Någon som LYCKATS med oopsies (LCHF-bröd)?
Jag provade just att baka oopsies, LCHF-bröd som ser ut som tekakor. Receptet jag följde som jag sett många rekommendera står nedan. Jag är så besviken! Jag var så sugen på en "riktig" macka men de blev ju som luft.
Inget tuggmotstånd, mjuka och "smälter" bort i munnen, som sladdriga tunna omeletter eller hur jag ska förklara. Jag använde både fiberhusk och bakpulver för att få det så brödlikt som möjligt och jag följde receptet till punkt och pricka, hade inne dem i ugnen lite längre för att få finare färg bara.
Har någon lyckats göra riktigt bra, brödliknande oopsies? SNÄLLA BERÄTTA HUR NI GJORDE!
3 ägg
100 g philadelphiaost
en nypa salt
½ msk fiberhusk (kan uteslutas)
½ tsk bakpulver (kan uteslutas)
Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande. Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg. De kan ätas som smörgås eller användas som korv- eller hamburgerbröd. Variera dem gärna med att strö över lite olika sorters frö innan gräddning, t.ex. vallmo-, sesam- eller solrosfrön. Du kan även göra en enda stor oopsie som du sedan använder som rulltårtsbotten. Lägg bara på ett rejält lager med grädde och valfri bärsort.