Inlägg från: Cinan |Visa alla inlägg
  • Cinan

    Panik över kläder i höst/vinter

    Här kommer tips från en som tycker om att ha bra kläder till barnen men gärna inte lägger ut en förmögenhet på det.

    En tvåring nöter inte så mycket på kläderna så det finns ofta bra grejer att köpa begagnat. Tradera är dyrt den här årstiden men på blocket, loppisar och köp och sälj grupper på facebook kan du få en fin begagnad overall för bara några hundra. Jag vet inte vart du bor men rent allmänt skulle jag satsa på en smidig overall till en 2 åring. Kaxs och Fix är billig och har höga vattenpelar men är väldigt stela och klumpigare att röra sig i än andra märkes overaller. Me too är en personlig favorit. Molo sägs ska vara bra och reima. Didriksson tycker många om dock ska sägas att de inte står emot vatten så bra. Gå på affärer och känn på materialet på olika overaller så kommer du kunna göra dig en uppfattning om vad som känns bra sen kan du sätta dig på nätet och kolla blocket efter något fynd. Köpte en begagnad overall till min 1,5 åring och den såg knappt använd ut, efter att han använt den en vinter till så såg den fortfarande som ny ut. De dagar det är väldigt kallt ute använder man ett fleece ställ under. Ytterkläder är ofta stora i storleken men det är ju olika från modell till modell. Köper man en begagnad overall kan man sälja den för samma peng och sen köpa en ny bebganad i större storlek om det skulle behövas. Bättre att barnen kan röra sig bra än att köpa en overall som är tokstor bara för att den ska räcka hela vintern. Har aldrig behövt ha två overaller heller trots att dom är ute hela dagarna på dagis. En bra overall blir inte blöt innuti.

    Jag bor i norra sverige och tycker att fodrad galon är onödigt. Kör hellre på skalbyxor och galonbyxor som man kan ta på slaskiga vårdagar.  

    Skor köper jag nya, går på affären och provar det som barnet går bra i. Kavat har det blivit två vintrar i rad. Första året när han var 1,5 vart det sånna man spänner fast på foten, andra vintern då han var 2,5 ville han ha sånna man bara kunde stoppa foten i. (stövelmodell) Förhoppningsvis kan syskon om man ska ha det ärva dessa skor då de ser obetydligt använda ut. Annars kan man sälja dem på tradera där folk ger bra betalt för begagnade märkesskor.

Svar på tråden Panik över kläder i höst/vinter