• Hute

    Marsbebis 2013

    CinnamonMai: Ja jag förstår inte vad det är med folk? Och speciellt då svärmor i det här fallet.
    Hon visste att jag ville utbilda mig efter förra mammaledigheten, men kunde inte acceptera det utan tyckte vi skulle skaffa ett till barn "för så ska det ju vara". Hon har 13 månader mellan sina ungar. 

    Sen var inte vår tanke att det skulle ta nästan två år innan vi blev med barn igen, men jag vill intala mig själv att kroppen "valde rätt tillfälle" själv, även om jag fick hjälpa till med hormoner osv..det har varit rätt mycket stress runt om och i samma veva som jag blev fast anställd på mitt nuvarande jobb (var konsult där innan) så blev jag också gravid... 
  • Hute
    Mitt i livet skrev 2012-08-28 18:25:58 följande:
    Hejsan :) tänkte kolla om det är nån som kan hjälpa mig :) köpte idag nån variant av angel sound från teknikmagasinet...

    Men hur vet man att det fungerar? kanske en konstig fråga :)
    Men är det helt tyst fram tills det att man hittar bäbisens hjärtljud? 
    Jag hör enbart mitt eget magbubbel samt min egen puls än så länge (v10+2), så tyst är det inte. Om du vill veta vad det är du lyssnar efter, ungefär, så kan du lyssna på ditt eget hjärta, det du letar efter ska låta jättefort, men med samma dunkande ljud som ditt eget hjärta =)
  • Hute
    Mitt i livet skrev 2012-08-28 18:47:29 följande:
    jag har tagit bort plasten på batteriet och det blir ett ljud precis när jag slår på den via volymknappen.sen är det knäpppt tyst..går det att se på den om den är på?

    tack så mycket för att du svarar :) 
    ja gele måste du ha på också,,,på min angelsound (den rosa) så är det en lampa som lyser grönt när den är igång..
    Vilken vecka är du i?? Bli inte orolig om du INTE hittar hjärtljudet..som sagt, jag har inte hittat än, vet att läkaren hittade i 11+3 på mig förra graviditeten..men som sagt, det kan dröja.. 
  • Hute

    oj tänker ni redan på namn...vi hade med en hel drös med namn till BB men inget passade. Så det fick bli ett annat som fick lite eftertanke och historia bakom sig...kan inte berätta exakt vad sonen heter för då rubbar jag min anonymitet :/
    Så den här gången kanske vi kommer prata lite löst om namn, men annars har man ju även tre månader efter födsel på sig att bestämma :)

    Trodde bannemig att mitt illamående skulle vara borta nu, har inte behövt ta L-Comp på två dagar och har mått bra förutom huvudvärken som kommer tillbaka...men imorse var det dags igen...hulkade som fasen och har nu jätteont i huvudet för att inte det fanns ngnt att få upp, samt att jag gjorde sönder ett blodkärl i mitt ena öga...dom kommer ju att tro på jobbet att jag absolut inte har sovit något i natt :/ 


  • Hute

    Jag hittade äntligen hjärtljuden!!! lycklig som faaaaaan!!! Hjärta
    Bredvid min puls hittade jag det fina galopperande ljudet. 10+3 idag och hittade ljudet högre upp än vart jag trodde det skulle vara, känner inte min livmoderkant, men har som sagt lite hull på magen ;) kände den inte förra graviditeten heller..


  • Hute
    LinnV skrev 2012-08-29 18:59:34 följande:
    Idag var jag på inskrivning. Alla prover såg bra ut, 129 i blodvärde, det är rätt bra va?! Men som jag trodde fick jag inget medhåll om snitt eller igångsättning. Hon ville att jag skulle prova Aurora samtal först och främst, någon som gått på det och tyckt att det gett något? Får ångest bara av att tänka på att gå igenom en förlossning igen..
    Sen ska jag göra glukosbelastning eller vad det heter på tisdag, eftersom Sixten var så stor..
    Jag sa att jag vägrade...vart dock inte erbjuden Aurora sist, utan det var först nu, men dom sa att jag gör som jag vill och eftersom jag hade snitt med första så är det inget som talar emot att jag inte skulle få det nu med andra..
    Tyvärr gäller det att verkligen ligga på dom, vara väl påläst och kunna kontra när dom kommer med "bra råd"..mer vet jag inte vad jag ska säga eller tipsa om..belys verkligen ångesten du känner och låt dom få reda på det! 
  • Hute
    sajo0106 skrev 2012-08-29 21:03:36 följande:
    Usch... mår illa av en tråd jag just läst om hur snabbt man haft sex efter en vaginal förlossning och några skriver att dem blivit så förstörda i underlivet att dem aldrig kan ha sex mer och dem får ingen hjälp utan att vården anser att man får skylla sig själv som kvinna som föder barn och sånt man får räkna med....

    För mig och min sambo är sex jätteviktigt, vi har det ju varenda dag och känner mig nu skiträdd för att föda vaginalt pga detta........ 
    varje dag?
    Jag avundas folk som orkar...ni har inte barn sen innan eller? ;)

    Men ja usch va äckligt av vården ändå att neka hjälp när det ändå har skett...men ja...du är inte fräsch down under direkt efter förlossningen så lite kanske man ska tänka själv också? Onödigt att ta massa risker när det antagligen inte är läkt ok, bättre att vänta till efter man varit på efterkontrollen på mvc... 
  • Hute
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-08-30 07:57:50 följande:

    Va roligt Vilken känsla va!?
    Ja så fruktansvärt underbart!!
    Var tvungen att lyssna imorse igen och hittade med en gång =) 
  • Hute
    CinnamonMai skrev 2012-09-01 16:14:55 följande:
    Lycka till Laliii, du gör helt rätt. Sen är resten upp till dem.

    Måste få kräka lite också... Är så arg på maken. Han verkar tycka att det är en bra idé att åka på en veckas konferens i början av maj... i AFRIKA!!! Jag är ju nu inte den som kommer försöka hindra honom, det är lönlöst då han ändå inte lyssnar på mig när han väl bestämt sig. Men ingen av oss vet hur det kommer bli med en bebis och jag tycker det är lite onödigt att ens fundera på det! Demon

    I övrigt så låser sig benen på mig hela tiden och det gör VANSINNIGT ont!
    Men då är ju bebis ca 1½-2 månader och det handlar ju bara om en vecka. Min man reser jättemycket i jobbet och han är borta en till två veckor i stöten kanske varannan månad, där emellan är han borta två-tre nätter varannan vecka. Allt funkar blir ju vad man gör det till!!
    Ingen idé att hetsa upp sig innan :(
  • Hute
    Lizzie 007 skrev 2012-09-02 09:37:05 följande:
    saoura: Jag kunde inte heller sova inatt efter jag varit uppe o kissat. Väldigt irriterande. Låg flera timmar och tänkte på mitt bråck. (mycket att tänka på men på natten kan man snöa in lite) Fick ett bråck precis över mitt blygdben när jag väntade dottern. Efter graviditeten försvann det. Nu är det tillbaks såklart. Gör redan riktigt ont och funderar på hur det kommer bli.

    Hur många gånger kisssar ni på natten?? Jag går redan upp 3-4 ggr. Tvingade barnmorskan att skicka urinprovet på odling, men det fanns inga bakterier.  
    Kissar aldrig på natten...kissar när jag går och lägger mig kl 21 (vardagar) och sen kl 05 när jag ska upp.. Har en väldigt stor blåsa, tack gode gud!!
Svar på tråden Marsbebis 2013