Kycklinggryta, ca 5-6 portioner
3-4 st kycklingfiléer
1 gul lök
currykrydda, sambal oelek, paprikakrydda
3 dl grädde
2 dl creme fraiche (INTE lättvariant)
1 färsk broccoli
1 röd paprika
Dela kycklingfileerna till lagom små/stora bitar. Hacka löken. Stek kyckling och lök i en stor panna, vet inte vad en sån heter, men en stekpanna med höga kanter typ? :) Haha. Låt det steka ett tag så kyckligen får lite fin färg och så. Dela broccolin och paprikan och lägg i det.
Krydda rätt så rejält. Häll i grädde och creme fraiche. Låt det puttra lite under lock medan du kokar upp ris (dvs ca 20 minuter). Smaka av, ha eventuellt i en liten dutt svartpeppar. Grytan ska vara lite "mysgul" och så smakar det dundergott! Servera med riset och en enkel grönsallad.
Har man ingen broccoli hemma så är det supergott med sugar snaps i också, dela dem i 2-3 delar och ha i dem i slutet.
___________________________
Här kommer en som inte är mitt bästa recept, men definitivt det enklaste:
Baconlindad lax, 4 portioner
4 laxbitar (såna färdigdelade, frysta du vet)
4 baconslicar
chiliflakes
Starta ugnen, ca 200g brukar jag köra. Lindra baconen runt laxbitarna och lägg dem i en form med baconkanterna neråt så det håller ihop. Krydda med lite chiliflakes på och kör in i ugnen.
Servera med ris, sallad och en enkel sås på creme fraiche med lite citronskal och citronsaft i.