• Anonym (??)

    2-åring som alltid slåss!

    Min grabb som är 2 år har ett otroligt temperament! han slåss, skriker, drar i hår och slår sönder leksaker hela tiden, såhär har han alltid varit så det är ingen trots! Han har en äldre syster som är 3,5 år och hon är livrädd för honom. Hon har alltid ngt sår eller rivmärke som han gjort eller så saknar hon en stor hårtuss.. Även mot oss föräldrar är han våldsam.. Vad kan man göra? 

  • Svar på tråden 2-åring som alltid slåss!
  • barnpsykologen margit

    Hej!
    Jag utgår från att ni är starkare än er 2-åring. Det ni ska göra är att hjälpa honom att inte slåss och göra sönder saker och definitivt inte ge sig på sin syster.
    Ni ska hindra honom genom att hålla i honom.
    Ett starkt temperament innebär mycket energi och det är positivt så länge man inte släpper barnet till sig själv att hantera detta . Då blir det destruktivt som i ert fall.
    Er 2-åring har så mycket muskelenergi som går ut över andra och som han inte själv kan hejda. Ni får hjälpa honom tills han så sakta tar över den kontrollen själv.
    Det är hög tid att ni börjar hjälpa honom nu innan han blir för stark. Det hjälper inte med tillsägelser och ord utan ni måste hjälpa honom genom att ha honom i famnen, att ta mjukt och inte alltid slå eller riva. Visa hur man klappar, hur skönt det är att sitta i knä. Hjälp honom att leka med de leksaker han tidigare haft sönder. Håll i, håll om och hindra honom från att göra illa.
    Lycka till!
    Margit Ekenbark 

Svar på tråden 2-åring som alltid slåss!