• Anonym

    Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!

    Anonym (Emma) skrev 2012-08-20 20:58:05 följande:
    Våra vänner kom för att fira tsm med oss, inte kom de dit för o dricka och äta enbart, och ja kan tala om att här vändes det på minsta lilla slant. ha man både hus och bil som kraschar en månad innan sitt bröllop så tro mig då gör man det bästa av allt. och våra vänner skulle aldrig ha mage att ens påpeka något så dumt som TS gjort. Hade både det ena o det andra o dricka. alla va hur nöjda som helst över dagen. alla är inte lika kräsna här i världen. Det hade bara vart för ts o gått hem om det inte dög, sen handlade vi inte nån freewaycola heller utan icas. oavsett så spela det ingen roll vart det är köpt. man klagar inte över andras val.
    Nej, okej, man klagar inte över andras val....
    Men håller både huset och bilen på att krascha en månad innan bröllopet och man _fortfarande_ har råd med fri tillgång till alkohol (vilket är väldigt mycket dyrare än alkoholfritt alt) men de personer som inte dricker alkohol "måste" hålla till godo med kranvatten alt. "cola" för 5 spänn flaskan tycker jag inte känns logiskt.

    Jag dömer inte dig efter hur ni gjorde på ert bröllop, och om mina närmsta vänner skulle bjuda mig på bröllop och det var de alt. som fanns, skulle jag inte klaga på detta eftersom jag är där för att fira dem(!) I en generell diskussion däremot (som vi för nu) tycker jag inte att det är rätt och jag skulle inte göra så...
  • Anonym
    JonasK skrev 2012-08-20 21:05:20 följande:
    Menar du på fullt alvar att du inte känner någon smakskillnad på t ex fanta och cola och att du tycker att båda bara smakar socker?
    Ja det menar jag. Men du på fullt allvar att du som vuxen sitter och dricker så mycket läsk att du kan känna skillnad på olika märken?
  • Anonym
    Anonym (Emma) skrev 2012-08-20 21:05:59 följande:
    För att alkoholen va inköpt långt innan dess, THATS WHY!! vi hade maten och det vanliga drickan kvar siste månaden. då får man att göre det som blir bäst helt enkelt. sen hade vi inte bara cola utan alla möjliga smaker.
    Inget ovanligt i samhället att alkohol är prio ett...Iaf jag ogillar inte ICA:s läsk, mycket bättre än Freeways, men som jag skrev så pratar jag generellt...inte om ditt enskilda bröllop..
  • Anonym

    Visst en del av mig kan hålla med om att det ser lite trist ut med budgetvaror på ett bröllop, men riktigt coca-cola är väl inte så tjusigt heller. Själv hade jag kokat saft istället, blir lite mer stil med egengjord saft tycker jag. Och vatten självklart. Kanske även kolsyrat vatten.

    Men, något som slår "ful" cola och ja allting är att starta ett inlägg på ett internetforum och börja klaga över bröllop man varit inför hela världen. Gör man det så har man diskvalificerat sig helt från alla debatter om stil och klass överhuvudtaget.

  • Anonym
    Celest skrev 2012-08-20 20:50:19 följande:
    Tycker det känns snålt. Det handlar inte om många kronor och kan inte ha gjort sån skillnad att det stod på bära eller brista gränsen för hela tillställningen.
    Lidls cola innehåller dessutom mängder konstiga ämnen som är förbjudet att tillsätta i dryck i Sverige.
    Överlag känns det fult att bjuda på produktkopior vid speciella tillfällen!
    Helt ärligt skulle ha gärna ha betalat en hundralapp i dryckesavgift och sen fått riktiga produkter!
    Haha, kan ju bara tänka mig hur tråden hade sett ut då istället.

    "Brudparet tog ut 100 kronor för att bjuda på riktig Coca Cola istället för fulcola, hur kan dom göra så? Att dom har mage till det. Man fick bestämma när man svarade på inbjudan om man skulle ha riktig cola eller fulcola, sååååååå opassande och respektlöst och bara skit helt enkelt!!!"
  • Anonym
    Pompeia01 skrev 2012-08-20 22:14:54 följande:
    Jag skulle inte ha tänkt på det, tror jag, men jag hade å andra sidan inte bjudit på de dryckerna om det varit mitt bröllop heller. Det går ju att ordna något som SER stiligare ut, men inte kostar mera. T.ex. lingon- eller fläderdricka,  etc. i stora, vackra tillbringare.
    Håller med fullständigt, tycker inte att något annat än tillbringare och karaffer passar på bröllop.
  • Anonym

    Varför förväntas dom som inte dricker alkohol dricka vatten på en bjudning förresten? Sällan ser man något annat än just vatten eller läsk erbjudas till dom som inte dricker alkohol men när det gäller alkohol så finns det minsann 17 sorter som det bjuds på. Varför är det så? Varför kan man inte bjuda på schysta alkoholfria drinkar, alkoholfritt vin eller alkoholfritt cider t ex? Det är inte så jävla kul att bli bjuden på vatten eller cola jämt och har man "tur" så kan man få lite bubbelvatten. Dåligt!

  • Anonym
    Flo skrev 2012-08-20 22:00:24 följande:
    Hade den vårtor? Var den blå? Hade den 7 ben? Eller hade läsken en stackars finne i kolsyran? 
    Det är ett mysterium för mig hur läsk kan vara snygg/ful... Det kanske var trolldricka?
    Totalt OT och Oviktigt Vetande

    För hmm... :-/ sådär 15-20 år sen fanns det ett ett program med Ronny&Ragge, *hemskt TV-minne*  Kräks Det här var på den tiden som det började bli populärt med egeninport av snus, cigaretter och framför allt öl.
    Öl som importerades, inte var svensk, var inte "äkta" för det här raggar-paret, men betydligt billigare för någon som ansåg att livet skulle levas genom att bara stå ut med den slitsamma veckan för att ta sig till helgen så man kunde dyrka USA, hedra Sverige, dräggla med snusen och visa halva arslet samtidigt som man försökte bli så full som möjligt för att glömma det mesta, till nästa helg när det började om igen. 

    Så det myntade uttrycket ful-X på billiga varor som i och för sig gör sitt syfte men helt klart ska ses ner på för att man betalat mindre för dom.

    Gillar din fundering på vad det var för dricka  
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-08-20 22:23:43 följande:
    Varför förväntas dom som inte dricker alkohol dricka vatten på en bjudning förresten? Sällan ser man något annat än just vatten eller läsk erbjudas till dom som inte dricker alkohol men när det gäller alkohol så finns det minsann 17 sorter som det bjuds på. Varför är det så? Varför kan man inte bjuda på schysta alkoholfria drinkar, alkoholfritt vin eller alkoholfritt cider t ex? Det är inte så jävla kul att bli bjuden på vatten eller cola jämt och har man "tur" så kan man få lite bubbelvatten. Dåligt!
    Word!
Svar på tråden Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!