• Anonym (Orol)

    Vad kan detta vara?

    Vår son har blivit mobbad i skolan en längre tid , Vi har varit i kontakt med skolan som efter många många möten och diskutioner äntligen har tagit i  med detta. MEN hans humör har blivit en plåga hemma , han använder meningar som knappt finns i våran värld. han äter inte han skriker och han har till och med blivit otrevlig mot sina vänner som börjar försvinna mer och mer. När han får ett nej om godis eller annat blir det fullständig katastrof och detta börjar tärja på ALLA . En sak man måste ha i tankarna är att han är EXTREMT duktig i skolan , Han har en inteligens som lärarna är imponerad av. Våran äldsta son vill inte vara hemma längre och att ha en flängande 17 åring som har i princip börjat hata sin lillebror på grund utav livet han kör här hemma. Denna underbara son som har givit oss så många glada minne börjar nu bli ett mysterium. Kan det bero på att mobbningen har forsatt utan någons vetskap eller vad kan det vara? tacksam för förslag 2 Super oroliga föräldrar och en mycket orolig storebror

  • Svar på tråden Vad kan detta vara?
  • barnpsykologen margit

    Hej!
    Det låter helt klart som om er yngre son, du skrev inte hur gammal han är, reagerar och mår dåligt pga av något just nu. Om det kan vara fortsatt mobbning eller något som har mer med hans person och utveckling att göra är svårt att säga, men jag tycker att ni ska  se till att ha mycket kontakt med skolan för att utesluta att det fortsätter att hända saker där. Gå gärna dit och var med så kanske ni också kan förstå hur han har det.
    Dessutom tycker jag att ni ska söka BUP för stöd både till er och honom i denna jobbiga fas. Där kan ni både få hjälp med hur ni ska agera i den här situationen och han kanske kan få stöd med sina reaktioner.
    Med vänlig hälsning.
    Margit Ekenbark 

Svar på tråden Vad kan detta vara?