• MammaTillEnStjärna

    Marsbebis 2013

    Hej,

    Här samlas vi från tråden www.familjeliv.se/Forum-2-113/m65586885.html men självklart är Du som ny välkommen också!

    Här delar vi med oss av vår underbara resa från plusset till beräknat förlossningsdatum (och kanske längre?).

    Startar även en ny BF-lista för oss som följs åt     
             

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-20 09:44
    BF-listan
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m65849625.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-31 08:17
    Bildtråd
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m65981602.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-05 13:03
    Presentationstråd
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m66526219.html

  • Svar på tråden Marsbebis 2013
  • Noomi81
    saoura skrev 2012-08-08 09:26:27 följande:
    Måste man göra ett fostervattenprov när man gör kub? Vi har funderar på att göra kub mest för att få se bebisarna och att allt står rätt till med båda men vägrar ta fostervattenprov :(
    Nej, det är två skilda saker. Om man skulle få dåligt resultat på kub kan man välja att gå vidare med fostervattensprov. Så fundera på hur ni skulle reagera vid dåligt resultat, innan ni bestämmer er för kub.
  • ankiden
    saoura skrev 2012-08-08 09:26:27 följande:
    Måste man göra ett fostervattenprov när man gör kub? Vi har funderar på att göra kub mest för att få se bebisarna och att allt står rätt till med båda men vägrar ta fostervattenprov :(

    De erbjuder er fostervattensprov om kubb testet visar att det finns en hög risk att barnet har en kromosom förändring. Inte annars. Jag vill inte heller ta fostervattensprov
  • MammaTillEnStjärna

    Visar det att det är en hög risk att barnet har en kromosomavvikelse så vill jag nog göra ett fostervattenprov för att få reda på vilka handikapp barnet ev. kommer att ha. Jag vill vara förberedd.

    Vad jag förstår så får man en siffra tex. 1/1000 när man gör KUB testet.  

  • Charin84

    Måste bara fråga en sak. När kan man beställa tid för KUB test? Är i v 7 nu (6+4). Kanske är för tidigt att ringa o boka då.


    Melvin 11-09-20 <3
  • saoura

    Jag var hos gyn v 6+ och de bokade in mig automatiskt för det är så hög belastning där jag går, går privat. Tror inte det är för tidigt :)

    Tack för svaren angående fostervattenprov. Var som jag misstänkte. Vi kommer inte gå vidare med fostervattenprov oavsett vad vi får får resultat. Är bara 23 så peppar peppar ska det nog gå bra :) är så nyfiken på att få se de små liven. En månad tills det är dags för kub

  • Charin84

    Ringde för att boka tid för KUB nu, men hon tyckte det va för tidigt att boka in nån tid, är inte så långt gången, ska ringa tillbaka om några veckor.


    Melvin 11-09-20 <3
  • Hoomlan

    godmorgon! orkar inte läsa ikapp mig utan snabb läst vad ni har skrivit här nu på denna sidan eller vad man säger! 

    Angående kön så vill jag ta reda på det, har sagt att det är upp till mannen om han vill eller inte och lutar nog till att vi tar reda på könet tror jag!

    Sen så idag ska jag på inskrivningen så måste leta upp dom där papperna jag fick förra gången så jag har med mig dom dit lyckats slarva bort dom som vanligt haha!

    Åt en otroligt mysig frukost i sängen idag, eftersom det är länge sedan jag och mannen min bara gosade så passade vi på att äta baguette i ugnen med smör och jag tog en kopp the till hur mysigt som helst så där på morgon kvisten medan hans bror sov/sover! 


    hoomlan.vimedbarn.se/ - Mama till Neo ♥
  • Lussekatten

    Jag beundrar er som gör ett kub bara för att få ett extra ultraljud. Själv skulle jag nog haka upp mig på själva resultatet och sen gå och oroa mig resten av graviditeten.

  • EnStoltMamma

    Vilken natt... Haft så ont att jag inte sovit en blund:( fick en tid till läkaren kl 13.. Har även fått i mig så dåligt de senaste dagarna att jag svimmade igår och varit väldigt nära flera gånger idag.. Så nu hoppas jag verkligen att jag kan få någon hjälp för såhär orkar jag inte ha det! Känns som att man blir lite nonchalerad och läkaren verkar tro att jag överdriver.. Vilket jag inte alls gör.. Skulle inte slänga ut pengar på att gå till läkaren i onödan.. Mitt saltvärde sjunker ju hela tiden och läkaren sa att jag skulle testa med salta kex eller något med mycket salt, men klarar inte ens av att ha salt i maten just nu för jag tycker det smakar så otroligt vidrigt! Och bara tanken på salt får mig att må illa :S är verkligen glad över att sambon ställer upp hela tiden, han gör allt för att jag ska kunna vila så mycket jag bara kan! Så vila kan jag göra förutom när han jobbar men då är oftast sonen på dagis från 09-15. Väldigt snällt av förskolan att han får vara där:)

  • Lilly Jk

    Kom att tänka på en sak.
    Jag har precis innan grav ätit mediciner som man inte ska äta om man är eller
    försöker bli gravid och sambon gör det fortfarande.
    Är det något som bara gäller kvinnor eller kan det påverka även mannen,
    alltså att det är nåt fel från början.

    Kan det vara farligt?
    Bör jag försöka göra Kub test eller tidigt UL för det?
    För att kolla så att allt är okej, tänkte jag.
    Om något är fel så vill jag ju gärna veta det innan RUL i v. 18
    för att kunna ta eventuella jobbiga beslut innan det är för sent.

    Hur kunde jag inte tänkt på det tidigare?

Svar på tråden Marsbebis 2013