvillingar, men jag var ju stor med de två första oxå. Men hur stor är sannolikheten att det blir två igen? Måste va ganska liten. Eller?

    Har man anlag så har man Flört
Svar på tråden Marsbebis 2013