• Gummibjörnen88

    Vi som ska påbörja utredning

    Nu har jag tagit tjuren vid hornen och bokat tid för att börja göra en utredning. Efter 1,5 års försök med ett missfall i februari så är det dags. Vi kommer att göra utredning på Carema specialistvård i Lund. Vi ska gå till Pål Wölner Hanssen som sägs vara duktig då han har arbetat på Rmc i Malmö och är duktig på fertilitetsutredningar.

    Är bara så himla nervös för vad som kommer att komma fram under utredningens gång. Tänk om allt är kört, det kanske inte finns någon hjälp för oss att få. Vi får kanske vara barnlösa hela livet.. många tankar som snurrar runt just nu.

    Någon mer som ska påbörja utredning snart??

  • Svar på tråden Vi som ska påbörja utredning
  • Pimpinellan

    Det är många år sen vi gjorde utredning,men jag önskar dig stort lycka till ändå! Det är väldigt ovanligt att inte få barn alls via alla metoder och alternativ som finns idag. Pergotime,insemination,IVF,äggdonation och om det inte går embryoadoption eller varför inte vanlig adoption. Ta inte ut så mycket i förskott,ta ett steg i taget! Du blev dessutom gravid inom rimlig tid och kan då säkert bli det igen. Att ha kommit så långt som till en påbörjad graviditet räknas som mycket positivt,då vet man att dina ägg kan befruktas av din mans spermier och fästa och med eller utan hjälp kan det säkert ske igen. Solig

  • FrökenMia

    Hoppar in i tråden här. Vi har fått komma på första besök för utredning i veckan. Jag var riktigt rädd och nervös innan :/ men det är skönt att man är på gång. Har försökt i lite mer än ett år. Jag följs gärna åt här i tråden :) har samma tankar som du, tänk om det är kört. Barnmorskan som vi träffade var hur gullig som helst så hon gav en massa hopp:)

  • AsterA

    Jag hoppas också in här. Vi ska göra vår utredning på Oxbackskliniken i Södertälje. Vi har fått tid för ett första möte den 11/10. Jag är lite nervös och förväntansfull. Vet sen innan att jag har PCOS och ägglossar väldigt sällan. Får väldigt sällan spontana menstruationer. Vi har inte skyddat oss på 2,5 år.

  • Gummibjörnen88

    Vad roligt med fler i tråden så jag slipper känna mig ensam. Det ska bli skönt att komma igång så man kan få hjälp som man behöver.. förhoppningsvis är det inget större fel på någon av oss och att vi snart lyckas bli gravida. 

  • FrökenMia

    Ja vi får hoppas det, men tyvärr har man sånna tankar och funderingar kring allt detta. Nåt jag kan tycka är jobbigt oxå är denna väntan och väntan och väntan,

  • SarahMB

    Jag slänger in en tanke här med... Jag har också PCO och vi försöker också att få barn. Min Gyn säger att vi ska försöka på egen hand i ett halvår till innan vi kan påbörja en utredning... Känns lite läskigt. Min mens vill inte komma av sig själv, och det känns som den eviga väntan gör en smått galen ;)

    Jag vill gärna följa hur det går för er alla, så skriv och berätta om ni vill, jag läser och lyssnar gärna!


    Jag tror att vi alla här inne kommer att kunna få barn, och att det kommer bli bra tillslut! Men det är precis som ni nämt, fruktansvärt nervöst, och man har svårt att leva på hoppet ensam, därför som vi får stötta varandra! :)

  • Wile

    Hej!
    Jag hoppar gärna in här! Vi va på vår första utrednings träff för en vecka sen.. Började försöka förra sommaren o har haft tre missfall nov -11 maj-12 juli-12.
    Jag ska ta massa blodprover på mensdag tre, kromosom, immun, sköldkörtel och koagulering.. sambon ska ta ett blodprov med, kromosom.
    Men hoppas såklart inte mensen kommer dyka upp! Har bim runt ons-tors..

    Är otroligt mycket tankar som snurrar i mitt huvud just nu.. Vill inget hellre än att bli gravid igen men kommer va så sjukligt orolig!! Det positiva är att om jag blir det igen kommer dom ta sköldkörtel prov på mig iaf så att jag kan få hjälp om det skulle vara det..

  • Gummibjörnen88

    Längtar tills vi ska börja vår utredning. Bara tre veckor kvar nu. Räknade ut att jag ska ha min mens dagen efter eller däromkring, hoppas det funkar ändå.

  • AsterA
    Gummibjörnen88 skrev 2012-10-08 20:39:03 följande:
    Vad är pco för något? 
    "Hos en del kvinnor är en eller båda äggstockarna fulla av små vätskefyllda blåsor, så kallade cystor, som har bildats av äggblåsor. Detta kallas polycystiska ovarier, PCO. Om man samtidigt med cystorna har en hormonrubbning kallas det för polycystiskt ovarialsyndrom, PCOS. Det kan innebära att man till exempel har långt mellan menstruationerna eller ingen mens alls." - från 1177.se  :)
Svar på tråden Vi som ska påbörja utredning