Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Usch vad äckligt med feta kvinnor!

    Anonym skrev 2012-10-20 01:03:48 följande:
    Att vara överviktig är inte hälsosamt.

    Nu är jag själv så långt ifrån överviktig jag kan komma, så det gäller inte mig
    Men jag läste faktiskt i morse på textTV (tv 4 så är källan fixad också) att det gjorts en stor undersökning (över 40 000 var undersökta), där de konstaterade att överviktiga inte generellt mer har mer hälsoproblem än inte överviktiga. 

    Jag blev själv förvånad eftersom det ändå är så att överviktiga tycks dra med en hel del livstilsjukdomar, det skall bli intressant vad som kommer ut av denna undersökning 
  • sextiotalist
    Anton Chigurh skrev 2012-10-20 10:12:44 följande:
    91, inlägg nummer nittioett. 

    Se det som ett tips........ 

    Jag såg det senare, sorry.
  • sextiotalist
    Anton Chigurh skrev 2012-10-20 10:20:43 följande:
    Jag skall försöka förlåta dig.......

    Hjärta
  • sextiotalist
    Jennie med ie skrev 2012-10-20 10:47:11 följande:
    Säger man att det inte är snyggt med spinkiga kvinnor heter det att "så skulle man aldrig säga om tjocka!" men jodå, det gör man och flera resor starkare också. Som såhär ungefär.

    Hur som helst. Att ha kraftig övervikt eller fetma är aldrig hälsosamt, innebär altid en hälsorisk. Även om man ännu inte märkt av det och oavsett hur många "hälsosamma tjockisar" man tar upp som exempel. Hälsan är ju en sak...

    ... utseendet ett annat och där är det ju en smaksak. Det kommer alltid att finnas de som tycker det är fult, avtändande och ser äckligt ut med tjocka/feta kroppar, det är nåt vi aldrig kommer ifrån. Sen har de flesta hyfs nog att inte kasta den åsikten omkring sig hur som helst förvisso men man bör nog lägga fokus på hur man själv ska hantera att få höra/läsa det snarare än att förändra andra människors attityd för det senare är mycket svårare.
    Fast nu finns det ju en undersökning (43000 som var med) som visar att hälsoriskerna inte är alltid, utan att det finns många överviktga som inte har ohälsa utan är precis lika friska som normvitkiga (den publicerades idag eller igår)
  • sextiotalist
    Jennie med ie skrev 2012-10-20 11:36:10 följande:

    Det tar som sagt inte bort det faktum att kraftig övervikt och fetma absolut innebär en hälsorisk. Det innebär ju inte att alla blir sjuka som sagt.... (Att åka bil utan bälte ger ökad risk att skadas svårt, men alla utan bälte skadas inte svårt. Rökning innebär alltid en ökad risk för vissa sjukdomar, även om alla som röker inte får dessa sjukdomar. O s v.)
    Nu vet jag inte riktigt vad denna undersökningen innebär, men vad jag förstått så har man alltid, som du skrev, ansett att övervikt innebär automatik ohälsa, men den här undersökning motsade detta tydligen.

    Det skall bli intressant att se vad för faktorer de har tagit hänsyn till och det kan vara olika typer av övervikt. För det är ju lite tvärtemot vad man har sagt innan, speciellt diabetes typ 2 och högt blodtryck. 
Svar på tråden Usch vad äckligt med feta kvinnor!