Forum Inaktiva: Allergiexperten - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hypospadi

  Ons 24 okt 2012 22:50 Läst 2034 gånger Totalt 1 svar
  Anonym (Anony­m)
  Visa endast
  Ons 24 okt 2012 22:50

  Jag har en son som nu är 1 år och 7 månader.. Han föddes med en mild hypospadi.. Vi har fått en kallelse och han ska opereras om mindre än 2 veckor.. Oron är stor och mycket snurrar runt i huvudet ang. operationen och hur saker och ting blir efteråt.. Är de någon som har några erfarenheter?? Något man kan förbereda sig med??
  Tacksam för svar..

 • Tor 25 okt 2012 20:41 #1

  Hej! Hypospadi innebär att urinröret mynnar på utsidan av penis som därigenom kan bli böjd. Därför görs en kirurgisk korrigering när barnet är litet. Alltid när barn ska opereras bör man få ordentlig genomgång med kirurgen vad som ska göras och många gånger även en ritning hur ingreppet går till.
  Efter operationen stannar man kvar på avdelningen tillsammans med föräldrar, hur lång tid beror på hur stort ingrepp det blir.
  Be alltså att få prata med kirurgen om operationen. Eftersom operationen är planerad så kan ni redan nu ta kontakt  med avdelningen där ert barn kommer att vistas efter operationen, be att få prata med någon av sjuksköterskorna som arbetar där, dom kan berätta hur det hela brukar gå till.
  vänliga hälsningar Anitha

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll