Svar på tråden Ångest, Cipralex 10mg, hjälper/hjälper inte?
 • Fre 10 aug 2012 10:32
  14474 visningar
  6 svar
  Inlägg från Lotusen79 Visa alla inlägg

  Ångest, Cipralex 10mg, hjälper/hjälper inte?

  Hej!

  Du får nog se till att ha lite is i magen 3 veckor är inte så lång tid, för mig tog det betydligt längre innan jag mådde bättre. Jag mådde oxå bättre första veckan och sen sämre. Det är vanligt att man kan må sämre i början. Jag äter själv 20 mg cipralex för panikångest. Kämpa på det blir bättre snart!

 • Fre 10 aug 2012 19:53
  #3

  Ja, vad ska man säga klart det är mycket bättre men helt " återställd " är jag inte. Har ätit Cipralex sedan januari, maxdos sen april. Har ingen direkt malande ångest som jag kunde ha förut men jag går konstant runt och känner efter hur det känns i kroppen och har som du problem med nacke och rygg vilket påverkar mig mycket. Kan få lite symtom på PÅ ibland men det är mest att jag får som svallningar, illamående och olustkänslor.

  Min PÅ beror på några intensiva år med husbygge, barnafödande och lite genetiskt ( min pappa har haft PÅ ).

  Tror att alla svarar olika på insättningen av ssri medicin. Jag har haft det riktigt tufft med ökad ångest och fick under upptrappningen min största attack. Jag fick oxascand/sobril utskrivet efter den attacken vilket känns som en trygghet. Tar en då och då när hjärnan behöver en pause.

  Som sagt räkna med att det kan ta tid och höjer du dosen så räkna med några tuffa veckor innan det vänder. Men förhoppningsvis slipper du höja och det snart börjar vända mot det bättre.

 • Lör 11 aug 2012 08:28
  #6

  Ja, då har vi liknande situation! Går regelbundet hos kiropraktor, men inser att jag MÅSTE komma igång med att träna kroppen för att få bukt på alla spänningar. Det blir som en ond cirkel på något vis.
  Nu har jag haft huvudvärk i ett par dagar pga nacken och då känner jag ångesten/oron betydligt mer.

  Det där med mensen stämmer in på mig oxå, mår alltid sämre runt mensen. Vet vad du menar med att inte vilja ta oxascand på dagarna, gäller att överväga.

Svar på tråden Ångest, Cipralex 10mg, hjälper/hjälper inte?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...