• Marie89

    ni som hade förlossningsrädsla och nu fått barn

    Hej! Jag ännu bara på planeringsstadiet, men är lite nervös för en förlossning. men nu är jag lite nyfiken på att höra från er som hade förlossningsrädsla, hur ni sen tyckte att förlossningen var?

  • Svar på tråden ni som hade förlossningsrädsla och nu fått barn
  • Marie89

    Tack för alla svar! Intressant att läsa hur olika folk har upplevt det.

    Min största rädsla är egentligen att få panik, att få så ont så man inte vet vart man ska ta vägen,
    Men jag har bestämt mig för att det kan inte vara så hemskt så de är värt att inte skaffa barn, det är ju ändå bara några timmar (oftast) som det är riktigt jobbigt, de ska man väl ändå klara :) Har en underbar man också, tycker synd om de kvinnor som inte har det stödet måste ju ändå betyda mycket att ha ett bra stöd av någon man litar på.
    Har bestämt att så fort jag blivit gravid så ska jag tillsammans med mannen lära mig mer om både graviditet och förlossning, men tycker det känns viktigt att även han får mycket fakta för att ge mig så mycket stöd som möjligt.     

  • Marie89

    Annapanna självklart ska du vara ärlig :) tror man skulle få en chock om alla har sagt att de inte är så farligt. Ska absolut läsa boken ni tipsar om, just nu är det fokus på att bli gravid :) så nu läser man om det, men sen kommer jag läsa massa om förlossning och graviditet, jag är en sån person som vill veta mycket, så man vet vad som kan hända.

Svar på tråden ni som hade förlossningsrädsla och nu fått barn