• V79

    Katten attackerade mig när sonen skrek!

    morbidyouth skrev 2012-07-29 01:37:44 följande:
    Krafs: och man behöver inte döda ett liv bara för att skydda sina nära och kära. Som sagt, man kan omplacera..

    Jag är djurvän och har alla möjliga sorters djur, men om jag skulle bli tvungen av nån anledning göra mig av med mina djur så skulle jag aldrig utsätta två av mina katter för en omplacering utan välja att avliva dom. Alla mår inte bra av att flytta, endel klarar inte alls av stressen med att flytta varför då omplacera? Jag anser att som djurägare ansvarar man att se till sitt djurs bästa oavsett och även om det innebär att avliva djuret. Kan även tillägga att mina barn går faktiskt före djuren, sen kommer djuren och sist jag och sambon.
    Bf 25/1-13
  • V79
    Vimsmaja skrev 2012-07-28 21:59:50 följande:
    Jag tror inte katten försökte skydda din son, jag tror den helt enkelt fick ett rejält stresspåslag av skriket och flög på dig som en överslagshandling för att minska stressen. Mina katter kan börja bråka med varandra när mina barn skriker, och jag hade marsvin som slogs med varandra när katten var utanför buren så det var nog stress och rädsla, ett barnskrik låter ju inte helt olikt ett kattskrik. Det är nog bara att ha koll så den inte flyger på barnet om det skulle hända igen, men ju mer van katten blir med barnet destå bättre går det skulle jag tro.

    Jag håller faktiskt med jag tror katten blev stressad istället för att skydda barnet. Det är väldigt bra om ni håller extra koll och skulle något hända igen så får bi kanske ta och omplacera katten till någon utan barn ifall katten skulle klara av och må bra av en oplacering.
    Bf 25/1-13
  • V79
    EnGladPingvin skrev 2012-07-29 10:37:45 följande:
    Fast många katter klarar omplacering utan problem. Så varför utgå från att det inte kommer gå bra? Var jag tvungen att göra mig av med någon av våra katter skulle jag ge omplacering ett försök. Aldrig att jag skulle avliva dem utan att ge dem en chans. Både mina föräldrar och min bror har omplaceringar. Tog bara några dagar så var det som att de alltid bott där. Vi har två katter som är uppvuxna tillsammans så för vår del skulle det nog handla om att omplacera dem tillsammans även om det skulle krossa mitt hjärta. Precis som du säger är det mitt ansvar att se till deras bästa.

    Jag har också haft omplaceringar, en gick inte alls dem stackars katten klarade inte av att flytta och de andra två gick bra. Jag är så pass van att jag kan avgöra vad som är bäst för mina djur.
    Bf 25/1-13
  • V79
    EnGladPingvin skrev 2012-07-29 11:54:51 följande:
    Ok, då missförstod jag dig. Jag uppfattade det som att du var emot omplacering generellt, att du oavsett katt inte skulle omplacera för att det finns en risk att de inte skulle klara det.

    Jag är absolut inte emot omplaceringar, tycker tvärt om att det är superbra att ta en omplacering istället för kattunge eller hundvalp för den delen då det finns så otroligt många fina vuxna djur som behöver nytt hem. Hundar tex väljer jag alltid att ta omplacering istället för valp.
    Bf 25/1-13
Svar på tråden Katten attackerade mig när sonen skrek!