Inlägg från: sukiojag |Visa alla inlägg
  • sukiojag

    Jag är en TREVLIG frisör, fråga vad du vill!

    plastkotte skrev 2012-10-07 00:26:24 följande:
    Är moroccon oil "bra" för håret? Rekommenderar du det? Jag har använt det senaste året och upplever att mitt hår mår bättre av det. :) det enda negativa jag kan komma på är väl att den inte är värmeskyddande? Men jag använder aldrig värme på mitt hår varken hårtork eller plattång så har inte så stort behov av de ändå. Jag undrade en till sak, håller på att spara ut mitt hår, har aldrig haft långt naturligt hår förut eftersom jag inte har haft tålamod. Hur som helst jag har väldigt "fina" hårstrån men väldigt många, jag upplever mitt hår som tunnt medans min frisör säger att det inte alls är det, hon sa att de är tunna hårstrån men många. Så hur sköter jag bäst om mitt hår för att få långt fint hår?



    Jo moroccan oil är jättebra för håret! Väldigt vårdande. Och värmeskyddande! Men använder du nån gång platt el locktång skulle jag ändå använda ett spray skydd efterssom du använder ju upp det mesta skyddet nör du fönar.

    Ja men många tycker att sitt eget hår är tunt medans det i vårt mått mätt räknas som mycket. Klipp det var 8-12 v, men minimalt! Använd inpackning för långt hår, använd en hårborste men naturborst och sov med fläta! :)
  • sukiojag
    Sunshine808 skrev 2012-10-07 00:32:52 följande:
    Just nu sitter jag och tänker på min favoritfrisör, hon ska sluta och det var längesedan jag har blivit så ledsen. Hon är helt underbar, man sätter sig i stolen och säger att hon får göra vad hon vill, vad som passar bäst till hösten mm och man går alltid därifrån med ett leende.

    Det var lite ot, så tillbaka till verkligheten.

    *Min frisör rekommenderade en plattång, den är bred och kostar runt 2000, blir varm på 10sek, har du någon aning för jag har totalt glömt bort?

    *När man klipper hår och frisören tar lite hår vertikalt, varför gör man så(ursäkta dålig förklaring)?

    *Får man inte ont i benen att stå så mycket?

    *Vart klipper sig frisörerna sig? tycker ni att ni själva är bäst?

    *Hur påverkas eran hud av att vara nära schampo och andra produkter så ofta?



    Men nej va tråkigt, vilken ångest!! Tyvärr är det ju så att hittar man en bra blir det ju alltid bäst med den, men hör med din familj vänner kollegor om var dom går, det kan ju finnas nån som e lika nöjd med sin som du är med din!

    Haha vilka härliga frågor!

    Ja, det är GHD, vääääärldens bästa styler, finns i tre storlekar, och går att göra ALLT med! Bor du i Stockholm? En av mina tjejer på salongen jobbar nämligen som styling tekniker åt dom, så har du några frågor... ;)

    Menar du när man tar en passé och kammar neråt?(eller menar du vertikalt och sen uppåt? Det är så olika vilken frisyr det är) Det är för att klipper du bara allt hår på en gång blir det ojämt. Hår är väldigt svårt att komma igenom, därför är det lättare att ta lite i taget.

    Nej, inte i benen, i fötterna om man har dåliga skor, och i ryggen, men det ska man träna upp på gym.

    Hos oss klipper vi varandra bär vi har tid, altså ibland på 10 min mellan kunderna, och ibland efter jobbet när vi stannar och färgar varandra, men vi får aldrig samma spa upplevelse som vi ger våra kunder ;) men jag vet att det finns frisörer som går till andra just flr att få komma bort! Sen tycker inte jag att jag är bäst, jag vet att det finns andra som är grymt duktiga, men jag vet precis hur mina kolleger jobbar, därför kan jag säga exakt hur jag vill ha det.

    Jag är inte ett dugg känslig, men det finns dom som är jätte känsliga mot produkter, men då kan man inte jobba i så många år, däremot är det vanligt att man blir torr av allt vatten, men jag brukat smörja mig med oljorna jag har på kunden under tiden jag lägger i deras hår!!

    :)
  • sukiojag
    Anonym (sanna) skrev 2012-10-07 00:51:09 följande:
    Finns det någon serie med shampoo, balsam och leave in för torrt hår som bara är SVAGT parfymerad? 



    Är det doften du inte tål eller själva parfymen? Jag använder just nu Moisture från Abba, schampot doftar mint, men balsamet och inpackningen luktar väldigt svagt citrus!
  • sukiojag

    Ojojoj, ser nu alla stavfel, men jag har jobbat hårt med mina kära kunder idag och är i stort behov av sömn!!

  • sukiojag
    Anonym (sanna) skrev 2012-10-07 01:31:21 följande:
    Jag är allergisk, men ofta är det mest att jag tycker att det luktar för starkt. Jag har långt hår och då blir man ju att verkligen stinka. Ibland vet jag vad folk har för hårprodukter på långt håll :D Mint och citrus lät ju bra :)



    Ja men då är dom bra, flr det är inga onaturliga dofter i dom, och lukten försvinner efter en kort stund. Finns på nätet om du har svårt att hitta som, dom har inte funnits så länge i Sverige! Men dom är väldigt naturliga, så ge dom en månad innan du bestämmer dig flr vad du tycker, för håret behöver en stund att vänja sig av med allt tvättmedel i de "vanliga" schampona.
  • sukiojag
    SweetNilam skrev 2012-10-07 11:30:57 följande:
    Aha, är det så det är?! Kanon och kanontips med Abba produkterna. Dyrt, men jag satsar på det. Verkar ju faktiskt riktigt bra och rätt så snällt för håret. Beställer från Baresso, om du inte kan rekomendera fysisk butik (i Göteborg)



    Va kul! Nej tyvärr har jag ingen koll på Göteborg, men beställ på nätet, funkar ju skitbra!
  • sukiojag
    Anonym (Man) skrev 2012-10-07 16:03:00 följande:
    Jag undrar varför det är så svårt att hitta en frisör som inte vill förhöra en om en massa saker som inte har med själva klippningen att göra. Jag vill bara bli klippt, inte informera frisören om mitt privatliv. Har frisören något att fråga om hur jag vill bli klippt osv. så ska de frågorna givetvis besvaras, men i övrigt har jag ingen lust att bekanta mig med frisören. Men det verkar som att alla frisörer har fått för sig att de måste vara övertrevliga och småprata hela tiden.

    Jag vill inte vara otrevlig, så jag svarar givetvis artigt på de frågor jag får, men kortfattat och ställer inga motfrågor. Vissa, men väldigt få, fattar galoppen och stänger sin mun, med de allra flesta jag har träffat fortsätter envist med sitt tjat hela klippningen, Varför det?



    Det är ju faktiskt så att de flesta vill småprata när de går till frisören, en liten stund att prata med nån som bara ger dig sin fulla uppmärksamhet. Men såklart finns det dom som absolut inte vill prata, och då får man ju försöka tyda det. Men, ska jag va helt ärlig, personligen är det skittråkigt att bara stå och glo på håret, det finns inget värre än när kunden är som en mussla. Det finns även frisörer som inte pratar så mycket med sina kunder, men det kan kännas ganska stelt och opersonligt. Du står ändå och pillar dom i huvet, varför inte bara vara lite artig? :)
  • sukiojag
    Sar skrev 2012-10-07 16:08:30 följande:
    Mina tjejers hår ser fantastiskt ut när det är nyborstat men drar väldigt snabbt ihop sig till "stripor". Vad ska jag använda för medel/produkter för att slippa intrycket av stripigt hår? Jag upplever inte att deras hår är fett.

    Hur gamla är de? Barns hår är ofta lite stripigt, speciellt om det är långt och lite torrt i topparna. Det beror på att de har tunna och ofta lite skruvade hårstrån, som då bildar de där striporna. Testa en protein baserad inpackning, gärna med veganiskt protein. Som borde göra stråna "hårdare". Lycka till :)
  • sukiojag
    Pimpinellan skrev 2012-10-07 17:14:41 följande:
    Alla frisörer envisas med att vilja föna ut mitt vågiga/halvlockiga hår för spikrakt och platt är tydligen normen! Jag vill ha så tydliga lockar som möjligt och volym,men de lyssnar ytterst sällan! Hur gör du? Plattar ut allt vad lockar heter-fast det inte går på såna som mig!-eller får folk ha vågor enligt dig?



    Man vill gärna göra det för att se klippningen ordentligt, efterssom man absolut inte kammar i håret när det är torkat och lockigt. Men visst, jag har kunder som till och med vill gå med håret blött, och det är helt ok.
  • sukiojag
    Mys mymla skrev 2012-10-07 23:15:17 följande:
    Varför envisar alla frisörer med att göra håret platt efter klippningen?



    För att det är en enklare styling många uppskattar, plus att man ser klippningen på ett helt annat sätt. Jag rakfönar många av mina kunder för att kontrollera min klippning. Men frågar alltid hur de vill ha det stylat. Vill de ha det helt självlockigt kan man enkelt blöta ner det igen och torka med tratt.
  • sukiojag
    Anonym (linna) skrev 2012-10-07 23:30:14 följande:
    Hehe förlåt att jag frågar efter lite frisörexpertis så här :$ Jag undrar om du kan komma en lösning till mitt hopplösa hår det är jätte svårt för frisörer att hitta en frisyr till. Det är ganska mycket hår men tunna hårstrån. Problemet är att håret är rakt förutom underhåret som är lockigt. ( lockigare för varje graviditet :-S ) Frisörer brukar försöka klippa upp och tunna ut underhåret så att det inte står ut. Men det funkar bara en halvdag vill inte rak ut håret med platttång för mitt hår slits lätt. kan inte ha längre än halvlångt för topparna klyver sig. Ansikts form hem lite som Halle Berry ( fast inte så snygg som hon då) brunhårig. Något tips? och då undrar jag en sak till. Om folk, människor du möter brukar göra som jag gjorde nu? Snika till sig tips? Och om du i privatlivet tänker mycket på folks hår och frisyrer?



    Jag har en kund som har lika som du, och på henne har vi kommit fram till att det fungerar bäst med nedanför axlarna, ganska ordentligt uppklippt, och med lugg(!) efterssom det tenderar bli en trekant utan något som bryter av lite! Så testa lugg!

    Nja, jo men det är klart att folk har frågor, men är man på en fest eller middag och nån bekant kräver lite väl mycket uppmärksamhet brukar jag ge dom mitt kort och be dom komma förbi så kan vi hitta på nått bra!!

    Ja jag tänker ofta på folks hår, det är nästan det första jag lägger märke till!
  • sukiojag
    Anonym (linna) skrev 2012-10-07 23:40:29 följande:
    Oj nu kom jag på en sak till. Tycker du som frisör att det är jobbigt att jobba under tystnad? Blir det pinsam tystnad då? Jag pratar början och sedan dör det mest ut. I vanliga fall är jag jätte pratig. Men så sitter jag där hos frisören likförbannat och samtalet har ebbat.ut. Jaha men såg något fyndigt nu då tänker jag till mig själv i mitt stilla sinne Säg något det går att bygga vidare på men det blir bara något jätte konstigt eller halvtråkigt. Så det blir mest tyst. Har inte ont av det egentligen men vill ju inte att den som klipper mig skall känna sig besvärad. Hur känner du?



    Haha jag tycker det är skittråkigt att ha en tyst kund, men jag kan föra ett samtal cider ganska bra! Känner du dig obekväm, låna en tidning eller ta med en själv, så kan du lätt referera till en artikel eller en smaskig skvaller bild på en kändis! Om du har en frisör som tråkar ut dig,, byt!
  • sukiojag
    Anonym (snäll mot miljön) skrev 2012-10-07 23:52:22 följande:
    Jag vill helst inte använda shampoon med SLS eller SLES eftersom jag inte tycker om att spola ner onödigt mycket skräp i vårt redan känsliga vattensystem. Däremot verkar det vara svårt att hitta bra och lättillgängliga produkter utan SLS/SLES. Har frisörer koll på shampoon utan de starkaste kemikalierna? Lär man sig något om miljö och hållbarhet när man blir frisör?

    Jag vill bara ha ett lättskött hår (har ungefär axellångt) som inte behöver tvättas varje dag (2-4 dagar emellan tycker jag är bra). Jag använder nästintill aldrig stylingprodukter, hårfön eller plattång. Min frisör verkar tycka att jag är en konstig hippie, men hon klipper bra så därför kommer jag tillbaka. Vågar man säga till sin frisör att man inte vill ha massa kemikalier?



    Oh wow, här är ett ämne jag gärna vill veta mer om men tyvärr kan ganska lite om... Och nej, de flesta frisörer kan noll om alla olika kemikalier som finns i produkterna. Man lär sig en del, men låååångt från mycket. Tyvärr, det borde ju ligga i tiden att lära ut mer miljö och påverkan i skolorna.

    Självklart ska du kunna säga det! Ta med ditt eget schampo, och säg att hon inte behöver ha i några produkter. Med det finns faktiskt salonger som bara jobbar med naturliga produkter, så hör med en sån om dina val av styling och vård! Härligt med nån som värnar om miljön!!! :)
  • sukiojag
    Loth skrev 2012-10-08 07:18:16 följande:
    Har blekt håret och lagt en askig ton över, ska nu försöka dra ur så mycket jag kan av det askiga så att frisören kan hjälpa mig sen. (Var där igår och konsulterade).

    Det jag undrar, kan jag gå och ha ex schampo/inpackning i länge för att hjälpa till att dra ur mycket färg eller har du andra förslag på vad som kan vara effektivt? Glömde fråga min frisör ordentligt igår.

    Tacksam för dina tips :)



    Ja men gör måååånga inpackningar till att börja med, sen finns det ett jättebra balsam med pigment i från Revlon med guldiga toner, den heter 1003 och ska sitta i håret i 3 min, där får du visserligen inte bort så mycket ask, men du täcker över det med guldet så du får en mjukare nyans!! Den använder jag väldigt ofta om det blivit för askigt. Hoppas det går bra, bara kul att hjälpa till :)
  • sukiojag
    Indianica skrev 2012-10-08 16:40:33 följande:
    Oj, serverar ni vin på fredagar, du råkar inte jobba i Norrland? Himla trevlig idé!



    Haha, ja det är väldigt uppskattat! Ner tyvärr, men är du i Stockholm en helg får du titta förbi på ett glas ;)
  • sukiojag
    Pimpinellan skrev 2012-10-08 15:18:46 följande:
    Jag ser verkligen inte bra ut med det där konstiga utfönade håret som ändå aldrig blir rakt. Och jag tycker inte alls det verkar bero på att de vill kolla klippningen utan bara helt enkelt vill föna bort lockarna! Eller som en sa: föning ingår i priset... Nu har jag gått tillbaks till min gamla frisör,han är superbra och lyssnar,trist bara att det är 8 mil bort...



    Jaha, nej är det inte så att frisören kollar igenom och vill klippa när det är torrt, då är det nog bara för att dom tror att alla vill ha det efterssom det ingår, men be om att dom trattar det ist, eller sätter dig i torken! Eller så stannar du hos den du trivs hos, det kan ju faktiskt vara värt de där extra milen ;)
  • sukiojag
    Anonym (Nojjig) skrev 2012-10-08 09:47:59 följande:
    Jag har rejäl bacillskräck som gör att det blir jättejobbigt för mig inför varje frisörbesök. Jag klarar inte riktigt av tanken på att frisören kanske har sjuka barn hemma, har klippt andra kunder och har tagit i pengar innan hon ska peta i mitt huvud i nästan en timma... Helst skulle jag fråga om hon träffat någon som är sjuk och be henne tvätta händerna innan hon klipper mig. Händer det att kunder är sådana och berättar det? Hur ser man på det som frisör? 

    (Och jodå, jag har sökt hjälp för mina fobiproblem, men de försvinner ju inte i en handvändning.. och jag behöver ju få håret klippt ibland, ytlig som jag är. :))



    Ja jag förstår verkligen att det är ett problem för dig, och jag har varit med om liknande, jag brukar att försöka ordna så den kunden får komma innan eller efter jobbet, och att se till att kammen är ny, allting är rentvättat, och att jag tydligt tvättat händerna innan. Så självklart ska du be om det, boka tiden en v innan så du verkligen hinner förklara hur din situation ser ut. Du kanske måste gå till någon som har en salong lite utanför efterssom gallerior inta kan ändra öppettiderna på samma sätt. Hoppas verkligen att du kan hitta nån som hjälper dig! :)
  • sukiojag
    mikroE skrev 2012-10-09 00:35:33 följande:
    Jag har allergi för massor av hårprodukter inklusive varenda balsam och inpackning jag någonsin provat och jag har endast hittat tre schampoon som funkar. Har du tips på något som man kan använda i håret som inte är balsam eller inpackning för att det ska se lite mindre strävt ut och inte tova lika mycket? Du nämner en olja tidigare i tråden, kan sådan passa?

    Ja en olja är toppen, väldigt mjukgörande. Vad är det du är allergisk mot? Är det även nöt el avokado? De flesta oljor innehåller nån typ av nöt el kärna, men ge mig ett par dagar så kanske jag kan leta upp någon!
  • sukiojag
    Binibü skrev 2012-10-09 04:16:45 följande:
    Tips på schampo/balsam för hår som knutar sig och slits utan att man använder platt/locktång eller några produkter alls? Har provat det mesta man hittar i 'vanliga' affärer...



    Har du lockigt el rakt hår? Tjockt el tunnare? Är det blekt?
  • sukiojag
    Anonym (Nojjig) skrev 2012-10-09 10:00:07 följande:
    Tack för ditt svar! Då ska jag försöka ta mod till mig och prata med någon frisör om det.. :) 

    (Var bor du..? :D)



    Det tycker jag verkligen att du ska göra, vi jobbar faktiskt med människor, och alla människor har olika behov! :)

    Jag bor i stockholm, så finns du i närheten är du välkommen!
Svar på tråden Jag är en TREVLIG frisör, fråga vad du vill!