• curry

    Marsbebis 2013

    Hej!! Är i v 10+1 och är beräknad 12 mars. Har hittills mått fruktansvärt illa och spytt upp mer eller mindre allt tills i helgen då det verkar ha lugnat sig lite! Har varit sjukskriven en månad nu ungefär och gått ner 4 kilo om inte mer.

    Hur går de för er som har mått så illa och legat inne? Har de börjat lugna sig eller?

  • curry

    Tänker på det ni säger om att bebisarna är stora eller små beroende på hur mycket mage man fått, låg inne idag och fick dropp och fick då även se min lille igen på UL!

    Läkarn sa iaf att bebisarna växer i stort sett exakt lika mycket hos alla fram till v. 18, så det är nog snarare så att vissa är mer svullna än andra. När jag ätit (vilket inte händer så ofta nu) ser jag jättestor ut och nu idag tillexempel är min mage mindre än den var innan jag blev gravid, då jag nu gått ner 5 kilo! Nu hoppas jag att denna droppen hjälper och jag blir bättre!!

  • curry

    Jag säger detsamma! Tror inte du kommer må bättre av en abort och du ska se att det blir bättre snart. Jag har också vart jättedåligt i drygt 4 veckor nu och för att bevara relationen mellan mannen och mig har vi tvingats vara ifrån varandra en del. Han åker iväg och jag åker iväg till mina föräldrar eller de kommer hit. För ensam går ju inte riktigt att vara då benen viker sig emellanåt när man försöker göra något. Har du fått dropp?

  • curry

    Cinnamonmai! En vän till mig var med om det där också! En barnmorska bokade tid för skrapning då barnet enligt henne såg dött ut. Men hon har tre barn till så hon "visste" hur de skulle se ut och inte och bokade tid på en annan klinik där dom upptäckte ett fint och friskt foster!! Så hennes lilla tös är nu ett år! Helt frisk! Min vän lexmaria anmälde barnmorskan och tydligen var de inte första gången det hände på den mottagningen!
    Så sjukt! Men vilken lycka att du dubbelkollade och såg nåt annat!

  • curry

    Mammatillenstjärna: ring till babyproffsen eller en återförsäljare och kolla, de vet säkert!

    Har en fundering bara, hur länge har du tänkt att din äldsta ska få åka vagn? Vi satte en gräns på 2,5 år på vår stora och efter det Bara om det var låånga jobbiga promenader. Som du såklart säkert vill ta under mammaledigheten som du säger! Men sen när äldsta är för stor för vagn kommer du ju gå omkring med syskonvagn i onödan. Kolla in camelon donkey, den kan du ställa in till syskonvagn och sen byta till enkelvagn när du vill. (och ha ståbräda istället kanske) De är ju dyrare men finns en del och ofta på blocket.

  • curry

    Ja men dåså, då hänger jag med :) nä gräns är väl svårt att sätta egentligen men gör man inte upp nån plan eller vad man ska säga tror jag de är lätt att barnen sitter "för länge" i vagnen pga föräldrarnas "lathet", för visst är de lättare att ha den fast i vagnen och de går så mycket fortare! Nu, ett år senare först, går vår stora jättebra och fort om man säger att det är bråttom. Så det tog sin tid och tålamod :)

  • curry

    Tips ge mig tips! Jag har nu i två dagar samt hela natten inte fått behålla nånting. Har haft ont i magen/magsäcken på ett sätt jag inte haft innan. Igår kväll blev det värre då jag spyr upp minsta lilla och nöjer mig inte förrän jag fått upp ALLT. Även all magsyra. Sen går det några minuter och jag börjar få ont i magen igen, då häller jag i mig massa vatten för att äntligen få spy igen. Det är sån lättnad under tiden jag spyr och ett par minuter efteråt att jag liksom gör det med flit. Hur slutar jag? Vad ska jag äta/dricka som gör att jag inte får ont i magen?!

  • curry

    Johlin: har funderat på det, har haft de emellanåt när jag äter dåligt innan men då gör de liksom ont mer mellan lungorna eller vad man ska säga. Är rädd för att de nu mer har blivit som magsår..? Jag har ju i sju veckor nu enbart fått i mig SKIT, glass, mackor, godis och läsk. Jag försöker få tag på mvc nu och mamma är påväg hit så åker vi in så jag får dropp, har fått de en gång innan.
    Ja ren värk känns det som. Och så huvudvärken på detta. Gahh! Min sjukskrivning är över Om en vecka och jag blir så stressad! Hur mår du nu Johlin?

  • curry

    Håller med om att alla bör göra som de själva tycker känns bäst, men det finns väl vetenskapliga bevis som visar på att modersmjölken är det nyttigaste barnet kan få i sig till en början. Förstår de män som också vill mata men det kommer en tid för det också, tycker det är lite egoistiskt att "motgå" naturens gång om att modern bär mjölken, om inte de blir problem då vill säga!

    En vän till mig pratade om detta häromdagen om de skulle börja med ersättning nån gång om dagen med deras 4månaders dotter, just för att VETA att hon får i sig mjölk, men de var så rädda att hon inte skulle ta bröstet efter flaskan sen och det var tydligen rätt vanligt, att bebisen inte nöjer sig med bröstmjölken.
    Det är ett mirakel att kunna amma lika mycket som att kunna bli gravid och jag tycker nog ändå nånstans att man ska ge de ett försök :)

  • curry

    Alvii: jag läste på en barnvagnsblogg att om vagnaffären begärt namn när man köpt barnvagnen och skrivit de på kvittot så gäller inte garantin om Du sedan går och reklamerar den. Så då kan man ju fråga den man köper vagnen om dom kan tänka sig att ställa upp och hjälpa till om det skulle vara så.

    Sedan har vi ju en ny lag att man inte får handla i god tro eller vad de heter, pga av stölder. Du är alltså skyldig att begära kvitto vid begagnade köp annars kan du åka dit (troligtvis böter) också om det visar sig att vagnen var stulen. Är så dålig på att förklara sånt här och hoppas inte de blev fel men hoppas du fattar :)

  • curry

    Helt ny: be din sambo läsa på om Hyperemesis, antar att det är det du har.
    Det har jag bett alla mina närstående göra för att dom ska få förståelse för mig och att detta är en SJUKDOM och inte jag som är lat eller överdriver! Hoppas det löser sig, vissa dagar är lättare och andra vill man bara försvinna när relationerna blir drabbade.

  • curry

    Leksakslådan: jag är i precis samma sits, varit dålig sen juli och blivit lite bättre och kunnat umgås med familj och vänner korta stunder, men nu har de blivit sämre igen.. Jag fattar inte varför? Kan vi inte bara få må bra?
    Hur har din dotter reagerat på ditt mående? Hur gammal är hon? Vet hon om bebis?

    Jag har en bonustjej på 3 snart 4 år och hon blev extremt pappig när jag var som sämst men nu de senaste veckorna tyr hon sig till mig mer än nånsin och jag känner att hon verkligen vill vara nära mig och är nästan som spydig mot pappa. Det ger mig styrka faktiskt, att jag känner mig älskad och saknad, synd att pappa blir utestängd bara..

  • curry

    Laliii: inga problem att slinga håret under graviditet! Jobbar som frisör och har gjort de många gånger! Det enda jag kan minnas som avviker från det vanliga är att håret växer ofta på väldigt bra under graviditeten och kanske är lite grövre och mörkare, alltså svårare att ljusa upp. Så var försiktig bara så du inte blir gulhårig :)
    Ang. Om du är rädd för kemikalierna är de ingen fara för dig/bebis! Om det hade vart de hade vi frisörer inte fått jobba med de som gravida :)

Svar på tråden Marsbebis 2013