Måste bara säga ett jätteTACK för tipsen. Har genast favoritat din blogg. Och tänk att jag inte ens reflekterat över att man kan förbereda t.ex. köttfärs, morötter och potatis kvällen innan. I min familj är det jag som lagar mat 99% av gångerna, trots att jag inte tycker det är superkul. Har haft otaliga diskussioner med maken (som kanske inte är en klippa i köket men inte helt lost heller) men eftersom han inte tycker det är viktigt med lagad mat blir det att jag får planera allt ändå.
Personligen gillar jag sådant man kör in i ugnen och sedan "sköter det sig själv". Lergryta är inte dumt heller. Tar dock lite längre tid så man måste planera lite, men förberedelserna tar ett par minuter bara. Mitt favoritrecept i lergryta är:
En hel kyckling i bitar
En burk krossade tomater + lite vatten + några matskedar tomatpuré
2 morötter, skivade
En halv gul lök i klyftor
Timjan, oregano, basilika
Svartpeppar salt.
Släng i allt i grytan, rör runt, in i ugnen. Klart efter ca 50 minuter. Servera med ris, potatis och sallad.
Lergryta finns att köpa på bland annat Clas Olsson till bra pris.