• Anonym (Något på tok)
    Äldre 4 Sep 21:33
    1137 visningar
    1 svar
    1
    1137

    8 åring som aldrig sagt mamma eller pappa!?

    Hej,

    Det finns i min bekantskapskrets ett par som har en pojke på 8 år som aldrig sagt mamma eller pappa till sina föräldrar. De gånger han faktiskt kallar på dem är det vid deras förnamn.
    När föräldrarna "konfronterat" sin son om detta har har börjat storgråta. I övrigt är han en egensinnig, aktiv och är något udda i sitt beteende ibland.

    Det visas inte mycket affektion, ömhet eller kärlek varken från föräldrarna eller från sonen och det hela verkar inte helt sunt.

    Vad gör man som utomstående men som ändå har kontakt med familjen, för detta är ju inte bra?

  • Svar på tråden 8 åring som aldrig sagt mamma eller pappa!?
  • Äldre 9 Sep 12:24
    #1

    Hej!
     Det låter som en lite udda situation utan att för den skull handla om ett barn som far direkt illa. Om du vill hjälpa familjen på något sätt så kanske du kan ta exemplet med att han inte vill säga mamma och pappa som förevändning för att föreslå dem att ta upp frågan med BUP där man säkert kan göra en bedömning av om hans beteende tyder på att han behöver stöd eller hjälp.
    Om detta inte är möjligt är det väldigt lite man kan göra. Familjer är olika och har olika relationer sinsemellan. Barn blir ofta som sina föräldrar och familjen är en viktig och nära krets för barnet som det är beroende av under sin uppväxt.
    Att utifrån gå in och försöka göra om systemet är sällan görligt och det du som bekant kan göra är väl att skapa en så bra relation till pojken som möjligt utan att för den skull ställa krav på honom att bete sig på något sätt som familjen har svårt att hantera.
    Med vänlig hälsning.
    Margit Ekenbark 

Svar på tråden 8 åring som aldrig sagt mamma eller pappa!?