Kan man ge stekt blodpudding till en 8-månaders bebis?
Eller ska man koka den? Jag tänkte att man kanske kan steka den på svag värme så det inte blir en hård yta?
Eller ska man koka den? Jag tänkte att man kanske kan steka den på svag värme så det inte blir en hård yta?
Koka blodpudding? Blää!
Nej stek den som vanligt.
Man kan köra den på en tallrik i mikron, så slipper man stekytan. Ett par minuter på varje sida bara, funkar jättebra.
Till en tiomånaders då? När börjar det bli ok med stekt mat? Vad är riskerna?
Den lär ju vara förkokt, som korv är, så jag ser inte problemet.
Skulle inte ge blodpudding alls till ett barn. Fast det beror nog på att jag får avsmak bara av att läsa innehållsförteckningen. :/ Kokt blodpudding låter inte gott. Ge hellre nåt annat som kan kokas.
I broschyren vi fick från Livsmedelsverket på BVC står det typ att "en skiva blodpudding värmd i micron är mums för en bebis". Och det står under rubriken enkla recept för den första maten så det borde ju funka för en 8-månaders.
Livsmedelsverkets rekommendationer är inget jag skulle gå på. De rekommenderar ju också att barn ska äta lättmargarin och dricka lättmjölk nu för tiden.