• Anonym (Gör man så?)

    Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!

    Var i lördags på ett bröllop. Vi hade det jättetrevligt hela kvällen jag blev ändå lite fundersam på vissa saker. Jag vet att brudparet hade hyrt in catering för att ordna med maten, och antagligen då även drycken?
    Jag blev lite förvånad över att när det gällde alkoholfritt så var det inte riktiga läsk utan Lidls Freeway cola istället för riktig cola. Är det inte lite väl snålt att servera denna typ av cola istället för originalet? Samma sak gällde när man beställde vodka redbull av den inhyrda bartendern, då fick man Powerking från typ Willys och Hemköp istället för äkta vodka redbull.
    Jag vet inte om det var cateringsfirman som ordnat billigaste möjliga drycker eller om det var brudparet själva, men det verkade onekligen lite småsnålt att bjuda på billigaste möjliga dricka. Hur stor hade skillnaden blivit om man använt original istället? En 5 hundring extra?
    Är det vanligt att göra såhär? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-20 23:40
    Men gud!!!! Får man inte ha en åsikt på Familjeliv utan att bli påhoppad????
    Läs tråden från början, eller iallfall de 3 första sidorna. J sedan spårar det ur i vanlig ordning...
    Jg har inte sagt något till brudparet och tänker självklart inte heller göra det, men får man inte ens tycka något för sig själv?????? Likväl som att jag kan anse att de blivit lurade av bröllopsfotografen kan jag anse att de blivit lurade av cateringsfirman om de betalar 500 kr per kuvert och får fulcola i det priset.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-20 23:41
    Missade att skriva att bröllopsfotografen tog 12500 för ett par timmars jobb.

  • Svar på tråden Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!
  • Charlie Bravo
    Anonym (blivande fru) skrev 2012-08-27 14:01:07 följande:

    Är det vansinne att ha ett bröllop för 200 personer? Trevligt att du tycker det är vansinne, jag tycker snarare att det är mer vansinne att du ens reflekterar över det. Varje person har rätt att ha sitt bröllop på sitt sätt. Jag kommer visst hinna träffa alla mina gäster, du har ingen aning om hur vårt bröllop ska vara. Jag och min fästman har vart på flera bröllop där man har haft 500-600 gäster, och det har vart superroligt!
    170 000 kr tycker jag heller inte är ett VANSINNE att betala för ett bröllop för 200 gäster. Om du räknar ut det i kuvert avgift och om du bara visste vad som ingår i detta skulle du aldrig ha öppnat din mun.  Herregud männsika alla kanske inte vill ha ett bröllop för 40 personer och som kostar 20 000 kr för att dem gjort allt själva. Janetlag eller vad!
    170.000 är ett ok pris för 200 gäster, men alltför mycket att lägga på ett bröllop. Varför bjuda kreti och pleti till en fest? Som brudpar kommer ni att ha fullt sjå med att hinna med allt det som nu krävs av ett brudpar, så ni kommer inte hinna att genomföra mycket längre konversationer med gästerna än typ "hej och välkommen, kul att ni kunde komma". Min erfarenhet är att det inte blir ett roligare bröllop bara för att det är många gäster, så jag tycker faktiskt att du ska ta och revidera din gästlista och tänka om! Så länge du inte bjuder på fulcola så kommer bröllopet bli minst lika lyckat om du bjuder cirka 70 personer, och så kan du köpa nya skor eller en handväska för pengarna som du sparade.
  • Anonym (kvalitetstjejen)

    Tycker all får bjuda på vad de vill, bara de har roligt! Men visst är det kul med kvalitet, vi hade Tundra lingon/chili och alla älskade det (förutom kanske de allra minstaGlad). Riktig festläsk från systemet

  • Houdini

    Jag har  anordnat smaktest med Cola.  Jag hade fyra eller fem olika sorters cola och bara jag visste vilka som var vilka.
    Och det var inte många som lyckades pricka rätt kan jag tala om De skulle pricka in vilken som var den "riktiga" coca colan. Inte ens den personen som självsäkert innan han testade talade om att ingen skulle minsan kunna lura honom inte han dricker bara coca cola inget annat skit, hade rätt.

    Jag som har överaktiva smaklökar och överaktivt luktsinne klarar de flesta blindtesten. Jag hade nog varit en bra smaktestare när jag var yngre ;) Kan även ta jobb som mögelfinnare.

    Och på sitt bröllop bjuder man på vad man själv vill inte vad andra tycker man ska bjuda på.    .  

  • Vargen1979
    Krokimodell skrev 2012-08-27 02:03:18 följande:
    Det är synd att jag inte har möjlighet att bjuda Vargen1979 och Charlie Bravo på fest. Hade varit riktigt intressant att köpa Freeway-cola och Coca-Cola, och hälla över Coca-Colan i Freeway-flaskorna och tvärtom. Förmodligen hade de suttit och druckit det som fanns i Coca-Cola-flaskorna, och pratat om hur gott det är med riktig Coca-Cola och hur dumma i huvudet de som dricker Freeway-cola när det finns Coca-Cola, är.
    Herregud. Jag hade klarat det smaktestet mitt i natten. Och har blivit utsatt för det flera gånger.

    Liksom smaktester mellan typ Staropramen och Spendrups....

    Jag fattar inte grejen, ingen ifrågasätter att man har smaklökar som kan skilja på olika typer av vindruvor men när det kommer till Cola eller öl...

    ACCEPTERA ATT DET FINNS FOLK MED SMAKLÖKAR. Servera vilket skitvin, skitöl eller skitcola du vill men gör inte skillnad på folk och folk. Serverar du bra vin ska colan hålla samma standard. Kör du budget är det okej att köra det rakt över.
  • Krokimodell
    Vargen1979 skrev 2012-09-06 00:54:19 följande:

    Jag fattar inte grejen, ingen ifrågasätter att man har smaklökar som kan skilja på olika typer av vindruvor
    Gör man inte? Såg du klippet jag länkade till tidigare? Det är borta nu men jag hittade det igen på

    Man tar folk till en fejkrestaurang och bjuder dem på ett vin som kostat mindre än 16 kronor. Man säger att det är det finaste de har (vilket är sant, för det är det enda) och beskriver det genom att läsa upp en vinkännares beskrivning av ett 6000-kronorsvin (lågt räknat). Folk som betecknar sig själva som gourmeter sitter och dricker av vinet utan att reagera.
    Vargen1979 skrev 2012-09-06 00:54:19 följande:
    Serverar du bra vin ska colan hålla samma standard. Kör du budget är det okej att köra det rakt över.
    Värdparet kanske inte vill ge sitt ekonomiska stöd till ett företag som ställer till med så mycket skit som Coca-Cola gör. Se www.killercoke.org Även om vissa känner skillnad i smak mellan olika sorters cola, kanske inte alla som gör det, tycker att just Coca-Colan smakar bäst.

    Say it loud. I am unable to say 'proud' and I am proud.
  • Brokas

    Jag orkar bry mig Freeways cola är mycket godare än Coca cola. det är en mogen smak. haha fulcola roligt ord!

  • Anonym (Nodis)

    Pepsi är godare än Coca cola faktiskt. det blir så himla kul!

  • Anonym (Nodis)

    Coops cola ör ju värre skulle jag säga faktikst! men hade du kul?

Svar på tråden Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!