• Rådjur

    Arbeta på Mcdonalds - kul?

    Ni som arbetat på Mcdonalds - tyckte ni det var kul att arbeta där ? 

    Vilka arbetsuppgifter hade ni ? 


    Vad tycker ni är negativt/positivt med jobbet ?  

    Har alltid tyckt Mcdonalds verkat vara en dryg arbetsplats - tills nu. Nu börjar jag tycka att det verkar rätt kul ändå ... eller så är det rastlösheten som kommer med arbetslösheten som intalar mig att det är kul. Tungan ute 

  • Svar på tråden Arbeta på Mcdonalds - kul?
  • madeleine82

    Nä jag trivdes inte. Stressigt och man luktade alltid så illa och de var så halt på golvet. Stog bara i kassan.

  • Anova

    Jag hatade stället!! Jag har jobbat inom restaurang/caféverksamhet sedan jag gick i 8an är idag 34 och gör det fortfarande och har verkligen gillat det förutom den tiden jag jobbade på McD.

    Dels berodde det väl på arbetslaget, jag avskydde min arbetsledare och dels tyckte jag att det var förjäkligt med alla regler kring hur saker och ting skulle göra. Effektivitetsförbättringar var inte välkomna. Man skulle helt enkelt jobba på och hålla käften så var det i alla fall på min restaurang. Min arbetsledare tyckte att det var mycket bättre att räkna pengar (dvs sitta och prata med sin flickvän på telefon) istället för att hjälpa till och städa.

    Jag stod mest i köket, en helt okej arbetssyssla, speciellt då det var mycket folk. Vissa kvällar fanns det nästan inga gäster och då fick man sysselsätta sig med annat. Visst är det ett stressfyllt arbete, så är de flesta inom restaurang, men det klarar nog de flesta. Det jag hade svårt med var att jobba skift som jag gjorde, jag bytte från nattskift till dagskift varje vecka och till slut blev det omöjligt för mig att sova något öht. (idag jobbar jag fortfarande nätter och dagar fast på två olika jobb). Så se till att du får någolunda schema.  

    Med den erfarenheten jag har så tycker jag att man ska välja en "vanlig restaurang" framför McDonalds. Dels för att du troligtvis (om du har bra arbetsgivare) kommer få en del värdefull utbildning (t.ex. alkoholutbildning) och dels för att du troligsvis får ett mer omväxlande arbete.
      

  • Rådjur
    madeleine82 skrev 2012-11-08 23:40:22 följande:
    Nä jag trivdes inte. Stressigt och man luktade alltid så illa och de var så halt på golvet. Stog bara i kassan.

    Ojdå - varför är golvet halt ? Foten i munnen
    Anova skrev 2012-11-08 23:42:56 följande:
    Jag hatade stället!! Jag har jobbat inom restaurang/caféverksamhet sedan jag gick i 8an är idag 34 och gör det fortfarande och har verkligen gillat det förutom den tiden jag jobbade på McD.

    Dels berodde det väl på arbetslaget, jag avskydde min arbetsledare och dels tyckte jag att det var förjäkligt med alla regler kring hur saker och ting skulle göra. Effektivitetsförbättringar var inte välkomna. Man skulle helt enkelt jobba på och hålla käften så var det i alla fall på min restaurang. Min arbetsledare tyckte att det var mycket bättre att räkna pengar (dvs sitta och prata med sin flickvän på telefon) istället för att hjälpa till och städa.

    Jag stod mest i köket, en helt okej arbetssyssla, speciellt då det var mycket folk. Vissa kvällar fanns det nästan inga gäster och då fick man sysselsätta sig med annat. Visst är det ett stressfyllt arbete, så är de flesta inom restaurang, men det klarar nog de flesta. Det jag hade svårt med var att jobba skift som jag gjorde, jag bytte från nattskift till dagskift varje vecka och till slut blev det omöjligt för mig att sova något öht. (idag jobbar jag fortfarande nätter och dagar fast på två olika jobb). Så se till att du får någolunda schema.  

    Med den erfarenheten jag har så tycker jag att man ska välja en "vanlig restaurang" framför McDonalds. Dels för att du troligtvis (om du har bra arbetsgivare) kommer få en del värdefull utbildning (t.ex. alkoholutbildning) och dels för att du troligsvis får ett mer omväxlande arbete.
      
    Woahh okej, låter som om du fick en mindre trevlig erfarenhet av jobbet!! 
    Tänker mest eftersom din arbetsledare inte verkade så vettig ... skulle också blivit arg om nån slappade på det sättet.    

    Kan förstå att det är drygt att inga effektivitetsförbättringar accepteras, men det känns som om det är likadant i många andra branscher. Jag vill typ bara jobba där för det känns som jag har en bra chans att få jobb där, att det ger helt okej lön (för mig) - och framförallt att det inte verkar kräva överdrivet mycket meriter!
    Jag har i nuläget ingen kassavana och ingen erfarenhet av restaurangbranschen - och då känns det som om det skulle vara väldigt svårt för mig att bli anställd på restaurang direkt!

    Enligt en kompis till mig som jobbar på Mcdonalds så är det ens kollegor som gör jobbet kul. Skär det sig med kollegorna så förstår jag att det är mindre roligt ... men kanske uthärdligt ändå. 

    Kan man påverka sitt schema på ngt sätt så man ej byter pass såsom du gjorde ?
    Jag skulle nog få panik av att inte kunna sova eftersom jag redan har sömnproblem Foten i munnen         
      
  • Anova
    Rådjur skrev 2012-11-08 23:52:05 följande:

    Ojdå - varför är golvet halt ? Foten i munnen

    Woahh okej, låter som om du fick en mindre trevlig erfarenhet av jobbet!! 
    Tänker mest eftersom din arbetsledare inte verkade så vettig ... skulle också blivit arg om nån slappade på det sättet.    

    Kan förstå att det är drygt att inga effektivitetsförbättringar accepteras, men det känns som om det är likadant i många andra branscher. Jag vill typ bara jobba där för det känns som jag har en bra chans att få jobb där, att det ger helt okej lön (för mig) - och framförallt att det inte verkar kräva överdrivet mycket meriter!
    Jag har i nuläget ingen kassavana och ingen erfarenhet av restaurangbranschen - och då känns det som om det skulle vara väldigt svårt för mig att bli anställd på restaurang direkt!

    Enligt en kompis till mig som jobbar på Mcdonalds så är det ens kollegor som gör jobbet kul. Skär det sig med kollegorna så förstår jag att det är mindre roligt ... men kanske uthärdligt ändå. 

    Kan man påverka sitt schema på ngt sätt så man ej byter pass såsom du gjorde ?
    Jag skulle nog få panik av att inte kunna sova eftersom jag redan har sömnproblem Foten i munnen         
      

    Många restaurangjobb kräver i princip att du kan gå, bära lite grejor och inte är rädd för vatten och skit. Att jobba i disken är lika kul som att jobba på McDonalds (lika enformigt), moderna kassor kan de flesta klara av. Utbildning får du på plats, jobbar du på McDonalds får du också utbildning men jag minns den som att vara rätt så kortfattad mot de utbildningar jag fått inom restaurang. 

    Jag tror absolut att det som gör jobbet värt att genomföra är arbetskamraterna, och jag hade verkligen jättebra sådana om man räknar bort arbetsledaren. Efter jag slutade gick jag ofta dit på lunchen och åt lunch med gamla jobbarkompisar i deras personalrum. Ett år efteråt så tror jag att det bara var någon av de jag jobbat med kvar.

    Skullnaden mellan McD. och vanlig restaurang är att på en vanlig restaurang har man ofta mer kundkontakt. Därför är jobbarkompisarna väldigt viktiga på McDonalds.           

    Jag kunde själv inte byta skift mer än någon gång då och då. T.ex. då man hade något ärende att uträtta. Jag har lidit av sömnproblem i hela mitt liv, har det även nu. Då jag jobbade som jag gjorde på McD. sov jag inget till slut pga. eviga byten av arbetstid. Jag jobbade då inte heller heltid utan ca 70%.  
  • Anova

    Föresten, varför golvet är halt?

    Allt ingrott fett. De flesta restauranger har mer eller mindre hala golv, McDonalds är nog det värsta golvet dock. Mycket för att det är så mycket fritöser, fett från grillarna mm.

  • Rådjur
    Anova skrev 2012-11-09 00:12:24 följande:

    Många restaurangjobb kräver i princip att du kan gå, bära lite grejor och inte är rädd för vatten och skit. Att jobba i disken är lika kul som att jobba på McDonalds (lika enformigt), moderna kassor kan de flesta klara av. Utbildning får du på plats, jobbar du på McDonalds får du också utbildning men jag minns den som att vara rätt så kortfattad mot de utbildningar jag fått inom restaurang. 

    Jag tror absolut att det som gör jobbet värt att genomföra är arbetskamraterna, och jag hade verkligen jättebra sådana om man räknar bort arbetsledaren. Efter jag slutade gick jag ofta dit på lunchen och åt lunch med gamla jobbarkompisar i deras personalrum. Ett år efteråt så tror jag att det bara var någon av de jag jobbat med kvar.

    Skullnaden mellan McD. och vanlig restaurang är att på en vanlig restaurang har man ofta mer kundkontakt. Därför är jobbarkompisarna väldigt viktiga på McDonalds.           

    Jag kunde själv inte byta skift mer än någon gång då och då. T.ex. då man hade något ärende att uträtta. Jag har lidit av sömnproblem i hela mitt liv, har det även nu. Då jag jobbade som jag gjorde på McD. sov jag inget till slut pga. eviga byten av arbetstid. Jag jobbade då inte heller heltid utan ca 70%.  
    Ahh då vet jag!
    Jag, personligen, tycker Mcdonalds verkar snäppet roligare än att diska faktiskt! När jag kollat efter restaurangjobb så har de flesta jag hittat krävt någon typ av erfarenhet, som jag inte haft (förutom för diskjobb), och därför tyckte jag mcdonalds hade varit en bra start.
    Hur tror du man bäst kan få ett restaurangjobb - genom att gå runt och fråga eller typ svara på annonser ? 

    Tycker det låter helt stört att du fick så krångliga arbetstider Foten i munnen Men jag förstår samtidigt att man KAN bli utnyttjad på Mcdonalds ... som i många andra branscher. Verkar som om man måste se upp en hel del när man är ny och saknar kunskap för att ej bli utnyttjad.     
  • Rådjur
    Anova skrev 2012-11-09 00:14:08 följande:
    Föresten, varför golvet är halt?

    Allt ingrott fett. De flesta restauranger har mer eller mindre hala golv, McDonalds är nog det värsta golvet dock. Mycket för att det är så mycket fritöser, fett från grillarna mm.

    Haha jag tänkte mig att det var ngt sånt!!!
    Är det så halt att man typ ramlar omkull av det, eller att man bara glider runt ? 

    Har sett anställda på Mcdonalds åka runt på golvet förut ... trodde de gjorde det för de typ hade skor som gjorde att de kunde röra sig snabbare, med typ hjul (glida runt, höhö) men låter jobbigt att det är golvet som är halt!    
  • Jessi08

    Jobbade där mellan 14-16 stog mestadels i kassan och i drive in,hoppade runt mellan olika mc donalds i stockholm,där det saknades folk.Har enbart positiva minnen därifrån,tjänade också helt ok.
    Skulle faktiskt kunna gå tillbaka men då så restaurangchef el arbetsledare :)

  • Anova
    Rådjur skrev 2012-11-09 00:18:47 följande:
    Ahh då vet jag!
    Jag, personligen, tycker Mcdonalds verkar snäppet roligare än att diska faktiskt! När jag kollat efter restaurangjobb så har de flesta jag hittat krävt någon typ av erfarenhet, som jag inte haft (förutom för diskjobb), och därför tyckte jag mcdonalds hade varit en bra start.
    Hur tror du man bäst kan få ett restaurangjobb - genom att gå runt och fråga eller typ svara på annonser ? 

    Tycker det låter helt stört att du fick så krångliga arbetstider Foten i munnen Men jag förstår samtidigt att man KAN bli utnyttjad på Mcdonalds ... som i många andra branscher. Verkar som om man måste se upp en hel del när man är ny och saknar kunskap för att ej bli utnyttjad.     

    Du vet inte hur kul det kan bli i disken   

    Jag tror att det är bäst att gå runt och fråga. Jag kan bara se hur det är i den restaurangen jag jobbar för, där anstället vi folk som är anställdas släkt och vänner i första hand och i andra hand 3or på hotell och restaurangprogrammet (vi har en del samarbete med HR-programmet på en närliggande skola). Är de någon som visar intresse så är det ju bara trevligt att de kommer och presenterar sig.  Visst, jag har fått restaurangjobb via arbetsförmedlingens hemsida, men de flesta har jag fått via kontakter. Det skadar ju inte att prova båda. 

    Jag tror absolut att man kan bli utnyttjad. Jag hade själv restaurangerfarenhet och var runt 25 då jag gjorde min period på McD. Jag kunde ju säga till om jag kände mig orättvist behandlad eller likande, vi hade en superbra restaurangchef (en av de bästa chefer jag haft) tyvärr var han väl lite frånvarande eftersom han hade fler restauranger att ta hand om. Att gå med i facket kan ju vara ett sätt att skydda sig, vad jag minns så var det hadels och inte hotell- och restaurangfacket som gällde, i alla fall på min restaurang. 

      
  • Anova
    Rådjur skrev 2012-11-09 00:20:26 följande:

    Haha jag tänkte mig att det var ngt sånt!!!
    Är det så halt att man typ ramlar omkull av det, eller att man bara glider runt ? 

    Har sett anställda på Mcdonalds åka runt på golvet förut ... trodde de gjorde det för de typ hade skor som gjorde att de kunde röra sig snabbare, med typ hjul (glida runt, höhö) men låter jobbigt att det är golvet som är halt!    
    Det är halt som man glider om kring, kanske kan man ramla om man inte ser upp. 

    Ett tips om du börjar på McD. eller restaurang, ha ett par gamla skor som du bara använder på jobbet. De blir förstörda.  
        
Svar på tråden Arbeta på Mcdonalds - kul?