Inlägg från: Anonym (Hinsehäxan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hinsehäxan)

    Jag har suttit på Hinseberg fråga vad du vill!

    Anonym skrev 2012-11-07 10:33:56 följande:

    nja man får ju ganska många chanser innan man blir dömd till fängelse, du skriver ju själv att du gjort sjukt många bedrägerier. Jag som blivit lurad på julklappspengar osv hoppas verkligen att du INTE sover gott om nätterna. Min son tog alla sina sparpengar en gång o betalade för en bilbana som aldrig kom tex.... trots at vi kollade upp personen i fråga som sålde den. Det var liksom ett för stort straff för en liten som tror på ärlighet. Tycker de är jättebra att de får studera, det kan bara bidraga till något positivt. Men at de ska ha tillgång till gym, hästar (HALÅÅÅÅ inte ens en arbetande har råd med egen häst o rida) är ju bara larvigt. Liiite mer "vatten o bröd" efterfrågas från min sida.
    Hästar? Det finns inga hästar? Och gym? Det är en stor träningslokal där man kan spela bollsporter. Där får man vara högst tre dagar i veckan i 1 1/2 timma. Ska man inte få röra på sig nu heller?

    Jag tycker du ska ta reda på mer information innan du uttalar dig över huvud taget. Du har noll kunskap om ämnet.

    Varför skulle jag inte sova gott om natten? Jag har avtjänat mitt straff och betalar av mina skadestånd varje månad. Jag sover riktigt gott om natten. Faktum är att dina utbrott gör sken av att jag sover betydligt bättre än vad du gör.
  • Anonym (Hinsehäxan)
    Mumintroll89 skrev 2012-11-07 10:54:58 följande:
    En bra och vettig tråd. Tack för det.

    Nu till en fråga. Jag känner många f.d "kåkfarare" och har alltid beundrat deras sätt att kunna anpassa sig till utsidan efter straffet är avtjänat. Och ja, ett år låter inte som en lång tid men för mig är det 1 år du missar från omvärlden så när du blir fri kan det kanske vara svårt att veta vad man kan/får/måste/borde göra. Så nu till min fråga. Har du haft svårt att känna tillhörighet till samhället eller svårt att anpassa (fel ordval egentligen) dig till utsidan? Känner du att ditt brott ligger dig i fatet idag? Har du stött på alla underbara fördomar som finns ang fängelse osv?
    Stor kram till dig!
    I början var det läskigt. Jag satt knappt ett år och har väldigt svårt att förstå hur folk som sitter i all evighet klarar av utsidan. Det ska dock tilläggas att jag inte fick permissioner så jag var helt instängd dessa månader. Normalt får man ju permissioner.

    Men i början var det som sagt väldigt jobbigt. Jag grät när jag gick ut från anstalten. Jag hade vant mig vid rutiner och att livet gill runt runt. Utsidan var skrämmande. Samma dag som jag frigavs åkte jag till stan med min familj för att shoppa och äta. Jag klarade av det i knappt 20 minuter sedan ville jag hem. Det var jätte jobbigt med alla människor runt omkring.

    Första nätterna hade jag dessutom jätte svårt att sova. Jag var van vid att någon låste in mig, det hade blivit en trygghet och rutin.

    Fördomar finns överallt. Jag har dock lärt mig att inte bry mig. Ser någon ner på mig för att jag suttit inne så är det deras förlust, inte min.
  • Anonym (Hinsehäxan)
    Anonym (Frågor) skrev 2012-11-07 11:02:28 följande:

    Kan du fortfarande "känna av" ditt straff ibland? Får du exempelvis rösta i val? Resa utomlands? När du fick barn?


    Jag får resa utomlands men får förmodligen inte komma in i länder med Visum. Exempelvis USA. I Valen får jag rösta såklart. Det får alla.

    Inga konstigheter när jag fick barn. Jag är helt fri idag.
  • Anonym (Hinsehäxan)
    schangol skrev 2012-11-07 12:18:20 följande:


    Den där tyskan förtjänar att resten av sitt liv torteras mentalt tills hon av åkder dör .hade gärna fått händerna på henne själv!!!råkade av misstag hamna på en sida med bilder på vad hon gjort.jag kräktes.
    Jag förstår hur du tänker.  Jag har också sätt bilderna och de är hemska
  • Anonym (Hinsehäxan)
    Anonym skrev 2012-11-07 12:35:51 följande:
    Stämmer det att intagna har lesbiskt sex med varandra i brist på en man? Jag är själv lesbisk och detta är en förställning jag har...
    Det stämmer! Både 9 och 10 gånger kom jag på tjejer mitt i akten i cellerna, bastun, på toaletten.
  • Anonym (Hinsehäxan)
    Otäcking skrev 2012-11-07 12:37:19 följande:
    Förekom det sex mellan manliga plitar och de intagna?
    Det gick rykten om det men huruvida det är sant vet jag inte. Det går väldigt mycket rykten på en anstalt man får ta det med en nypa salt.

    Jag vet dock två personer en plit och en intagen som är gifta och har barn idag.
  • Anonym (Hinsehäxan)
    hernameispekka skrev 2012-11-07 12:40:59 följande:
    Hade ni hushållsysslor (maten, städning och sånt)?

    Var det strängt vaktat eller var det mycket att ni fick gå runt fritt?

    Vad för sorts aktiviteter fanns det?

    Pratade ni om hur man skulle rymma?

    Fick ni ha skosnören, sticknålar etc? Eller hur funkar det med sånt som kan vara vapen eller användas för att rymma? 
    Ja då. Vi lagade all mat själv och städade helt själv.

    Nja alltså, på avdelningen gick vi ju fritt. Den vakt satt inne på sitt kontor men det är allt.
    Ute däremot har man alltid vakter med sig.
  • Anonym (Hinsehäxan)
    hernameispekka skrev 2012-11-07 12:40:59 följande:
    Hade ni hushållsysslor (maten, städning och sånt)?

    Var det strängt vaktat eller var det mycket att ni fick gå runt fritt?

    Vad för sorts aktiviteter fanns det?

    Pratade ni om hur man skulle rymma?

    Fick ni ha skosnören, sticknålar etc? Eller hur funkar det med sånt som kan vara vapen eller användas för att rymma? 
    Glömde de sista frågorna Glad

    Vi fick träna i "hallen" som det heter 3 dagar i veckan. Annars var det inte mycket aktiviteter. En föreläsning någon gång ibland. Annars fick vi själva hitta på saker att roa oss med.

    Nej. Rymma går inte. Om man inte har proffs hjälp från utsidan då men det skulle vara svårt i alla fall. Jag satt dock med en dam som suttit större av sitt liv inne på Hinseberg.

    Hon var 20 år när hon gjorde sin första volta. Då rymde hon i en tvättsäck :) Både hon och personalen pratade och skrattade om det.

    Ja. Det är lustigt. Knivarna som fanns satt fast i väggen i köket men vi fick ha sax, sticknålar, bestick, skosnören, rakhyvlar. Det fanns tusen saker att göra någon illa med om man ville.
  • Anonym (Hinsehäxan)
    adaeze skrev 2012-11-07 13:07:06 följande:
    Tror du det är stor skillna dpå kvinnofängelser och fängelser för män? och vad 'r isåfall skillnaderna?
    När jag satt på Häktet blev jag varnad av många män "tänk på att det är mer bråk på kvinnofängelse". och det stämmer till viss del. Mycket hot förekommer dock ingen våld. Killar tenderar ju att slå med knytnävar. Under min vistelse hände det bara en gång att det blev bråk med våld.

    Och så är det ju så att killar passar bättre i grupp en tjejer.

    En man som jobbade på anstalten hade tidigare jobbat på en anstalt för män han sa att skillnaden inte var särskilt stor.
  • Anonym (Hinsehäxan)
    adaeze skrev 2012-11-07 13:24:01 följande:
    oo och hur ser en typisk intern ut? kanske är en opassande fråga, men vore kul att veta om det stämmer med ens fördomar, man förställer sig ju lite att folk ska se ut som i de amerikanska kvinnofängelserna, fast kansk einte riktigt lika illa.
    Är det vanligt att man går upp mycket i vikt, jag hade en vän (kille) som var jättespinkig hela livet, sen satt han inne två år och kom ut 40 kg tyngre, i fett alltså, inte muskler.
    Får man färga håret eller går man runt med utväxt som i de amerikanska kvinnofängelserna (jag vet jag ser för mycket på såna program, men finns ett jätteintressant på ettan eller tvåan om kvinnor som är gravida i fängelset). Fast besökare får väl ta med hygienartiklar? så är det iallafall på vissa anstalter för män, får man ta med hårfärg då eller räknas det som farligt typ?
    Är det du på bilden? Så ser många ut i alla fall. Helt vanliga "svensson" tjejer. Det finns ingen typisk intern. Sedan finns det såklart kvinnor som pundat hela sitt liv och är ganska slitna men annars ser man ut som alla andra.

    Många gick upp i vikt andra inte. Men jo det fanns tjejer som blev riktigt riktigt feta.

    Besökare får inte ta med någonting. Det innebär för mycket arbete för personalen som måste undersöka precis allt. Parfym fick man exempelvis inte ha eftersom att de innehåller alkohol och det finns folk som druckit parfym för att bli fulla.

    Yes. Vi fick färga håret. Det fick vi göra i "hallen" under träningstid där det också finns en liten salong.
Svar på tråden Jag har suttit på Hinseberg fråga vad du vill!