• vivla

    När börja era prematurer på förskolan?

    Vår blir 1 i dec, men kommer börja förskola i januari om vi får plats. Då är hon ju 13 mån ca, men 11 korrigerat. Känns tidigt men har inget val. När började era? Vi ska dock bara ha henne insatt två dagar i veckan, men det blir lååånga dagar.

  • Svar på tråden När börja era prematurer på förskolan?
  • Mammatillmini2008

    Vår son Edvin började när han var 21 månad okorr och 17 månader korrigerat, men vi hade satt han 2 månader, han började i maj men vi hade sökt plats till januari det året men då fanns det inga platser kvar om vi inte ville åka över halva stan och hämta och lämna och så blev vi garanterad plats på ett dagis som skulle öppna i maj och då tog vi det

    Edvin Har nästan inte varit något sjuk överhuvudtaget och nu har gått på dagis i 2 år lite drygt i år har vi vabbat 1 dag... Lärarna på dagis säger att han är mindre sjuk än snittet och det känns bra att höra då man blev i proppad att prematurar är så infektionskänsliga. Men som sagt han verkar ha vuxit ifrån det som det verkar

  • vivla

    Åh vad skönt för er! :) vi hoppas också på en infektionsfattig början på förskolan ;) jag är bara rädd att hon inte ska kunna gå när hon börjar och att man missar den biten de två dagarna när hon är där, vore så typiskt. Hon är ju så liten, usch vad hemskt. Allt med maten också, hon är ju inte jätte duktig på att tugga, visserligen är hon 8 mån på måndag och bara 6 mån korr, plus en vecka. Men ändå. Tänk om hon inte ens kan tugga ordentligt då. Suuuck vad stressande. Kan man inte söka typ prematurbidrag lr nåt för att få ha henne hemma längre? :D det hade ju vart fantastiskt ;)

  • MHK

    Vår son -09 började när han va 1 1/2 år och nu är vårt andra barn -11 oxå 1 1/2 år och börjar på onsdag

  • vivla

    Var de 11/2 korrigerat lr okorr?


    MHK skrev 2012-08-11 08:06:13 följande:
    Vår son -09 började när han va 1 1/2 år och nu är vårt andra barn -11 oxå 1 1/2 år och börjar på onsdag

  • vivla

    Ja alltså, jag undra ju när prematurer börja förskolan :)


    MHK skrev 2012-08-11 08:12:17 följande:
    Nu förstod jag inte vad du menar

  • vivla

    Ok, så du räknade ingen korrigerad ålder alls, utan rätt och slätt, från deras födelsedatum?


    MHK skrev 2012-08-11 08:37:59 följande:
    1 1/2 år gammal. Augusti månad:)

  • yodi

    Isabella är född i v 32+6, hon började förskolan när hon var 24 månader (okorigerat) hon började då på utedagis tillsammans med sin storasyster, hon går 15 timmar i veckan.

Svar på tråden När börja era prematurer på förskolan?