Inlägg från: Lindsey Egot the only one |Visa alla inlägg
  • Lindsey Egot the only one

    Nu är jag trött på okunskapen! Jag tillhör minoritetsgruppen Romer, fråga mig vad ni vill.

    När jag gick i skolan gick det romer där en del var snälla en del var dumma precis som de svenska, araberna, perserna osv. Tror ni har fått utstå för mycket förtryck pga att ni inte vill följa normen och det konstiga är att man kallar er för vandrande folket med de som bodde där jag var uppväxt hade bott där i flera år och nu är det generationer. Tror set var Rosa Taikon som var hemspråkslärare på skolan.

  • Lindsey Egot the only one

    Mia jag är svensk inte romer och jag är också rastlös i själen. Nu har jag bott 7år på samma ställe innan 5år o h dessförinnan flyttade vi varje år! Husvagn har vi också!

  • Lindsey Egot the only one

    Precis!

    Men det är lättare att sparka på minoriteter och Svenssons!

  • Lindsey Egot the only one

    Det jag ser hos romer är att de värdesätter sin familj (släkten) och hjälps åt mycket mer mellan generationerna än vad "svenskarna" gör. För det finns faktiskt svenska romer som är födda i Sverige i generationer och är således svensk precis som jag.

    Det går en engelsk serie på nån av kanalerna 3-5 om romer i England. En vanlig engelsk flicka ska gifta sig med en romsk kille. De kan inte säga när de ska gifta sig, var de ska gifta sig osv för går ryktet i byn att på detta stället ska en romsk familj ha bröllop drar sig entreprenören ur och vill inte hyra ut. Det är diskriminering.

  • Lindsey Egot the only one

    Vet att en del är väldigt renliga. Har en trasa till diskbänken, ett till matbordet osv. Allt på golvet anses som orent.

  • Lindsey Egot the only one

    Men att man köper en röjsåg på kviberg, på blocket eller tradera på 300kr gör ju att man inte vet om den är stulen eller inte. en ny kan man få för en tusenlapp så andrahansvärdet är ju inte så högt!

  • Lindsey Egot the only one

    Micke

    Fast svenska romer är ju inte resande i den bemärkelsen längre utan bor i lgh i förorterna. Typ Hjällbo i Angered, Västra Frölunda osv. Precis som vilken annan svensk eller invandrare som helst. Sedan lever de husvagnsliv när vädret tillåter precis som jag och min man som är svenskar gör.

  • Lindsey Egot the only one

    Lina Englund

    Det kanske beror på att de är hund rädda och din hund gått för nära. Nu vet jag inte vad som hände men jag gillar inte när folk behandlar sina hundar som barn, låter dem sitta vid bordet på en stol, sitta i soffan osv. En hund är ett djur!

  • Lindsey Egot the only one

    Mia vi har en 11 barnkamarvagn med brandgropen i mitten! I love My hobby och jag är inte rom men vi har iaf husvagnen gemensamt och att köpa saker billigt. Vi köper på blocket. Jag kan inte veta om det är stulet eller ej men köper inte saker som verkar vara orimligt billigt i förhållandet till värdet. Men man vet aldrig när man köper begagnat.

  • Lindsey Egot the only one

    Vad jag vet är de svenskar från göteborgstrakten. Katitsi böckerna bygger på Katarina Taikons liv.

  • Lindsey Egot the only one

    Jo anonym det stämmer säkert men de har funnits i Sverige sedan 30-talet har jag för mig för Katarina är född i Sverige på 30-talet. Rosa är född 1926 i Tibro så den släkten har funnit i Sverige

    Tattare har funnits i Sverige sedan 1520-talet

  • Lindsey Egot the only one

    Nja de kallas zigenare, tattare, gipsy, romer. Kärt barn har många namn.

  • Lindsey Egot the only one

    Indien är deras ursprung och bosatte sig i Bulgarien, Ungern, Rumänien, Tjeckoslovakien och Jugoslavien. Sedan har de vandrat vidare i europa

Svar på tråden Nu är jag trött på okunskapen! Jag tillhör minoritetsgruppen Romer, fråga mig vad ni vill.