Inlägg från: LurvensFrö |Visa alla inlägg
  • LurvensFrö

    Marsbebis 2013

    Evsi skrev 2012-08-27 18:16:40 följande:
    onsdag & torsdag passar sämst om de ska vara mitt på dagen, annars kan jag alla eftermiddagar. Måndagar, & tisdagar är nog bäst mitt på dagen



    Hade du kunnat en lördag med? :)
  • LurvensFrö
    älskarlivet81 skrev 2012-08-27 20:21:40 följande:
    Imorgon ska jag till sjukgymnast! Använder redan foglossningsbälte, med lite blandat resultat, men nu vill jag ha en tensapparat och kanske även testa akupunktur!



    Var det du som hade ischias? Fan jag har haft så ont idag. Har haft ischias tidigare men detta känns mer som falsk ischias för det håller sig bara runt gumphöften eller SvD man ska säga svårt att förklara men idag så ilade riktigt ordentligt där bak i den leden i skinkan och jag tappade kraften i hela benet. När jag sen sätter mig ner så vet jag inte hur jag ska sätts benet för att det ska släppa men till slut lyckas jag! Men nu ikväll känner jag mig så trött på stället och är slut i hela höften.

    Med detta långa undrar jag om det är något man kan göra själv för att bli bättre eller lindra smärtan. Men jag antar att jag får vända mig till en sjukgymnast. Idag ville jag gråta för man blir totalt utpumpad på energi av smärtan. :(
  • LurvensFrö
    älskarlivet81 skrev 2012-08-27 21:07:19 följande:
    Förra graviditeten hade jag foglossning och ischias. Denna gången känns det lite annorlunda, men minst lika ont så jag misstänker att det "bara" är foglossning faktiskt. Det var väl falsk ischias jag hade förra gången!

    Tycker du ska vända dig till en sjukgymnast!  



    Ja jag får nog göra det. Jag är sån att jag alltid drar mig innan jag söker hjälp.

    Fy för foglossning vet inte våfflor som är värst! Hade och både och förra graviditet men känner ändå att det säkert fanns dem som har värre och så blev det konstigt nog bättre för mig i slutet svårt graviditeten då sonen fixerade sig. Hade också bälte. Hoppas jag slipper det denna graviditet men det kan jag väl glömma. :)

    Gör ont när jag trycker på rumpan men har för mig att kiropraktorn tror jag tryckte där så det kanske jag kan göra. Hade ju även problem tidigare i livet men han fick bort det efter lång behandling och mycket smärta hade fån aldrig orkat mig igenom det. Gjorde inget åt ischias förra grav utan gick bara med foglossningen.
  • LurvensFrö
    Cantaton skrev 2012-08-27 21:15:42 följande:
    Åh, idag har jag tränat indoor walking för min favoritinstruktör. Vad jag har saknat passen under sommaren! Låg på lägre växlar än tidigare och kunde inte maxa hastigheten på samma sätt som förut, men höll alla tempoväxlingar och så. Märktes dock jättetydligt när jag släppte coren, för då hängde jag i svanken direkt. Hoppas jag kan fortsätta gå på passen hela terminen. Imorgon ska jag träffa min PT och prata gravidträning.



    Dela gärna med dig om det är något man ska tänka på när man tränar. Jag måste komma igång igen om min kropp ska hålla känns det som.
  • LurvensFrö
    älskarlivet81 skrev 2012-08-27 21:25:36 följande:
    Jag blev halvtidssjukskriven vecka 20 t.o.m. bf förra gången.. Tror inte jag kommer kunna jobba så mycket längre denna gången heller känns det som.. Gick stundtals med kryckor förra gången.



    Men gud! Fick själv en bild i huvudet om att jag gick med kryckor till jobb. Vill verkligen inte det!

    Hoppas jag slipper sjukskrivning och hoppas du blir bättre denna graviditet!
  • LurvensFrö
    älskarlivet81 skrev 2012-08-27 21:34:56 följande:
    Tack! Tyvärr tror jag inte att det blir bättre denna gången. Dert började flera veckor tidigare och är redan mycket värre än vad det var i början förra gången!



    Gissar det med men försökte säga något positivt och ge hopp hi hi men förstår dig. Skit också men hoppas du slipper rullstol. Är ju faktiskt vissa som det går så långt. :(
  • LurvensFrö
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-08-28 12:49:28 följande:
    Ja. Jag tex. letade allt för långt ner! Vad jag förstår så är livmodern i vecka 12 precis ovanför "benet"  och det var där jag letade, men istället fann jag bebis hjärtljud lite högre upp, där "håret" slutar... Märkligt egentligen, men det är väl olika...



    Jag letade också för långt ner. Ha ha jag var långt ner och lyssna precis ovanför benet du vet. Men när jag plötsligt hade den högre upp så fanns den där. :)

    Var då i v11+0 och behöver inte trycka som jag gjorde i början. Bara lite och luta åt olika håll lite.
  • LurvensFrö
    älskarlivet81 skrev 2012-08-28 13:10:45 följande:
    Förstår att du försökte ge hopp :) Hoppas också att jag slipper rullstol i alla fall! Fördelen är ju att har man så mycket foglossning blir ofta förlossningen lättare..



    Jasså men vad skönt att det finns något positivt! :)

    Idag är ischiasen borta. Jäkla skumt det där men skönt! Fast jag tvivlar ju på att det håller sig borta. :)
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-28 13:16:38 följande:
    Lite nyfiken. När planerar ni att börja berätta för vänner och bekanta? Och på jobbet?



    Jag har redan berättat för de närmsta och på jobb. Jag tänker positivt och sen var det min arbetsledare käft som glappa på jobb nu förra veckan annars tänkte jag vänta till v 12+0 men nu är det bara blogg och Facebook som inte vet och jag är så sugen på att säga det nu. På fredag blir jag v11+0 och undrar vad det gör för skillnad att avslöja nu eller om en vecka. :) ha ha
    Hoomlan skrev 2012-08-28 13:23:18 följande:
    Ingen som har köpt sin doppler från angel-sound.se ? Hittar inget om leveranstiden där och därför jag undrar! 



    Minns inte om det var där jag köpte min tyvärr. Var ju 2010. Men minns ändå intressant leveranstiden men någon annan kanske redan har svarat. Ligger lite back här i läsningen.
  • LurvensFrö
    LinnV skrev 2012-08-28 14:58:40 följande:
    Vi har berättat för våra familjer och min sambos släktingar. Mina bor 35 mil bort, så får berätta för de i september när vi åker ner. Nästan alla vänner vet, någon enstaka jag inte träffat på ett tag som inte vet. Men jobbet får vänta, jag kanske får mitt schema förlängt men om jag berättar finns det inte en chans att jag får så måste vänta 3 veckor till..

    Syskonsits eller ståbräda, finns det bara upp till 20 kg? Min son väger 16 kg nu, inte ens 2 år gammal..



    Har för mig att babyjogger var till 24kg var nämligen och kolla vagnar i måndags.

    Har för mig att Carena och Babytravel bara var upp till 17 kg men är det syskonvagn sprider klarar ju den 17 gånger 2 och då kan ju det stora barnet låna vikt från den lilla så att säga.

    Sonen bli 2 år nästa vecka och väger 14kg. Men jag har hört att det planar ut nu och dem ökar inte så mycket men det är ju klart olika. :)
  • LurvensFrö
    leksakslådan skrev 2012-08-28 15:12:34 följande:
    Vi berättade tidigt. Men det är ju för att jag mår så dåligt som jag gör, så det går inte hålla hemligt. Så alla som jag träffat sen jag blev gravid vet. Annars hade vi nog bara berättat för närmsta familjen och några vänner innan KUB. P g a sjukskrivningen vet jobbet, hela släkten vet eftersom jag var med på min farfars begravning men knappt orkade sitta upp och min sambos släkt eftersom jag inte kunde vara med på hans systers bröllop. Annars skulle de ju verkligen undra vad det var för fel på mig.

    Låter trevligt med en fika för oss i Malmötrakten. Det är jag gärna med på om det blir fler tillfällen senare! Just nu klarar jag det inte p g a illamåendet :(.  



    Fika är gott så för mig del gör jag det ofta ha ha.;)
Svar på tråden Marsbebis 2013