LillGris skrev 2012-10-30 13:15:09 följande:
Båda dessa låter fantastiska, har du recept? :)
Apesinsalladen är riktigt enkel!
Koka ett par färska rödbetor, räkna en liten per person, elelr två på en stor. Skala, det går bäst om de är kokta först, då kan man liksom bara dra av skalet, och skär dem i fina klyftor (Det går att använda inlagda också då blir salladen ännu syrligare :) )
Skala och skiva apelsinerna. Det blir vackert om man lyckas skiva den så det blir hela runda skivor.
Strimla salladskålen och bred ut ganska tunnt på faten. Lägg apelsinskivorna ovanpå, en halv apelsin per portion brukar bli lagom och toppa med rödbetsklyftorna som blomblad.
Rör ihop en ädelostdressing av rejält med smulad ädelosr och några msk vispgrädde. Servera i såsskål till.
Gratinerad avacado
Dela avacadon och skala den. Dela i klyftor. Lägg i ugnsfasta portionsformat (tapasskålar brukar bli bra).
En halv avacado per person.
Strimla det rökta köttet och lägg över avacadon. Toppa med riktigt rikligt med västerbottensost och gratinera i 225 grader tills osten börjat lite lätt få färg.