• Kattdamen

    Katten attackerade mig när sonen skrek!

    Jag är nästan helt säker på att katten trodde du gjorde illa barnet. Den försökte helt enkelt rädda barnet från dig, och gjorde allt för att lyckas.
    Min gamla katt bet mig i hälarna när jag satt med min dotter som gallskrek. Han trodde jag gjorde henne illa, när jag visade henne för honom så blev han lugn.


    En kopp te, tack.
  • Kattdamen
    Caaarroo skrev 2012-07-27 17:00:07 följande:
    Nu har vi varit hos vet! Inga fel på katten, röntgen och ultraljud gjordes inget billigt besök... Han trodde också att hon försökte försvara bebisen men resonerade som mig att vågar man chansa!! På eftermiddagen sov sonen så då hämtade jag katten gav henne lite godsaker sen fick hon gosa i mitt knä, och har luktat på rivsåren på benen och varit "normal" tills sonen vaknade, då sprang hon runt och vaktade så den andra katten inte fick komma nära, morrade och fräste! Så jag vet inte, varför är hon arg på andra katten? Hon har ju inte gjort något fel...

    Svårt det här, men det lutar åt att hon får flytta till en annan familj utan barn eller tankar på att skaffa! Men det tar ju emot som fan, urs vad jobbigt det här är! Jag avvaktar ett par dagar så får vi se, beter hon sig likadant så har vi inget annat val! Och det är ju bäst för henne om hon är stressad hela tiden!
    Ja, det kan nog vara bättre att hon få får flytta. Att känna att hon behöver gå runt och vakta är nog ganska jobbigt. Det verkar inte riktigt som hon litar på dels dig, och dels den andra katten att ni inte gör barnet illa.

    Du får se upp så hon inte ringer soc bara. Drömmer
    En kopp te, tack.
  • Kattdamen
    Caaarroo skrev 2012-07-28 20:31:19 följande:
    Idag har hon varit betydligt lugnare och kommer till mig för att gosa, kurrar och beter sig mer som vanligt! Så hoppas det går över! Det verkar gå åt rätt håll iaf!
    Då var det antagligen att hon verkligen trodde att du gjorde barnet väldigt, väldigt illa.
    En kopp te, tack.
  • Kattdamen
    Krafs skrev 2012-07-29 08:59:24 följande:
    Tråden ligger under säkerhet och handlar om en katt som oprovocerat attackerat sin matte. Att det finns kattälskare i tråden ser jag inte speciellt relevant.
    Hade tråden legat under något relaterat till katter hade jag kanske omvärderat.

    Det beror helt på omständigheterna. I TS fall tycker jag katten verkar opålitlig. Den har redan gjort ett utfall, vad är det som säger att den inte kommer göra det igen - omplacerad eller ej.

     
    Fast det behöver inte vara oprovecerat.
    En kopp te, tack.
  • Kattdamen
    Krafs skrev 2012-07-29 10:28:32 följande:
    Ni antar samma sak, att det var skiket som triggade utbrottet. Om nu så var fallet (vilket inte alls är uppenbart), så är det ju tydliga tecken på att katten inte mår bra. En frisk, normal katt reagerar inte så.

    Återigen, som ansvarig kattägare så får man faktiskt se till omgivningens välbefinnande före kattens och sitt egna.
    Varför skulle inte en frisk katt reagera på det viset?
    En kopp te, tack.
Svar på tråden Katten attackerade mig när sonen skrek!