• Hute

    BF Mars 2013 - Göteborg med omnejd

    Jag tänkte att vi i med BF mars 2013 och bor i Göteborg med omnejd kan samlas här och följas åt under graviditeten samt kanske kan träffas för fika och/eller barnvagnspromenader när bebisarna har tittat ut.

    Häng på du med!

  • Svar på tråden BF Mars 2013 - Göteborg med omnejd
  • Hute

    Hej hej =)
    nä jag har svårt att förstå att jag är gravid också...är i vecka 5+2 idag, bf 23e mars. Den här gången mår jag inte illa..än..och har enbart ngt ömma bröst och känsliga bröstvårtor..kanske är därför jag har svårt att ta till mig det? Förra graviditeten så mådde jag illa från plusset till v 17...så det uteblivna illamående gör mig glad, men ändå jätteorolig att ngt ska vara fel..

    Är det ditt första barn plupp85? 
    För oss är det nummer två..men det har tagit ett tag att baka pyret i magen, så ettan är en bit över 4 år i dagsläget. 

    På torsdag ska jag på mitt första besök på mvc..antar att det bara är det tråkiga hälsosamtalet, för inskrivningen hade jag sist först i v10.. 


  • Hute

    Jag kontaktade mvc i måndags, v5+1. Då fick jag tid till imorgon, v5+4, då är det bara hälsosamtal. Dricker du? Röker du? Äter du bra? Och så brukar man få en massa papper med bra råd.
    Sen brukar inskrivningen vara i v10..eller där ikring. Jag ska på VUL den 14e aug, är då i v8+2.. 

    Ngn mer än jag som tycker att tiden går så fruktansvärt långsamt?? läser om andra i marstrådar, som närmar sig v9-10 och jag är "bara" i vecka 6...men antar att det rusar på när jag går till jobbet from måndag igen efter semestern..

    Vart bor ni andra lite mer exakt?
    Vi bor i Partille och jag ska gå på mvc här. 


  • Hute

    Vi har inte berättat för ngn än..väntar med det. Förra ggn berättade vi först i vecka 8-9, skulle det hända ngt då så ville jag att mina föräldrar visste och kunde vara stöd..
    Min mamma fyller år en vecka efter att vi har varit på vul i 8+2, så för mina föräldrar ska vi nog berätta då..tänkte att vi kunde fråga om barnvakt i mitten på mars och se om dom fattar ;) Vad tror ni om det??

    Jag måste nog berätta snart på jobbet dock..inte för att ngt syns eller att mitt mående påverkar mitt jobb, men jag är rädd att det kommer bli för tungt och stressigt, innan jag gick på semester så jobbade jag i snitt 45 timmar per vecka och kände mig ändå inte redo när helgen kom...suck...vill ju helst vänta till efter vul:et när jag ska berätta för chefen...får hålla tummarna att min sommarvikarie ska stanna ett par veckor till innan han börjar skolan igen!!!

    Snultan: Jag plussade två dagar innan väntad mens. 


  • Hute
    plupp85 skrev 2012-07-26 01:13:55 följande:
    Ja jag har funderat mycket på när man ska berätta å så, helst vill man ju berätta nu... va tvungen å berätta för bästa kompisen så att man har någon att prata med och sambon har berättat för en kompis pga av att han ställde frågan rakt ut om jag var gravid och då ville han inte ljuga.

    De e ju väldigt tidigt men jag tänkte att berättar man för föräldrarna så har man ju bra stöd om något skulle gå fel, de har man väl även om man inte berättar tidigt men ni fattar säkert hur jag menar:)
    Mina föräldrar kommer nog ändå fatta när jag fyller år(18 aug) när jag ska ha lite middag och jag inte kommer att dricka något så de va ev då jag tänkte berätta...

    Hute: Har du fysiskt tungt jobb?
    Jag har de och stressigt men jag kommer hålla de hemligt så länge jag kan, de gynnar inte mig och berätta tidigt:)
    Ja stundtals är det riktigt tungt fysiskt, mycket lyft, konstiga ställningar när man ska plocka saker osv, jobbar med produktionslogisitik på en fabrik. Helst vill jag ju vänta till vecka 13, där någonstans, helst till efter RUL, innan jag berättar..har jag tur så kan som sagt min sommarvikarie stanna ett tag, så att han kan göra det tyngsta innan jag berättar..
    Nä jag får se hur det blir.. 
  • Hute
    35åringen skrev 2012-07-26 23:24:47 följande:
    Hej på er, jag har nyss plussat och räknade ut BF till 30 mars. Jag har inga grav symptom egentligen annat än att jag känner mig svullen och lite öm i brösten. Vi har bestämt oss för att avvakta lite med att berätta såvida inte någon frågar rakt ut... Vi ska försöka vänta med att berätta till v 12, men det blir nog svårt att vänta så länge när det är det ända man tänker på! Jag bor i Lerum, utanför Göteborg.
    Välkommen!!
    Jag har inga speciella gravsymtom heller, mer än ömma bröst och lite trötthet.
    Jag bor i Partille, nära Lerum ju =) 

    Är det ert första barn? 
  • Hute

    Nu tror jag att illamåendet har hittat hit..nedrans typiskt tills jag ska tillbaka till jobbet på måndag..håller tummarna för att det är tröttheten och huvudvärken som gör att jag mår illa.

    Får flashbacks från förra graviditeten då jag mådde så illa att jag var sjukskriven..jag vill INTE må så dåligt igen. Måste köpa Postafen i förebyggande syfte nu, även om jag vet att dom inte hjälpte sist =( ska ju inte träffa läkaren förrän den 14e aug då jag ev kan få Lergigan utskrivet...
    Blääää för illamående!! 


  • Hute
    Evig kärlek skrev 2012-07-29 13:27:32 följande:
    Idag fick jag kraftig huvudvärk som inte försvann av varken frisk luft eller vila. Efter någon timma med värken kände jag mig också lite smått illamående så jag tror det berodde på huvudvärken. Hoppas det iaf för nästa helg åker vi till Paris. skulle helst inte spy massa då för vi ska åka med min familj

    Ska äta lite pannkakor nu och se om huvudvärken går över. 
    När åskan kom igår så släppte både mitt illamående och den jobbiga huvudvärk jag också hade. Och idag mår jag bra, ngt trött, men annars bra, så jag tror det var vädret för min del..

    Imorgon ska jag åter till jobbet..känns konstigt att ha varit ledig i fyra veckor.. 
  • Hute
    killerqueen skrev 2012-08-06 13:52:08 följande:
    min bild från VUL i fredags, 8+5 då :)

    e


    Plutten!!
    Hoppas verkligen att jag kan köpa/får en fin bild också =) 
    Såg man mycket, rörde den sig?
    Jag ska ju som sagt i 8+2...7 dagar kvar.. 
Svar på tråden BF Mars 2013 - Göteborg med omnejd