• TantForm

    Att göra en app

    Men vänta här nu, ditt exempel är ju fullkomligt omrimligt.

    Varken utvecklarna, projektledaren eller testaren jobbar helttid med appen under dessa två månader; varför ska de då ha betalt för 168 timmar/månad VAR???? Det är ju fullkomligt bedrägeri.

  • TantForm

    Oj, då har verkligen datautvecklingsbranschen udda villkor.

    I reklambranschen där jag verkar, så debiterar vi för faktiskt arbetade timmar, dvs korrekturläsaren får inte automatiskt 168 timmar x 2 bara för att katalogen från början till tryck tar två månader för oss att producera. Likaså får inte copywritern betalt för heltid när originalaren drar igång, även om copywritern får jobba med vissa ändringar och omskrivningar. På min lilla byrå (och på min mans reklambyrå, och faktiskt alla reklambyråer jag har jobbat på) så debiterar man ytterst sällan 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan.

    Och SJÄLVKLART ska inte kunden debiteras för timmar när datorn strular, eller när man har personalmöten, briefas om en annan kund eller gör på möten som inte är med kunden, det är ju bara löjligt.

    Men det är bra att vet, jag håller just nu på att ta in offerter för en barn-app, så här finns ju verkligen skäl att fråga om dom tänker ta betalt för att kaffepauser, snacka i telefon eller om jag får stå för en massa extra timmar om hårddisken går sönder och dom måste börja om från början.

  • TantForm
    Johnny Mnemonic skrev 2012-10-04 11:44:57 följande:
    Oftast brukar det vara tvärtom, konsulter har högre timpenning än fast anställda just av den anledningen att de inte har säkerhet i sitt jobb, om något krånglar och de inte behövs ska de bara gå hem. Hade någon av de konsult firmor vi anlitat (och det är ett antal) tagit betalt för ineffektiv tid så skulle de inte bli anlitade igen, som sagt en konsult kostar betydligt mer per timma en en fast anställd men för tillfälligt ökad belastning är det billigare än att anställa.
    Exakt!

    Jag är glad att Sportpappa berättar hur man prissätter inom utvecklingsbranschen, för jag tycker deras arbetsvillkor är i det närmaste identiska med reklambranschens, för då kan jag vara uppmärksam på att jag kan debiteras för kaffepauser och datastrul.
Svar på tråden Att göra en app