• Anonym

    Min pojkvän går i klänning för att jävlas!

    Jag stör mig verkligen på könsdebatten, alla måste passa in i mallen annars är man inte normal.

    -"En sån stark liten unge du har, han blir säkert en enorm kille när han växer upp" Sa en man åt mig när jag stod utanför banken med äldsta dottern i famnen. Hon var 7 månader då och hade gröna kläder. Jag sa att det är en tjej men han bara skrattade och sa att jag driver med honom och att sådär stadiga är bara killar.
    Jag kände mig lite fatalistisk men tänkte att ja hon får väl höra samma visa som jag fick höra som barn.
    Du är för stark för att vara tjej. Du är gay. Du borde ha blivit kille. Ska du inte operera dig snart...jadijadijadi.

    Varför får inte tjejer vara starkare än killar utan att bli mobbade? Kan tillägga att jag sopade snabbt omkull alla killar som försökte slåss med mig, oftast 5-10 st på en gång. Tydligen hade ryktet gått om mig runt halva stan och när jag började högstadiet var alla livrädda för mig.

  • Anonym

    men vad är det för fel på alla ???
    allvarligt , man föds med ett kön , snopp eller snippa ( som det så fint kallas) , man blir en personlighet ..
    en flicka som gillar bilar och att bygga kojor och skita ner sej , en pojke som skriker om han får smuts på kläderna och gråter om han hör en traktor ...det är personligheten inte könet som är viktigt.

    om man vill att ens barn ska bli en fri individ med mod att våga vara sej , följa sina drömmar och vara precis som barnet vill , älska det.
    oavsett val eller personlighet , finns där för ditt barn när ingen annan finns och lär dom att ingenting är fel , vill pojken ha kläning när han är 3 fine , vill han ha det när han är 23 fine , vill flickan se ut som en pojke och ratar allt som är typiskt tjejigt  fine , och är dom flickor som leker med barbie , glitter , prinsessor fine eller killar som bara älskar bilar och verktyg fine ...

    det finns inget genus , inget hen ...det finns bara en massa underbara människor med olika personligehter  

  • Anonym

    Jag tycker att du ts på ngt vis gör narr av de som verkligen harv fötts i fel kropp. 

    Eller de som är homosexuella..

    Man är den man är, det kan man inte påverka genom kläder, eller att förneka könet.

    Det är inget man väljer på så sätt ts. 

  • Anonym
    mamman64 skrev 2012-08-23 12:24:01 följande:
    Hur gamla är dina barn?  

    Dottern är 6, sonen är 9. Har alltid klätt dem som pojke/flickatypiska, även om dottern hade en spiderman-period ett tag som hon fick leva ut ostört.
  • Anonym

    Rätta mig om jag har fel men TS sista inlägg var #133...?? Det enda jag är intresserad av här är att veta om killen gick i klänning på bröllopet... hahahahaha.

    Kan inte någon starta en egen tråd som handlar om.. genus familjeliv osv separat?

    TS kan du återkomma med ny info kring hur det går för er?

     

  • Anonym

    Hur lyckas man skaffa barn med någon man har så diametralt skilda åsikter från, när det kommer till barnuppfostran?

    Varför klär ni inte bara barnet i neutrala kläder istället för allt detta tjafs.

    Din karl, Ulf Brunnb., kanske har en undertryckt transa inom sig som såg ett tillfälle att få göra något han längtat efter, under illusionen att han hånar dig.

  • Anonym
    mion skrev 2012-08-23 21:49:34 följande:
    för i helvete varför kan inte killar få vara killar o tjejer tjejer????
    Ja, sen om de visar sig vara bögar får de väl va det. Men varför ska man förutsätta att de inte vågar uttrycka vad de känner sig som om man inte kallat de för hen? Befängt! Kön finns.
  • Anonym
    msmurphy skrev 2012-08-23 22:04:02 följande:
    Du har missat poängen. Vi som är vuxna är redan så fast i våra normer vad som är manligt/kvinnligt/normalt etc. Ett barn som har turen att ännu inte hunnit uppleva förväntningar utifrån dess kön eller vad det nu må vara vet inte om att han eller hon går emot normen genom att välja något icke-typiskt. Det vill man uppmuntra för det enda som är säkert är att förr eller senare kommer alla samhällets normer (i det stora hela tycker jag personligen att det är en bra grej, men inte allting alltid såklart) vara kristallklara för även dessa barn. Men om tillräckligt många VILL ha klänning på dagis eller vad det nu må vara, kanske normerna sakta, sakta kommer förändras.
    En människa som känner sig som tjej lär nog känna sig som det vare sig hon kallas för hen, han eller hon. Varför inte lära ett barn samhällets språk samtidigt som man predikar acceptans för det som bryter mot normen?
  • Anonym
    msmurphy skrev 2012-08-23 22:14:06 följande:
    Eh, va? Fattar absolut inte hur det är relevant för mitt inlägg.

    Det var ju otänkbart för kvinnor att bära byxor fortfarande för hundra år sen. Tycker du att kvinnor som bär byxor är manhaftiga? Inte känner sig som kvinnor? 
    Nä, inte byxbärande kvinnor i allmänhet. Många byxbärande kvinnor har avsevärt mycket mindre buske än kvinnor i kjol på 50-talet hade. Men även de mest manhaftiga hjulbenta av biologiska kvinnor med mansidentitet blev som de blev utan att kallas den eller hen eller det.
  • Anonym

    Som att försöka prata en sektmedlem till rätta det här.
    Lika lön för lika arbete, visst. Den som är gammal nog att visa att den vill kallas hen och bära klänning kan väl göra det. Men lär barnet svenska.

Svar på tråden Min pojkvän går i klänning för att jävlas!