• Cantaton

    Marsbebis 2013

    FelizLane skrev 2012-08-10 09:51:30 följande:
    Hej! 

    Jag är ny här och ska väl troligen ha en bebis i början av mars.. Min första graviditet så allt är väldigt nytt för mig! Är det okej att jag är med här och läser lite?  
    Välkommen hit Det är min första graviditet också.
  • Cantaton
    Hoomlan skrev 2012-08-10 11:13:31 följande:
    AAAAH JAG KOM IN PÅ DOM KURSERNA JAG SÖKT IN PÅ! Härligt så ska studera fram till julen, skönt att få tiden att gå lite! :D 
    Grattis!  

    Själv har jag för andra dagen i rad noll inspiration, noll lust...  Så just nu har jag lagt mig i sängen och lyssnar på spöregnet. Fast så tjänar jag inga pengar... 
  • Cantaton
    Hoomlan skrev 2012-08-10 11:27:46 följande:
    tack är så otroligt glad över detta! ;D

    tack! :D haha nej det är ju tyvärr så! 
     
    Vet inte riktigt hur jag ska vända trenden. Imorgon har jag iofs två uppdrag som sedan faktureras, så det är konkret. Men jag ska ju få igång mitt andra projekt också, så att pengar rullar in sedan när bebis kommer.

    Igår ringde sambons pappa och frågade om vi ville köpa hans fina Volvo för 100 000kr. (Det var vad han skulle få för den om han bytte in den mot den nya bil han ska köpa och han tyckte att det var alldeles för lite. Men till oss kunde han sälja den för det priset.) Det är en jättefin, fräsch Volvo och skulle såklart passa fint när vi blir en liten familj. Just nu delar sambon och hans bröder på en gammal, enkel och något rostig bil... Det låter väldigt lockande, men jag vet inte riktigt hur vi skulle trolla fram 100 000kr...
  • Cantaton

    En kollega ringde strax efter mitt förra meddelande och ville tacka för vårt jobb igår kväll samt planera nästa vecka och stämma av inför utbildningen vi ska hålla 26 augusti. Efter det fick jag i alla fall liiite fart. Kontaktade två personer som länge velat bli kunder, men som bara inte kommer till skott. Den ena ska jag nu träffa när hon kommer hem från Mallis och den andra har jag bokat in frukostmöte med på tisdag! Yeahy. Lite framsteg i alla fall I både fallen handlar det om människor som vill ha ett miljövänligt, långsiktigt sparande  

  • Cantaton
    Erya skrev 2012-08-10 15:58:13 följande:
    Oh grattis :) jag kom in på det jag sökte (förkollärare) men jag fortsätter nog att jobba denna terminen eftersom jag blev gravid ;)

    Söker in nästa år istället
    Jag tackade också nej till den utbildning jag kom in på, magisterekonom.

     
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-08-14 10:51:44 följande:
    Det är nog värt d om man vill kunna lyssna på lilla hjärtat då & då :)

    Ingen fara, jag är i vecka 11 & gått upp 4,5-5 kg, BM sa att det var normalt, vissa går upp mer i början medan andra gör det mer i slutet!  
    Jag har inte gått upp alls och är också i vecka 11. Men som rejält överviktig siktar jag på att gå upp max 7-8kg om möjligt.
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-08-14 10:59:55 följande:
    Ja det skiljer ju sig åt rätt så mkt från person till person. Jag var på normalvikt vid start så jag lägger nog på mig 10-15 kg totalt :)
    Låter sunt. Mamma sa att hon hade gått upp 13-15 med mig och mina syskon.
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-08-14 11:05:15 följande:
    Precis hemkommen från mitt andra MVC besök. Idag var det dags att ta & lämna alla prover, är i vecka 11, 10+2. Det var blodprover för KUB, järnvärde, blodsocker, blodgrupp & annat. Sedan lämnade jag urinprov & hon kikade på vikt & blodtryck. Allt såg jätte bra ut :) Fint järnvärde, normal urinvärde, bra blodsocker & blodtryck & resterande tester får vi svar på när vi ses igen den 28/9 då vi är i vecka 16. 

    Kändes så skönt att få reda på att alla mina värden var fina & bra. Nu kan man slappna av lite till. Jag har gått upp 4,5-5 kg vilket BM sa var normalt. Vissa går upp mer i början & andra i slutet. Man känner sin kropp & vikt bäst & balanserar det själv så man & barnet mår bra.

    Så nu är det 6 dagar kvar tills KUB:en och efter det räknar vi ned till nästa BM möte den 28/9 då vi ska boka in RUL som hos oss görs i vecka 18, så det blir i början på oktober för oss. Känns så roligt, fler datum att hålla koll på.

    Hur har det gått för er andra & alla prover? :)
     
    Mina prover var finemang Och RUL är inbokat 11 okt. Dock inga besök dessförinnan.
     
  • Cantaton

    Har läst allt ni skrivit, men varit för trött och haft alldeles för fullt upp för att skriva särskilt mycket själv. Jag har läst mycket lycka i tråden nu. Mysigt att så många har fått se sina små nu. I måndags gick jag in i vecka 11 och jag känner allt mer att jag bara vill berätta, men samtidigt tänker jag att jag inte behöver "hålla ut" särskilt mycket längre nu. Vi grejade även släktkalaset som var i helgen och den middag vi var på igår. Nu ska vi "bara" på två kalas denna helg och sedan åker vi till landet en vecka för oss själva. När vi kommer hem är jag i 11+5 och vi överväger att berätta för några i sambons släkt som vi träffar då. Och sedan är det ju faktiskt bara ett par dagar kvar till vecka 13. Då ska jag äntligen berätta för mina nära vänner och för den kollega jag jobbar med dagligen. Vi jobbar med ett projekt som äger rum i Kenya och Uganda och hon frågar hela tiden om jag ska med på resan ner i februari, och jag förhalar hela tiden svaret... jag kommer ju inte att kunna flyga ner i februari.

    Igår gjorde vi ett jobb tillsammans med ett par där kvinnan är gravid och är beräknad i februari och hon hade precis varit och lämnat alla prover osv och förundrade sig över att hon behövde ta prov för att fastställa blodgrupp när hon gjort det vid de tidigare barnen. Jag ställde samma fråga till BM eftersom jag är blodgivare och mycket väl vet vilken blodgrupp jag har. Men då fick jag veta att det inte är det de kollar efter egentligen, utan att det är lite av ett svepskäl. Så jag berättade för dem hur det låg till och kände: Hur ska jag ta mig ur det här? Varför vet jag sådant? Jag har aldrig varit gravid eller fött barn innan... Men jag lyckades.

    Jag vet inte när i februari hon var beräknad, men det var kul att se hennes fina lilla mage och tänka att jag kanske har en liknande om bara en månad! 

    Igår berättade jag för en bekant som jag hade frukostmöte med. Det var väldigt skönt. Första mannen jag pratade med om det som inte var syskon eller föräldrar. 

  • Cantaton
    Lilly Jk skrev 2012-08-15 22:33:10 följande:
    Nu lockar sängen.
    Vet inte hur jag ska överleva morgondagen.
    Skola 9-13 och sen utbildning för nya jobbet 16-20.30.
    Kommer vara heeeeeelt slut!
    Sov så gott. Jag är också jättejättejättetrött. Men min moster fyller 50 imorgon, så vi ska dit vid midnatt ikväll med champagne o snittar o överraska. Undrar om jag ska sova trekvart innan vi går eller om jag ska försöka hålla mig vaken.
Svar på tråden Marsbebis 2013