• Äldre 22 Aug 19:19
    4786 visningar
    15 svar
    15
    4786

    Panik över kläder i höst/vinter

    Nu är det ju snart dags att börja handla inför höst och vinter. Vet verkligen inte vad jag ska köpa. Hon har ett ofodrat galonställ med vantar. Men sen då? Ska man köra en skaloverall med uttagbart fleecefoder och om det blir riktigt kallt använda underställ? Eller en tjockare overall till vintern och istället använda galonerna med fleecekläder under på hösten. Vad skall hon ha för skor? Måste hon ha ett par höstskor och sen ett par vinterskor eller räcker det med gympaskor och gummistövlar och sen vinterskor? Måste man ha både fodrade gummistövlar och vanliga gummistövlar? Vilken storlek ska man köpa så det räcker hela tiden?

    HJÄLP! Känner mig som helt tappad bakom en vagn.

    Kan tillägga att lilltjejen blir 2 år i oktober och går på förskola 5-6 h/dag. Nu har hon 92 i kläder.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-22 19:20
    Glömde fråga VAR ska man köpa allt och vilka märken är bra??

  • Svar på tråden Panik över kläder i höst/vinter
  • Äldre 22 Aug 23:17
    #6

    Tack snälla! Knappt man blev klokare dock . Får testa mig fram som sagt då. Men bra med tips på märken som är bra.

  • Äldre 23 Aug 12:23
    #9

    Verkligen användbara tips. Tack! Vi bor i Sthlm så det blir inte jättekallt (oftast)

    Jag tänker mig såhär då eventuellt.

    Nu har hon skalkläder från kaxs (kaks?) jacka och byxor eller galonkläder när det är blött. När det blir lite kallare kan man sätta på fleece tröja och/eller byxor under.
    Funderar sen på att köpa en skaloverall från tex PoP där man kan ta ut fodret om man vill, antar att det är ungefär som skalkläderna hon har nu men jag tänker att en del är bättre än tvådelat så inte snö kommer emellan och så. Den kan hon ha i vinter och om det blir riktigt kallt kan hon ha ylleunderställ under. Eventuellt att man då köper en tjock vinteroverall.
    Hon har en täckjacka som hon kan ha om man ska åka och handla eller bara sitta i vagnen med åkpåse, eller nått liknande.

    Köper ett par höstkängor och sen ett par vinterkängor lite senare tror jag. Har beställt ett par nya gummistövlar från Tretorn som jag tror funkar i lite kallare väder.

    Sen tillkommer självklart mössor, vantar, halsdukar och liknande.

    Vad tror ni?

  • Äldre 23 Aug 21:00
    #12

    Pratade med en kompis ikväll som jobbat med barnkläder, hon tyckte jag kunde ha tvådelade skalkläder och galonisar under hösten och sedan köpa en riktig vinteroverall när det börjar bli kallare. Kanske göra så istället då... Åh, va jobbigt det är Obestämd

  • Äldre 23 Aug 21:36
    #15
    Paincake skrev 2012-08-23 21:09:27 följande:
    Det är inte sååå svårt. Du kanske kan fråga förskolepersonalen vad de rekommenderar? De spenderar ju mycket tid med barnen och ser vad som funkar bäst i de olika väderlekarna.
    Ja jag funderar faktiskt på det. Asså, det kanske inte är sååå svårt men jag vill gärna slippa lägga tusentals kronor på onödiga saker
Svar på tråden Panik över kläder i höst/vinter