Inlägg från: Anonym (green) |Visa alla inlägg
  • Anonym (green)

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Sucker skrev 2013-03-31 10:45:24 följande:
    Största nackdelen men cannabis är väl att det är så svårt att få tag i...
    Svårt? Tar fem minuter utan kontakter.
     
    Anonym skrev 2013-03-31 10:47:01 följande:

    Jodå, det är bara det att jag köper inte den "fakta" som en drogberoende knarkare ger mig.
    Den är i regel rejält vinklad och förvrängd för att passa knarkarens syfte, nämligen att återigen försvara sin drog.
    Partisk är bara förnamnet.   
    Problemet är att när såna som dig får fakta presenterat framför sig så stoppar ni två fingrar i öronen och viftar bort det med klyschor som att det är endast sånt knarkare säger för att förvar sitt missbruk.
    Klassisk knarkkrigartaktik.


    Är det nått du verkligen undrar så kan vi svara på dina frågor, dock så kan du komma med påståenden eller frågor _utan_ att försöka stärka dom med glåpord, klyschor och eller halmgubbar.
     
  • Anonym (green)
    Sucker skrev 2013-03-31 10:53:31 följande:
    Okej... ja jag bor i havet, ibland dyker det upp riktigt fint gräs men dyrt och allt för sällan. Har ett tag funderat på om man kan sätta ett par plantor själv, om jag förstått saken rätt krävs en del utrustning som är dyr, och att det tar väldigt lång tid å så. Men jag skall kika på det  tänkte jag
    Sommaren är på ingång, naturen kommer snart blomstra upp och bli grön igen, varför inte göra den mer grön när man ändå är igång?
    Att göra det i garderoben kan jag tanka mig gör mirakel med elräkningen, inga positiva sådana.
     
  • Anonym (green)
    lollat skrev 2013-03-31 11:00:47 följande:
    Jo, visst kostar det mer att göra det i garderoben. Men gräset blir bättre av det, det är inte jätte många platser i Sverige som klarar att få upp en planta med 50-100g på 3 månader, man brukar tala om att optimalt kan man få . Det gör det i garderoben. 

    Mina odlingar har höjt 3 månaders räkningen med ca 5-600 spänn. Det är priset av 5g, jämfört med att få ut 100-200g för samma kostnad. 
    Alla sätt är bra förutom dom dåliga har jag hört, alla har sina respektive nack och fördelar.
    I garderoben kostar det, det är även en risk, det är ingen klapp i axeln om man åker med betydliga mängder samt odling hemma.
    Ute däremot har man ingen area begränsning, du kan skapa en hel plantage om du så behagar utspritt på 5-20 olika platser, inga problem att få loss några kilo om man så behagar.
    För 5-600 som du säger din räkning gick upp med kan jag få 120 frön
    Anta att hälften kommer bli hanar, blir nog mer än 2 hekto på 3-4 månader
     
  • Anonym (green)
    Sucker skrev 2013-03-31 11:07:15 följande:
    Men hurdå ute, lite var stans då eller? 
    Där det finns jord kommer ogräs att växa
    Vill man sedan ha det ifred så finns det massvis av ställen där folk inte rör sig så mycket, har man tillgång till bil så är det ännu bättre.
  • Anonym (green)
    lollat skrev 2013-03-31 11:12:45 följande:
    Min herre, jag kan inte annat än hålla med och rosa dej för din insats i normaliseringen. 
    Man normaliserar snarare genom overgrow, dom fröna kostar tior för kilo.
    Hela tanken med egna odlingar är att dom ska vara så stealth som möjligt
     
    Sucker skrev 2013-03-31 11:15:49 följande:
    Aha! Glad det förklarar min upptäckt vid ett tillfälle på en svamputflykt...den personen var nog inte så glad som satt dem stjälkarna, både jag och en vän skördade. Trodde snarare det handlade om någon som dumpat frön eller liknande. Hehe...kul Glad var inte så mycket att ha iofs men ändå

    Men hur få det och lira? Överlever plantan vårat klimat? Vilken tid på året är det som gäller? 
    Det är en av dom få problem man har när det kommer till uteodlingar, andra kan komma och sno det innan det är färdigt för skörd, 
     
    Det finns plantor som överlever vår klimat också, så fort man är säker på att det inte kommer en köldknäpp så kan man sätta ut dom, vet folk som sätter ut redan nu men det tycker jag är för tidigt, risken att man blir av med allt är för stor.
    Slutet på april början av maj skulle jag säga.
     
  • Anonym (green)
    Anonym skrev 2013-03-31 11:18:37 följande:

    Nej, det är inget jag undrar direkt.
    Och jag är inte särskilt intresserad av att diskutera om knark är farligt eller ej, jag vet att det är lönlöst man når inte fram till en missbrukare ändå, om inte hen själv vill veta och det är sällan.
    Jag skrev här för att svara på ts fråga om hon överdriver och det tycker jag inte hon gör, och jag tycker inte hon ska lita på sin mans ord när det gäller just knark, han kan vara en klippa i andra sammanhang, men en knarkare som talar om knark, talar i eget intresse, det diskvalificerar henom från att ha nån som helst trovärdighet.
    Sen skriver jag som jag vill här, det är inte din sak att avgöra.
    Men för nyfikenhetens skull, jag förstår att du tycker jag kommer med klyschor, det är ett lätt sätt att avfärda den man inte håller med.
    Men vart menar du att jag har kommit med glåpord och halmgubbar, citera gärna och kom ihåg att knarkare är inget glåpord, en person som brukar knark är per definition en knarkare.      
    Så du insisterar på att fortsätta köra med klyschor och halmgubbar.
    Jag förstår att det är svårt för vissa att gpå ifrån det sitter i ryggmärget, har man blivit uppväxt på propaganda och aldrig funnit det i sig att ifrågasätta eller dubbelkolla så kan det vara sv¨årt att ta till sig fakta.
    Svårt men inte omöjligt så var god att skippa dit knarktugg om missbrukare och framför allt, vi diskuterar inga hönor här, det är människor vi snackar om och dom allra flesta utan problem du försöker tillskriva dom.
     
    Du diskvalificerar dig från temat när du svamlar om knark, knarkare, missbruk under tiden tråden  handlar om cannabis och ingen missbruk alls
    Det kallar jag för fanatisk knarktugg medan vi andra försöker hålla oss mer sansat nivå.
    knarkare är mycket riktigt ett stigmatiserande glåpord där enda syftet är att förminska, nedvärdera och avhumanisera personen som ordet riktas mot, på samma nivå som man kallar folk från mellanöster för blattar.

     
  • Anonym (green)
    Sucker skrev 2013-03-31 11:24:24 följande:
    Okej! Men frön då, vart finner man frön?
    Seek and you shal find.
    Jag kan ge dig ett tips, yeS WE CAN, googla på det
     
  • Anonym (green)
    Sucker skrev 2013-03-31 11:38:25 följande:
    Kan väl inte kretsarna så mycket. Man slänger ju inte direkt in en annons i lokalbladet Glad
    Det är inte enklare än att gå ut på gatan och fråga, låter kanske helt otroligt men det tar inte många minuter att hitta nån som säljer, i vissa stadsdelar blir man till och med erbjuden om man bara ser ut att söka efter nått.
     
  • Anonym (green)
    lollat skrev 2013-03-31 12:07:03 följande:
    Men är du totalt jävla nedrökt eller? Alla som använder röka i nån utsträckning bidrar till att man normaliserar, ju fler som gör det, ju fler som accepterar det. 

    Att kasta hampafrön i stadens rabatter är en väg, men bara din existens och inställning bidrar minst lika mycket. Varför säger du emot mej när jag håller med dej? 
    Eller så tolkar vi ordet olika, i mina ögon normaliserar man genom att göra det så synligt som möjligt, att för eget bruk odla stealth är rena motsatsen.
     
    Men du har givetvis en poäng.
     
  • Anonym (green)
    ModestyB skrev 2013-03-31 17:31:28 följande:
    Det är skadligt att förånga också. Allt som hamnar i lungorna som inte är luft skadar vävnaden och ökar risken för lungcancer, därför fortsätter jag att propagera för ätandet som den ofarliga metoden. Då blir det ju dessutom efterrätten, två flugor i en...
    Socialt sett är det trevligare, ett muffinsbakkalas, eller en kopp varm choklad en stjärnklar vinternatt, plötsligt kan även den mest inbitna motståndare se de rekreationella aspekterna, som med hästlängder slår vidriga och nedbrytande svenska grisfester.
    Jag är inte mycket för starkt vanerökande personer, likväl som den som ser vardagen som en tranportsträcka till den efterlängtade fredagsölen. Livet är för kort, har jag märkt, jag vill vara (och omges av) personer som vill göra nuet till en fin plats värd att känna och uppleva fullt ut.
    Det kan man tro om man har missat att cannabis oavsett hur man intar den skapar inte cancer, tvärt om så agerar den delvis förebyggande.
     
     
  • Anonym (green)
    Bernt Eklund skrev 2013-04-01 03:53:43 följande:
    Alkohol är bättre så till vida man inte skjuter det

     


    Vad fint det ser ut, en sliten kärring sitter vid spisen och väntar på att fyllekäket ska blir färdigt.
     
  • Anonym (green)
    ModestyB skrev 2013-04-01 16:44:26 följande:
    Jag blir så trött på alla drogromantiker.
    Jag är inte naiv, 20 och dum i huvudet. Jag har alldeles för stor erfarenhet för att inte ana mig till en drogromantiker på 20 m håll

    Nästan alla jag känner som är vanerökare röker för att dom behöver verklighetsflykt och bedövning, dom är i grunden inte helt lyckliga och harmoniska människor. Därför blir inte rökandet till ett sätt att ta tillvara på hela livet och varje ögonblick.
    Vanerökande människor blir sega, korkade, drogromantiker med infantil livsinställning. Precis som alla andra missbrukare.

    Att röka cannabis, även om den förångas, leder inte till minskad risk för cancer, tror en det så är en lurad på en kvasivetenskaplig studie, men just det-det är ju bara intressant att ta till sig av de studier som påvisar goda resultat om en är en lurad drogromantiker, alla andra, vetenskapligt väl underbyggda studier är ju ointressanta.

    Så grattis, nu har ni lyckats igen. Jag är för en legalisering, tycker cannabis kan vara ett riktigt bra rusningsmedel för många, jag föredrar att cannabis brukas framför alkohol-men ändå blir jag illamående av de totalt idiotiska förespråkare som finns i tråden. Väx upp!
    Man är inte drogromantiker för att man levererar fakta och rättar till dom vanliga missförstånd, man får inte cancer av cannabis punkt.
    Googla om du verkligen är intresserad på dr Donald Tashkin, mannen har spenderat 30 år av sitt liv för att påvisa länk mellan cancer och cannabis, han var även använd i svensk propaganda som en källa att cannabis ger cancer.
    Det som är extremt underligt är att påståendet kvarstår i den svenska propagandan, i motsatsen till till dr donald tuschkin som har genom sin forskning bevisat att cannabis dels inte ger cancer och dels agerar förebyggande.
    Man forskar just nu på cannabis baserade cancermediciner.

    Det är även inget ovanligt att folk som inte för harmoniska liv eller på annat sätt mår dåligt söker sig till droger om vården inte kan hjälpa dom, cannabis brukar vara en av förstahands alternativ i och med det hjälper dom och kommer med få om inga alls biverkningar.
    Dom utgör dock en försvinnande liten del av drogbrukare, synd bara att det är just den skaran som alltid dras upp i sådana diskussioner  det finns alltid nån som känner nån som har gått ner sig på att röka och eller fått haschpsykos, det slår i regel aldrig fel.
     
    Det verkar som att du har goda intentioner och vet ganska mycket om ämnet om du är för legalisering, dock så brister du på vissa plan
     
  • Anonym (green)
    ModestyB skrev 2013-04-01 17:02:37 följande:
    Hur kan det slå så fel. Någon ägnar 30 år av sitt liv åt att forska på cannabis. När det äntligen ser ut att kunna bli verklighet av LÄKEMEDLEN så snor drogromantikerna resultaten och menar på positiva effekter på FRISKA MÄNNISKOR!
    Förstår du ens skillnaden, sjuk människa-läkemedel, frisk människa-rusningsmedel, där den friska människan kan drabbas av sidoeffekter och biverkningar.
    NEJ-det ÄR inte nyttigt att utsätta sig för substanser i NÅGON form om en är frisk. Att göra det i rusningssyfte kan ara helt ok, även om det inte är HELT fritt från risker, att röka cannabis kan tyckas vara helt ok, om en ser till riskerna kontra fördelarna, men att det är ett universalmedel som även gör redan friska människor friskare...hör du inte själv hur lurad du är?
    Vad menar du med snor resultatet, du _påstod_ att man kan få cancer av att röka cannabis, det är inte korrekt, man kan _inte_ få cancer av att röka cannabis.
    Det är väl inte så avancerat eller så stämmer ditt påstående eller så gör den inte det, bara för att du har blivit påvisat fel så behöver du inte dumförklara folk som vet lite mer och kalla dom för drogromantiker som gör allt för att försvara sitt missbruk.
    Vad är ditt problem med att tro på forskning egentligen  _Vill_ du att cannabis ska vara cancerogen och att folk ska bli sjuka av att röka?
    Annars så tycker jag att det är bara toppen när man får reda på att man inte behöver bekymra sig för cancer om man nu röker. 

    Lurad, det sista jag läste var en studie som utfördes på råttor, under tiden en grupp blev utsatt för absurda mängder thc så levde kontrollgruppen som vanligt, gissa vilken grupp levde längre och var i bättre skick fysiskt (brist på tumörer, cancer och liknande problematik)
    Så vem som är lurad kan ju diskuteras en stund, till och med alkohol anses vara nyttigt i små mängder.
  • Anonym (green)
    ModestyB skrev 2013-04-02 18:09:03 följande:
    *suck*
    Så länge det finns förespråkare som resonerar som ni så kan ni se er om i stjärnorna efter en legalisering. Ni är ett levande bevis på att cannabis, vid allt för högt intag, ger hjärnskador.

    Ta er ner på jorden, se till verkligheten-allt missbruk ger skador, cannabismissbrukare uppvisar skador. Cannabisbrukare får cancer och dör, precis som alla andra. Cannabis är ett rusningsmedel, bland andra, de gör det inte till ett undermedel för alla.
    Jag vet inte vad du menar med förespråkare, jag tycker mer om att hålla mig till fakta och jag har inte serverat nått annat.
    Legalisering i sig är på g, det är bara plus på kanten att korrigera fördomar och missinformation på nätet, ju mer folk vet ju fortfarare kommer det att gå.
    Tänker här på ditt försök till att sprida ytterligare missinformation,  man får inga hjärnskador av cannabis, det är alkoholens avdelning.
     
    Det är lite underligt med tanke på att du innan skrev att du är för legalisering, för att sekunden efter börja med att dra upp ena myten efter den andra, hur ska du ha det nu egentligen?
    Ska vi släppa det fruktansvärda cancerogena hjärnskadande knarkabis in på den vita marknaden eller inte?
     
    Missbruk å andra sidan är en annan tema, om man missbrukar cannabis så kan man röka ner sig i en bubbla  när man lägger cannabis på hyllan så tar man sig up från sin bubbla utan några skador av det.
    Biverkningar man får av cannabis missbruk är små och snabbt övergående.
     ser man till vilka skador dom andra droger ger så skulle jag säga att cannabis är en av dom mest tacksamma droger att missbruka, när man väl är klar så tar man upp sitt liv igen utan att behöva dras med diverse skador.
    Cannabis, drog, medicin, fiber, olja, papper, kläder hur fan man än vänder och vrider på det så kan man inte blunda för faktum att det är jordens mest allsidiga planta, som medicin så fungerar det mot hundratals olika åkommor, mer än valfri annan manstillverkat medicin kan skryta med, så under medel ABSOLUT, men fungerar det galant på alla?
    nej.
     
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?