Laktosintolerans - något nytt påfund?
Jag är antagligen lite lite äldre än ni tror, jag har fyllt 35... minst.
Jag vet att det är svårt att tro
MEN I ALLA FALL.
Jag vill diskutera / fråga om det här med laktosintolerans.
Är det en relativt ny upptäckt? För att när jag tänker tillbaka på alla skolår så kan jag inte minnas ett enda barn som inte drack mjölk. Vi fick valet mjölk eller vatten som måltidsdryck (lunchen).
Aldrig fanns det något laktosfritt alternativ i matväg.
När det var Fettisdag blev det semlor med grädde. När nån fyllde år kom det ofta en gräddtårta fram.
Alla åt av det, ingen mådde dåligt. Iaf inte så långt jag kan minnas.
De få jag känner som är laktosintoleranta är en helsvensk tjej och en liten kille som är född här men utav spanska föräldrar, som är andra generationsinvandrare. Mao födda och uppvuxna här.
Förr fanns det bara tre mjölk att välja mellan. Lätt, mellan och standard.
Nu finns en uppsjö med laktosfria alternativ.
Min fråga är: Vad beror det på att laktosintoleransen ökat så våldsamt på senare år?