Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    BF sommaren 2013 - Andra blivande mammor i Göteborg?

    Här är en till. Borde vara i v.5+6 idag så BF cirka 19/6. Jag är 37 år och väntar mitt tredje barn. Jag har en pojke som fyller 5 år nu vid jul och en som är 3,5. Bor i Mölndal.

  • Flickan och kråkan
    Rebban skrev 2012-11-07 09:39:23 följande:
    Någon här som har problem med värsta balongmagen? Det har ialf jag haha. Jag är ju bara i vecka 7 så det är inte någon bejbismage än. Någon som har/haft liknande problem som vet något man kan äta eller göra för att få den att vara mindre svullen?
    Det är bara att vänta ut det hela . Det brukar lägga sig under andra trimestern. Jag har inte haft någon direkt ballongmage den här gången....synmässigt. Jag hade det med förra barnet men inte med första. Med andra barnet såg jag i v.8-9 ut som när jag var i v.20 ungefär med första . De la sig i andra trimestern tills bebismagen kom runt v.20. Den här gången är magen i uppror mer dock. Får magknip, blir lätt illamående och känner mig gasig och uppsvälld. Men nog har den blivit lite uppsvälld synmässigt också alltid. I morgon går jag in i v.9 (8+0) och på onsdag ska jag på inskrivning och göra UL. Hoppas allt är väl .
  • Flickan och kråkan

    Tar också gärna en fika. Kommer att bli mycket här om ett tag, men vill gärna träffas. Den här helgen har jag ägnat åt sömnad - tillverkning av två fladdermusdräkter till spökfest på förskolan. Jag tillhör dem som aldrig syr......blir en gång om året då det är spöfestdags och jag sliter mitt hår . Har precis klämt i mig kladdkaka med grädde - farsdagsfirande. Så gott.....tills den är i magen och jag känner mig spyfärdig. Inskrivning på onsdag. Känns lite mysko.....att man verkligen är gravid.

  • Flickan och kråkan

    Idag har jag varit på inskrivning och fått se ett litet pyre med tickande hjärta. Känss allt lite overkligt det hela, men ändå så välbekant . Ska under följande vecka fatta ett inte alltför lätt eller roligt beslut - KUB eller FVP. Lutar åt FVP.

  • Flickan och kråkan
    Mrs skrev 2012-11-14 16:54:21 följande:
    Man kan ju börja med KUB och utifrån det ta ställning till FVP/MKP, så har jag planerat att göra.
    Bara en idé! Du ska ta det som känns bäst för dig så klart! 
    Jag har gjort KUB tidigare, men nu är jag "så gammal" att man ofta får "mindre bra" siffror oavsett så att säga....och jag är lite orolig för att få en sannolikhetssiffra som är lite mittemellan så att säga, det kommer jag att ha svårt att förhålla mig till - sådan är jag. Jag får pga ålder göra KUB gratis men är risken lägre en 1/200 så får jag inte göra FVP. Jag har däremot rätt att välja FVP direkt. Lutar som sagt åt det, men känns inte jätteroligt. 
  • Flickan och kråkan
    Mia Magdalena skrev 2012-11-22 08:15:58 följande:
    Har ni andra berätta på era jobb eller liknande? Tycker det är svårt när jag egentligen vill att det ska vara officiellt.
    Jag har berättat för min chef. Jag var tvungen att berätta rätt tidigt eftersom jag behöver gå upp i tjänst för att få en vettig FP. Berättade redan i v.6. Jag har inte berättat för kollegor ännu, men det blir nog snart. Jag går upp till 100% 1 december och då kommer nog många att inse eller undra.
  • Flickan och kråkan

    Nu fick vi svar på fvp. Gjorde snabbanalysen och allt normalt med kromosomerna 13, 18, 21 och könskromosomer. Visst kan tusen andra saker gå snett, men inte just det i alla fall.

    I morgon börjar vardagen för oss igen. Ska börja jobba igen efter ett härligt jullov med barnen. En termin med 100%-igt arbete. Jag kan knappt bärga mig

  • Flickan och kråkan
    Elin F skrev 2013-01-20 11:14:59 följande:
    Hej, väntar vårt första barn i slutet av juni 2013. Är 30 år och bor i Billdal. Vore roligt att träffa andra som också är i samma situation. Har ni någon kommande fikaträff inplanerad? Vore kul att få hänga på. Hälsningar, Elin
    Välkommen .

    Ganska lugnt i den här tråden för tillfället. Många i andra trimestern där det liksom inte händer så mycket. Vad spännande med första. Spännande för vår del med, men på ett annat sätt. Väntar nummer tre .

    Vi ska på RUL i morgon - spännande, men också lite nervös.....

    Sedan får jag väl ta och gnälla av mig lite när jag ändå är inne och skriver. Som så många andra så har jag småproblem med trögare mage. Problemet är att jag efter andra graviditeten och förlossningen drabbades av hemorrojder. Har inte haft några väldiga problem med dem, men efter en rejält hård omgång igår på toa så har jag skitont rent ut sagt. Känner mig som om jag vore nyförlöst i underlivet. Har stoppat i mig mycket katrinplommon idag och måste verkligen se till att försöka hålla magen i gång.
  • Flickan och kråkan
    Mia Magdalena skrev 2013-01-20 17:38:49 följande:
    Tråden verkar inte jätteaktiv men det kanske ändras :) Skulle vara kul att ses tycker jag. Flickan och Kråkan: lycka till med RUL. Gjorde det strax efter nyår och det blev mer verkligt efter det tyckte jag. Äter du järntab?
    Nej, äter inte järntabletter. Jag kan inte äta dem får då blir magen ännu värre. Jag behöver det egentligen, men jag håller tummarna på att jag har samma tur med förlossningen som de tidigare gångerna då jag nästan inte förlorat något blod alls (lät bli dem av samma anledning då). Trötthet kan jag stå ut med, inte att inte kunna bajsa.
Svar på tråden BF sommaren 2013 - Andra blivande mammor i Göteborg?