• Simon 681

    Min pojkvän går i klänning för att jävlas!

    Känner igen detta antingen från TV eller någon annan tråd någonstans.

  • Simon 681

    Ok. Det finns lite inkonsekvens i TS resonemang här. Det behöver inte betyda att TS är ett troll, dock, utan kanske bara betyder att det finns lite inkonsekvenser som TS behöver hamra ut (eller fortsätta vara stolt, inkonsekvent feminist somde flesta andra).

    TS skriver att "[hennes] pojkvän valde under sin uppväxt att vara pojke och inte flicka." 

    1) Detta är dels inkonsekvent med att hon klär sin son i hela spektrat för att han skall få möjlighet att välja själv. Logiskt sätt borde det betyda att TS pojkvän inte har fått välja själv och därför är det inte ett argument att TS pojkvän "valde att bli pojke". Han har väl tvingats in i det av det onda patriarkala systemet, eller hur? Hur kan det vara nödvändigt att kämpa emot samhällsnormer i fallet med TS barns uppväxt för att överhuvudtaget ge TS barn möjligheten att välja själv och samtidigt ignorera detta när det gäller andras val, som i fallet med TS pojkvän?

    Om TS pojkvän inte har fått välja så är TS en hycklare där en upsättning regler gäller henne i hennes barnuppfostran och en annan upsättning regler gäller alla andra.  

    2) TS ställer fortfarande upp på patriarkalets binära system, med killar och tjejer, där inte bara det fysiska könet, utan en mängd tillskrivna egenskaper hör till antingen det ena eller det andra. TS vill att hennes barn behandlas som individ utan att  tvingas in i dessa fack, men samtidigt sorterar hon själv efter dem. TS pojkvän har valt att bli pojke och inte flicka och då måste han välja de fysiska attributen som passar ihop med hur det skall vara. Om man verkligen vill frigöra sig från genus så förkastar man attributen och gör dem könsneutrala. Killar kan ha tjol och gilla barbie eller byxor och gilla spiderman eller en kombination. Inget är rätt eller fel, för det finns ingen standard, inga färdiga fack där människor skall stoppas in och tillskrivas attribut efter deras biologiska kön.

    TS pojkvän är då en individ som varje dag kan ta ställning till vad han vill ha på sig. Varför är det fel att ha klänning? Det är väl inte så att du håller med det onda patriarkatet om att biologiskt kön styr vilket klädval som är korrekt?

    3) TS har en poäng om att hennes pojkvän gör detta för att jävlas, men se det mer som att han visar på inkonsekvenser i ditt resonemang och hjälper dig till fördjupad förståelse att feminism inte bara handlar om barnuppfostran, att normerna om manligt och kvinnligt genomsyrar hela samhället, och att man även som vuxen får se upp med att inte fastna i ett fördefinierat fack.

    Jag tycker du dkall ta ett snack med honom om att du är ok med att han har klänningar om han skulle vilja det, men at om han gör det bara för att statuera ett exempel för dig så har han lyckas få dig att tänka. Kanske kan ni undvika kläder som är överdrivet könsspecifika åt ena eller andra hållet? De är ju trots allt produkter av ett tänkande att tjejer och killar är på vissa sätt och att man visar det med yttre attribut. Att sätta tjejattributet på en kille ändrar ju inte problemet i sig. 

  • Simon 681
    Soolrosen skrev 2012-08-22 09:36:36 följande:
    kvinnor förknippar jag med klänningar och kjolar... så är det bara.
    men det kanske inte är konstigt med män som har nylonstrumpor och läppstift heller?

    Grejen är att det är en social onvention och sådana förändras genom åren. Förr i tiden var bilden av en riktig matchoman en person klädd i rosa siden och spets, långt hår eller peruk med långt hår, parfym och smink.
  • Simon 681
    Trekk skrev 2012-08-22 12:59:26 följande:
    >Min utgångspunkt är att INDIVIDER är olika

    Håller med

    > Att det finns generella beteenden som är vanligare hos killar än tjejer är helt oviktigt

    Givetvis är en sådan uppenbar observation viktig. Det är enorm skillnad på gruppdynamik och hierarkiska strukturer inom grupper med bara killar, med bara flickor och blandade. Detta blir relevant direkt då barn och ungdomar träffas i skolan och bildar sina första flockar.

    Verkligheten ÄR vad den är oavsett om man gillar det eller ej, finns ingen anledning att likt en religiös försöka verkligheten att anpassa sig efter ens personliga önskemål.

    >Jag strider för förändring eftersom den könsroll som tilldelats mig alltid suttit obekvämt och massor av människor i min bekantskapskrets upplever samma sak. 

    Det är din fulla rätt att känna så och att strida för vad du anser vara en positiv förändring.
     
    > Jag vill att mina barn och folk i allmänhet skall slippa strida eller stå på sig för att få vara och klä sig på ett visst sätt. 

    Då förstår jag inte varför du börjar i fel ände. Anledningen till att jag inte kan ta feminister på allvar är att så extremt få feminister bryr sig om de kvinnor som verkligen har riktiga problem.
    Du kan gå klädd i kostym utan problem, du kan gå klädd i klänning utan problem så jag förstår inte vad du är så förbannat missnöjd med. Du har det bättre än ALLA tjejer i vår historia och än 99.99% av ALLA jordens flickebarn men du gnäller som att du verkligen led här i Sverige.

    70 000 kvinnor i Sverige uppger att de inte får välja partner, varför talar inga feminister om dem?
    Det finns väldigt många kvinnor i Sverige som inte får gå ut och komma hem som de vill, och 11% av flickorna i ett invandratätt område uppgav att de inte ens fick gå till och från skolan så som de önskade och att en fem minuters försening i vissa fall var förenat med misshandel.

    Tiotals flickor har kastats ut från balkonger eller tvingats att hoppa själva pga patriarkariskt hedersfötryck. 30 tjejer och inte en enda demonstration! Vänstern har inte sagt ett pip genusfolket har inte sagt ett knyst. Inte ett enda fackeltåg, inte ens en sketen krönika i nån lokaltidning, INGET.

    70 000 av era systrar lever under ett hedersförtryck av kvinnor som härstammar från bornsåldern och det HÄR i Sverige på VÅR vakt! Och vad gör ni? Jo ni pratar om att herrgåman borde heta fru gå man och får statliga anslag till att göra en frugårman skylt!

    Det finns två kliniker i Stockholm vad jag vet som för ca 25 000 syr ihop blydgläpparna lite åt nygifta flickor som MÅSTE blöda på bröllopsnatten för att bevisa att de är oskulder, lakanen undersöks givetvis av släkten.

    Detta tycker ni genusnissar är helt okej, för ni är nämligen så förbannat jävla förtryckta i Sverige och tycker så synd om er själva för att det finns klädeskoder som är generellt vedertagna. Som sagt var, du får ha jeans på dig, du får ha kjol, du får ha klänning, du får ha shorts, du får ha vad fan du vill, men tror att du är förtryckt ändå.

    Gåsleversossar och salongsrebeller är riktiga rasister som skiter totalt i invandrarflickorna trots att närmre en miljon kvinnor i landet är första eller andra generationens invandrare och många av dem lever under fruktansvärda förhållanden med konstanta hot.

    Men men, låt oss för all del prata om DIG och DINA enorma problem. Låt oss vinna de viktiga segrarna. Vem bryr sig om Aisha och Noor när vi har fru gårman att diskutera. Två förslag är uppe nu, välj med vishet, det kan vara det viktigaste du någonsin tagit ställning för i hel ditt liv!



     
    Påminner mig om "elevatorgate". Kul för tänkande människor att se hur en framstående forskare blir nedsablad för att han hade fräckheten att försöka sätta en vit, priviligierad ilandsfeminists problem i lite perspektiv. Tycker för övrigt att Trekk och jag hamnar på samma sida i diskussionerna ovanligt mycket nuförtiden. Har väl inte varit någon SD-Somalier tråd på ett tag.
  • Simon 681

    TS är inte feminist, kanske till och med någon som gör narr av feminister, eller också är hon dum i huvet.

    Skäl1) Hon använder inte ordet hen korrekt.
    Skäl 2) Hon är helt ok med de nuvarande könsrollerna och tycker bara att man skall få välja själv vilket av facken man skall vara.

    Med andra ord en feminist som är för könsroller och som inte kan använda hen korrekt. Kvar blir bara ett behov av att malla sig på sitt barns bekostnad genom att använda barnet som rekvisita att visa världen hur i helvete upplyst man är. 

      

  • Simon 681
    PolyPond skrev 2012-08-24 21:34:22 följande:

    Inte alls. Tvärtom är det att använda dem i ett krig när man pådyvlar dem könsroller som de kanske inte ens vill ha. Friheten det innebär att presenteras för möjligheter och själv få välja är något jag unnar alla människor. Tyvärr är alldeles för många så pass inskränkta att de inte kan se att andra kan ha det behovet. Alternativt vill de att alla ska behöva dras med samma skit som de själva tvingats leva med.

    Men det är ju bland annat de typiska tjejkläderna (typ rosa, opraktiska prinsessklänningar) som det är fel på, som symboliserar artificiell könsuppdelning och som ingen borde ha på sig. Jag tycker att  klänningar med spets är förnedrande på killar såväl som tjejer. Det signalerar "mamma ville ha en julgran".

    Det är inte en vinst mot könsroller att bara flytta runt de stereotypiska uttrycken för dessa. Det är dessa uttryck som måste bekämpas.  
  • Simon 681
    PolyPond skrev 2012-08-24 22:37:45 följande:
    Jag håller inte med dig, även om jag själv anser att volanger och rosetter är fasansfulla. Spets däremot, är traditionellt kvinnligt hantverk som börjar få lite renässans. Med all rätt, då det är rent imponerande arbetsinsatser som ofta ligger bakom. Överlag så förtjänar kvinnors hantverk mera status.

    Att det är "fint" är ointressant. Det skall inte finnas "kvinnors" hantverk, eftersom det inte skall finnas stereotypt manligt eller kvinnligt, endast individer som gör som det vill.
  • Simon 681
    PolyPond skrev 2012-08-24 22:43:42 följande:
    Nu pratar jag historia här.

    Men varför skall folk nu gå runt med något bara för att det har en historia? Vi vet väl bättre nu?
  • Simon 681
    PolyPond skrev 2012-08-24 23:01:15 följande:
    Jag anser att det är viktigt med historien och däribland ingår kvinnornas historia, som tyvärr är ganska magert dokumenterad i många fall. Jag är glad för att medvetenheten om detta ökat.

    Och nej, jag skulle inte säga att "vi vet bättre nu".

    Inte? Jämför med när vet vi inte bättre?
  • Simon 681
    PolyPond skrev 2012-09-13 10:03:12 följande:
    Javisst gör jag det. Det många inte förstår är att det är skillnad på "män" och "manliga strukturer"/"manlig överordning". Vi ser överallt hur även män diskrimineras av denna "manliga överordning". Sedan finns det förstås utrymmen där kvinnor får ta mer plats också,men det kan vi ändra på. Vi gör det bäst genom att inte kasta sand på varandra.

    Jag skulle föredra om du inte anklagar oss feminister för sådant som inte är vårt fel. Det är inte vi "tokfeminister" som står i skuld till att det finns massor av folk i landet som inte kan tänka längre än sin näsa. Det är inte vårt fel att det finns få män som engagerar sig för unga killars välmående etcetera. Att man jobbar för något behöver inte betyda att man jobbar mot något annat.

    Jag vill ha en källa på att 50% av våldet i parrelationer drabbar män. Det är helt nya siffror för mig.
    Jag håller med om att kvinnors våld i parrelationer behöver belysas mera, men att fördelningen är jämn har jag aldrig sett siffror på.
    Postade detta i en annan tråd också, men tål att upprepas:

    http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm

    Metastudie av massor av studier, sammanlags sample size 360000 som visar att våld mellan partners är mer eller mindre 50-50. Detta resultat får man dock inte i undersökningar där man inte ställer samma frågor till kvinnor och män. Många av de studier som visar män som de våldsamma heter National Violence Against Women Survey eller National College Women Sexual Victimization Study och undersöker enbart kvinnor.

    Men kvinnor brukar mindre våld generellt, det är sant. Det är också sant att det mesta våldet i samhället är riktat mot män.

    Att våld framförallt är ett mäns våld mot kvinnor är helt enkelt inte sant. Den enda arenan där män inte är extremt överrepresenterade som offer är i ett partnerförhållande och där är det 50-50.
Svar på tråden Min pojkvän går i klänning för att jävlas!