• icy
    Äldre 31 Oct 23:55
    17123 visningar
    45 svar
    45
    17123

    Familjeliv VS Flashback

    Jag har gjort flera experiment och skrivit olika personliga ''problem'' som jag lagt upp både på Familjeliv och på Flashback.

    Jag får helt olika svar, vad tror ni det beror på? Vad tror ni folk svarar på Familjeliv och vad tror ni folk skriver annorlunda på Flashback om problem? 

  • Svar på tråden Familjeliv VS Flashback
  • icy
    Äldre 1 Nov 00:02
    #6
    crimson skrev 2012-10-31 23:59:53 följande:
    Vad är det för skillnad i svaren då?
    Tja, folk på familjeliv är oftast väldigt ''vanilj'' i sitt svar och ödmjuka men samtidigt väldigt dömande medan dom på Flashback är raka, grova och ärliga med väldigt mycket fakta och information.

    Jag tycker faktiskt att vissa problemlösare är Flashback bättre på om jag ska vara ärlig. Mitt senaste experiment fick många kloka svar på FB och på FL fick man bara några moraltanter som skyller allt på varandra som ovanstående sa. 
  • icy
    Äldre 1 Nov 00:26
    #9
    grind skrev 2012-11-01 00:10:15 följande:
    Har du experimenttrådarna så att man själv kan få läsa svaren?
    Detta var ett utav trådarna (jag tar den minst personliga med tanke på att de personliga trådarna var riktiga)

    ''Jag har fem kattungar här som endast är några dagar gamla och behöver hjälp med kattnamn. Det är fyra hanar och en hona. Några tips? Glad'' 

    Svar från Familjeliv:  
    Sessan, tuffis, Jesper, Elsa, Agnes, Albin, Snövit, Gucci, Fendi, Raggamuffin, Hampus

    Svar från Flashback:
    Dyngkuken, Pelle Brakskit, Gråfittan, Bajsan, Tjuven, Vidrig, Juden, Hitler, Dildo, Alkis, Bedragaren, Peddo, Nekro
  • icy
    Äldre 1 Nov 00:29
    #11
    Kicki85 skrev 2012-11-01 00:27:50 följande:
    Grabbigt var ordet....
    Sant. Men det känns som vid ilandsproblem så är Familjeliv ''bättre'' på lösningar och Flashback tar det inte ilandsproblem seriöst så då är dom bara vulgära och otrevliga.

    Men vid seriösare problem så tar flashbackarna reda på fakta, råd, erfarenheter tips och massa källor o länkar på hjälpsamma råd. Medan Familjelivs trådar spårar ur helt och handlar om något helt annat än vad topicet handlar om. Allt handlar bara om smutskastning. 
  • icy
    Äldre 1 Nov 01:33
    #15
    KimPossible skrev 2012-11-01 01:30:04 följande:
    Jag ser det nog inte som grabbigt vs tjejigt, utan mer som att det är forum för helt olika frågeställningar.

    Vill jag ha svar på  vilka Alvedonliknande preparat som är billigast i ett visst land skriver jag inte en tråd här på FL.  Här är en Alvedon = gravt missbruk. Nu har jag inte startat en tråd på FB i det ämnet heller, men väl läst en del om ämnet där, eftersom man (om man sållar bort höghetssniffarna) faktiskt kan få en del relevanta svar där.

    Vill jag ha svar på hur min cirkulationspump funkar, surfar jag runt på diverse husforum. Liksom jag hänger runt på trädgårdsforum om jag undrar om vissa växter. Fast jag har iofs startat vissa trådar på dessa ämnen här också, det brukar vara M C och några till tappra vänskapliga själar som svarar, that's it.

    Vill jag däremot dryfta saker om barn eller tonåringar läser jag trådar här. Inte för att det gör mig klokare alla gånger, snarare tvärtom, men jag får iaf lite distans till saker och ting.

    Du får ursäkta Ts, men att starta en tråd på Flashback om namn på kattungar är ungefär att jämför med att starta en hyllningstråd till Anna Wahlgren på "Sjalbarn".  

    Fast du kanske bara gjorde det just som ett experiment?  Glad
    Japp det var bara ett experiment, men som sagt gjorde jag väldigt ''seriösa'' trådar också, och som du själv säger det handlar inte om tjej och pojk forum alls eller nåt sånt skit..  =D 
Svar på tråden Familjeliv VS Flashback