• Erya

    Marsbebis 2013

    Oj oj, hade jag inte trivts så bra med det jag gör så skulle jag bytat jobb ;) har 19400 innan skatt (har inte fått årets lönehöjning än, jobbar som barnskötare men ska vidare utbilda mig till fsk lärare) min sambo har 23000 innan skatt (heller inte fått reda på lönehöjningen för i år än)

    Vi har väl ut runt 32000 i månaden, bara vår hyra ligger på 6200 kr (sen tillkommer el, tv, bredband, telefon osv) sen då 2 hundar+2katter med matkostnader på typ 2000 (tror det är lite mindre, min smabo som inhandlar det så jag har inte stenkoll på vad det går på) sen billån på det :P

    Aja som tur är så är våra nöjen relativt billiga, ge oss internet och våra MMO så är vi relativt nöjda :P Bio ibland är ju också nice :D

    Föräldrarlön lär jag inte få, nackdelen med att jobba kommunalt, inga förmåner what so ever ;P

  • Erya
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-07-30 15:51:06 följande:
    Är du säker på att du inte får föräldralön?

    "Alla som är anställda på arbetsplatser med kollektivavtal har rätt till extra pengar från arbetsgivaren vid föräldraledighet. Ungefär 90 procent av alla anställda jobbar på arbetsplatser med kollektivavtal."

    "Kommun- och landstingsanställda: Alla som varit anställda i minst 730 dagar får ett tillskott motsvarande 20 procent av en månadslön. De som varit anställda i minst 365 dagar får 10 procent av lönen. Pengarna kan tas ut under en eller flera månader. De som har inkomster över ersättningstaket får dessutom 80 procent av den lön försäkringskassan inte ersätter under 270 dagar."

    Kolla vad ni har för avtal!      
    huh, se där, tackar, ska nog ringa facket snart och höra :D är ju nice med lite extra klirr i kassan
  • Erya

    Jag har ändå högre pension (just nu) än min sambo eftersom jag började jobba mycket tidigare (var 16) än vad han gjorde :P

    Hur fungerar det med att han för över en del av pensionen?

  • Erya
    LurvensFrö skrev 2012-07-31 15:22:00 följande:
    MamaMia tar 500 kr! :)
    MammaMia i Malmö gör inte UL än :( jag mailade dem:
    Hej.
    Har en snabb fråga, har ni börjat göra ultraljud i Malmö än?
    Om ja, hur ser det ut med ledig tid för ett tidigt UL nu i augusti?
    Fick svaret:
    Vi har ej börjat med det ännu!

    Troligtvis i oktober november!

    Vänliga Hälsningar
    Karolina Stjerna

     Mama Mia
  • Erya

    Jag är inne på emmaljunga, men har hittat ett anat märke jag gillar (som är billigare ;)) Basson Genua funderar jag på nu... men vi får se vad det blir i slutänden.
    Kommer bli svårt att få plats med den i bilen, eftersom vår kombis skuff har en stor Mim bur där (har 2 stora hundar) men men det löser sig, får väl ha den i baksätet med mig annars :P

  • Erya
    älskarlivet81 skrev 2012-07-31 21:32:40 följande:
    Vi har emmaljunga nitro och är supernöjda! Finns Basson i butik så ni kunnat provköra?
    Baby Ringen i Malmö ska ha dem, vet dock inte om de har alla modeller, så vi får se, annars ska jag kolla upp återförsäljare i Köpenhamn/Helsingör
  • Erya

    Mitt krav på vagn är stora hjul :P och helst inga luftpumpade, vill inte få punktering eller luften uttömd... Vi har ju 2 stora hundar så jag vill helst ha en vagn som är stabil, därför jag är inne på Emmaljunga, har tittad på City Cross (inte fysiskt tittat på den) och den verkar ju skaplig, men är ju rätt mycket dyrare än Basson Genua vagnen.

    Aja tid tills ett beslut måste tas, så just nu kan vi spekulera och klämma på olika vagnar :P

  • Erya
    Mennenajja skrev 2012-08-01 08:16:21 följande:
    Så att det var en stor diskussion om barnvagnar igår. Missade den helt. Vi kommer att behöva ha en syskonvagn eftersom det kommer vara mindre än 2,5 år mellan barnen. Förra vagnen var en enslings vi köpe av en kompis och vår son var barn nr fyra i den så en gamla tung och saluten vagn har jag redan haft en gång. Jag har funderat på en mountain buggy duet, men jag känner att jag inte trivs med att barnet åker frammåtvända direkt när jag byter till sittdel. Jag vill kunna variera, sen vill jag kunna använda den som singelvagn när stora är på dagis eller inte är med mig. Så just nu lutar det åt en buggabo donkey duo. Förmodligen köper vi en på blocket eftersom en fullutrustad ny kostar ca 15000 och det känns helt orimligt! Ett annat krav jag har på vagn denna gång är svängbara hjul fram och eftersom vi bor på en gård och har dåliga vägar måste däcken vara stora. Där försvinner många syskonvagnar. Sen vill jag inte att barnen ska sitta "på varandra" då försvinner ytterligare ganska många modeller.
    Basson har billiga/re och bra vagnar (ryktes väg) deras tvilling/syskon vagnar har vändbara liftar/sittdelar och svängbara hjul :)
  • Erya

    tja, jag har typ gått upp ett kilo, men det är vad jag valigtvis hoppar upp och ner under en vecka. brukar pendla mellan 53 och 56 beroende på min mage, och just nu ligger jag på 55.4 (igår)

  • Erya
    Lilly Jk skrev 2012-08-02 21:35:06 följande:
    Det hjälpte inte i mitt fall, blev uppsagd pga arbetsbrist i januari
    efter att ha jobbat sen mars 2009. Kändes lite sådär faktiskt.
    Var nära att bli uppsagd tillsammans med 5 andra förra hösten, på grund av att det var för många barnskötare anställda i kommunen. Dock upptäckte dem att de behövde oss så vi fick allihopa stanna kvar (fast några av oss blev omplacerade till en annan förskola.)

    Finns ju inget som heter "fast" jobb. Det heter tillsvidare tjänst av en anledning :)
Svar på tråden Marsbebis 2013